MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Egypercesek, tél, hó miegymás

2008. január 04. - georgejr
No comment az alábbiakhoz.

Helló!
Ma reggel megint volt "szerencsém" a Budapest-Szeged távot vonattal megtenni. Elég szépen havazott már 6 órára, gondoltam késünk is jó sokat (végül semmi késés, ritka dolog...). Tehát vonatra fel, függöny be, cipő le, alvás. Ceglédig minden jó volt, még meleg is volt, de Cegléd után egyre jobban elkezdtem fázni. A hó akkor kint már eléggé esett, függöny elhúz, hogy megnézzem mi van kint, erre látom az ablakon belül vagy 5 centi vastag hó. Az egész ablak csupa hó volt, a függöny teljesen átázva, pedig az ablak teljesen zárva volt. És ez nem csak az én kabinombam, a folyosón az összes ablakban volt 1-2 centi hó...
Kellemes így utazni.
Üdv: Attila



Kedves Don Quijote,

apró figyelmesség lenne csak a MÁV részéről és csak szervezési kérdés - nem kíván semmi anyagi befektetést - hogy a kocsikat úgy rendezzék, hogy ha én a nemdohányzóba váltok jegyet, akkor ne kelljen átmennem egy büdös füstös elhanyagolt dohányzó kocsin, ha a büfékocsiba akarok menni. Ugyanis a kocsik elrendezése mindig ilyen, legalábbis amikor én utazok: elsőosztály--büfé--dohányzó2.o.--nemdohányzó2.o. A kisfiam gyakorolja, hogy végig tud-e menni úgy hogy közben nem vesz levegőt - ha nincs akadály időnként sikerül.
Vajon meg lehet-e oldani, hogy a dohányzó kocsi az utolsó legyen?
Kitartás és remélem nem szélmalomharc.
K Irén



Amikor úgy kb. 10 napja Gödön kivitte egy autó a felsővezetéket, akkor a Ny.pu.-on csak annyit kellett volna mondani az utasoknak, hogy a Vácrátót felé menő vonattal a Vácra tartók eleve eljutottak volna kis kerülővel, de a szobi vonalra is jutott volna Vác és Szob között még közlekedő vonat. Órákon át bóklászott több ezer ember este a sötétben, és sehol egy vonatpótló busz és hideg.

A családomat Gödről egy személygépkocsi hozta haza Szobra / 3-4 órás kékés/, míg mások még csak ezután értek haza 2 óra múlva.

 

Üdv.: XY

Sajnos én i MÁV-os vagyok, de sokszor ráfázunk, mert mind a négyen a családból Pesten dolgozunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr38281991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2008.01.04. 18:01:59

Ezért járok én keróval - bár az már nekem is perverzitásnak tűnik, amikor dec közepén azon tűnődtem, hogy bevállaljam-e a Szeged-Orosházát mert már azt az igénytelen szolgáltatási szintet se képesek biztosítni.
Pedig nincsenek nagy igényeim:
- ne essen szét
- juttasson el A-ból B-be
- menetrend szerint (tervezhetően)
kerül, amibe kerül. Ha occsó, attól még teljesljenek a fenti feltételek, ha meg drága, akkor meg legyen jobb, mint a fenti feltételek.
Ja, és legyen gyorsabb, mint az én 180 km-es távon mérhető 20 km/h átlagom, mert akkor keróval is mehetek (a Cobra amúgy sem zabálja úgy az alkatrészeket, mint a Pájpör, amivel 900 Ft volt az Orosháza-Szeged távolság önköltsége - az új paci már 450-ből kihozza mindezt, ami épp a diákjegy ára... móóókáááás)

Fedup Sári 2008.01.04. 21:56:24

Pont így volt, ahogy XY írja, órákkal korábbi felsővezetékszakadásról a Nyugatiban 0 információ, csak ott áll a hidegben a sok marha (értsd: a jegyet váltott utasok -- köztük én is), és ha mégis bemondtak valamit (vonat honnanhova), akkor tuti, hogy 5 percen belül bemondták az ellenkezőjét is.

Sajnos ezt nem tudom másképp értékelni, mint úgy, hogy direkt és kibaszásból szemetek az utasokkal.

El kéne adni az egész kócerájt, mint a mávcargót, hátha megveszi vmelyik európai vasút. Vagy legalább Jürgent ide!

petya.bacsi 2008.01.06. 12:38:56

Kavalecz Imre úr ma ismét nyilatkozott. Késnek a vonatok. Most épp az ónos eső miatt késnek 30-40 percet. Biztos lesz felsővezeték-szakadás is a befagyott váltók mellé.

(forrás: www.stop.hu/articles/article.php?id=252954)

Tavasszal, nyáron, ősszel is biztos az ónos eső miatt. Bár, lehet, hogy a virágzás, vagy a kék ég miatt. Vagy épp a húsvéti nyuszi a probléma okozója.

Komolyan mondom, ezek mindent megtehetnek! Leesik 10 centi hó, rendkívüli helyzet. Süt a Nap - rendkívüli helyzet. Mindig rendkívüli helyzet van. És mindent kimagyarázhatnak büntetlenül. Nincs még egy ilyen szolgáltató, aki ennyire utasgyűlülő, és aki ezt megteheti! Fizetünk érte, hogy elkéssünk!

Holnap vajon hány ember fog elkésni a munkahelyéről? Vajon hány diák fog lemaradni a becsengetésről?
Hiába indul korábban, a MÁV akkor is gondoskodik arról, hogy elkéssen. Vajon hány éjszakázó fog a MÁV miatt kevesebbet pihenni?
Vajon mikor fog elérkezni az az idő, amikor ez a szolgáltatón végre számonkérhető lesz a botrányos szolgáltatása? Attól tartok soha... :(

petya.bacsi 2008.01.06. 13:29:13

Na, megérkezett az aktuális közlemény

www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=14780c8798d0a9

Elmorzsoltam a könnycseppeket. Ismét kifogás, kifogás, kifogás... na meg magyarázkodás.
süti beállítások módosítása