MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Euro árfolyamok:)

2007. december 23. - georgejr
Mostantól forintban is ki lesz írva az eruóban feltüntetett ár:)

Miután az NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) először a MÁV-Start megkeresését tanácsolta, később nem látta aggályosnak, hogy a MÁV-Start Zrt. euroban tünteti fel a menetjegyek árait és nem ad meg árfolyamot sem, ami szerintem kicsit törvénysértő, mert Magyarországon a szolgáltatások árait talán még HUF-ban kell feltüntetni, kiskereskedelemben ráadásul bruttó áron.

Úgy tűnik lesz némi előrelépés annak érdekében, hogy a nemzetközi jegyáraknál végre feltüntetésre kerüljön az ár FT-ban is vagy legalább a MÁV által havonta módosított árfolyam fel legyen tüntetve:

"

Tisztelt Utasunk!

 

Köszönettel vettük visszajelzését. Az abban felvetettekkel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni:

 

Az  árak a legtöbb európai vasútnál egy nemzetközi megállapodás alapján euróban kerülnek meghirdetésre. Mivel az EUR/HUF árfolyam   széles árfolyamsávban mozog, így Társaságunk az ingadozó árfolyam helyett egy garantált árfolyamon biztosítja az euró váltását a menetjegyek vásárlásakor.

 

Észrevételét az illetékes munkatársaink felé továbbítottuk annak érdekében, hogy a szükséges intézkedéseket megtegyék, annak érdekében, hogy a Társaságunknál aktuális EUR/HUF árfolyam az érintett oldalakra mihamarabb felkerüljön, ezzel is megkönnyítve utasaink részére az útiköltség kiszámítását.

 

Köszönjük megkeresését. Ügyfélszolgálatunk nevében kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Önnek és minden Kedves Hozzátartozójának!

 

Üdvözlettel:

P. R.

ügyfélszolgálati szakelőadó
"

A megkeresés egyébként elég nevetséges módon zajlott. Ment egy levél a MÁV-Startnak és az NFH-nak párhuzamosan, hogy talán nem jól vagyon ez így, hogy HUF-ban nincsenek feltüntetve a nemzetközi jegyárak, ugyanakkor euroval nem is lehet fizetni, hanem egy titkos, éppen aktuális árfolyamban az euroban reklámozott árat forintban kell kiegyenlíteni.

NFH válaszolt, hogy várjam meg a MÁV-Start válaszát 30 napon belül és ha azt nem fogadom el, akkor keressem őket. A MÁV-Start válasza megjött 30 napon belül, nem fogadtam el, mert csak ködösítettek, illetve annyi derült ki belőle, hogy extrém árfolyammozgások esetét kivéve havonta állapítják meg az átváltási szorzókat (ez akár lehetne publikus is). Ekkor ismételten levél ment az NFH-nak és a MÁV-Start-nak, mert nem fogadtam el a választ. Az NFH aztán szépen lepattintott, hogy forduljak a GKM-hez, ha gondom van a MÁV-Starttal, nem az ő feladatuk (pedig igen). Ez után érkezett a MÁV-Start részéről a fenti válasz.

Na, ennyire jól képviseli ma az NFH az egyéni érdekeket, ami nem is annyira egyéni, hanem közösségi sérelem.

Van aki másképp tudja, hogy a Magyarországon igénybe vett szolgáltatások díjat jól láthatóan HUF-ban kell feltüntetni? Vagy már lehet a zöldségesnél EURO-ban vagy akár kuvaiti dínárban is?

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr77273076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balage85 2007.12.23. 21:35:57

A máv a vonaton 220ft-tal számol 1 eurót :) Ennél még a meki is tisztességesebb. :)

Fedup Sári 2007.12.26. 23:41:24

Lehet, hogy a kiskereskedelemben Ft-ban kell feltüntetni az árakat, de a mávstart az nem kiskereskedelem. Pl. olyan panaszkönyvet sem kell tartaniuk, amilyennek minden üzletben ott kell lennie.

Állam az államban.
süti beállítások módosítása