MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Késések

2007. december 13. - georgejr
Beindult a tél, vagyis elviekben. De egyre több késéssel kapcsolatos postot kapok. De úgy érzem a gyorsvonat jelen esetben nem élvez elsőbbséget a személyvonattal szemben. MÁV szakemberek pls segítsetek mi lehet a gond!


Tisztlet MÁV-Start Zrt.!


Szeretnék érdeklődni, vajon mi az oka annak, hogy a Dunaújváros – Budapest, Déli pu. között közlekedő, Dunaújvárosból 18 óra 10 perckor induló és az Önök által készített menetrend szerint 19 óra 28 perckor Budapest, Déli pu.-ra érkező „gyorsvonat” rendszeresen 15-20 perces késéssel érkezik meg a célállomásra. Hangsúlyozom, nem arról van szó, hogy a vonat alkalmanként késik, hanem rendszeresen. Amint megfigyeltem, ennek oka az, hogy Rácalmás állomáson be kell várni a szemből érkező személyvonatot, de ha az is rendszeresen késik, akkor később/előbb kellene indítani a gyorsvonatot Dunaújvárosból, vagy kalkulálják bele a menetrendbe ezeket a késéseket, felvállalva, hogy a 80 km-es utat „gyorsvonatuk” 1 óra 18 perc helyett 1 óra 38 perc alatt teszi meg.


Itt jegyzem meg, hogy a Budapest, Déli pu. – Dunaújváros között közlekedő, 6 óra 30 perckor induló gyorsvonattal sem jobb a helyzet. Én 2005 szeptembere óta munkámból kifolyólag hetente egyszer utazom ezzel a vonattal és sajnálattal kell közölnöm Önökkel, hogy ennyi idő alatt elenyésző volt (tehát 2005 szeptembere óta) azon alkalmak száma, amikor a vonat a menetrendben közöltek szerint 7 óra 44 percre megérkezett volna a célállomásra.
Remélem, hogy a 2007. december 9-től érvénybe lépő új menetrend szerinti járat (6 óra 45 perckor indul a Déli pu.-ról) ennél valamivel jobb teljesítményt produkál és pontosan fog beérkezni Dunaújvárosba, a menetrendben előírt 8 óra 00 percre.

Remélem nem támasztok túlzott elvárásokat társaságukkal szemben (a személykocsik tisztaságára, valamint a fűtés és a világítás hiányosságaira ezúttal nem térek ki…).


Tájékoztatásukat előre is köszönöm.

Tisztelettel,


B. Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr89261931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekemirj 2007.12.13. 14:11:45

Mióta új menetrend van és nincs is tél, a Pannónia gyorsvonat minden reggel késik, ez magával vonja a Győr-Bp közötti további 2-3 másik reggeli vonat késését. Ez nem szolgáltatás, ha nem tudják közlekedtetni akkor szüntessék meg még ha nemzetközi akkor is, vagy a késések miatt fizessenek minden utasnak kártérítést!
Én továbbra is javaslom, hogy 5 percen túli késés esetén minden vasutas dolgozó aki azon a vonalon szolgálatban van a nettó fizetéséből annyi %-kal kapjon kevesebbet amennyi a késés. Ha eléri a 100-t, akkor abban a hónapban ingyen dolgozik. Évente a 2. alkalom után elbocsátás

Snake 2007.12.13. 15:17:33

Valószínű,hogy nem itthon szedi össze a késést,de a problémát a MÁV-nak kell jelezni,hátha értesítik a partnervállalatot,akik talán tudnak valamit lépni az ügyben.

Gabex 2007.12.13. 17:42:04

Múltkor Tatabányán vártam a Pannóniát, és meg is érkezett 3 óra 10perces késéssel...
Csináltam egy képet is a kiírásról:
www.gabexweb.extra.hu/pic/pannonia.jpg

bgirl 2007.12.13. 18:19:21

A helyzet nálunk is hasonló!Hétközben a vonat menetrendileg is áll 5 percet Óbudán,de az Esztergom felől jövő vonat mindig késik hétközbe 10 percet!Ha a vonat ez ép nem Óbudán játsza el akkor Pilisvörösváron! Ennyi erővel indulhatna később!:(

Nudli80 2007.12.13. 19:11:06

vagy tényleg írjanak 10-15 perccel későbbi érkezést a menetrendbe, mert ezzel, hogy olyat vállalnak ősidők óta amit nem tudnak teljesíteni nálam is kihúzták a gyufát, nagyon, nagyon-nagyon....
hétfő óta 15-20 perc reggelente, igazolásért nem érdemes sorba állni az 1 szem információs ablakhoz a Nyugatiban, ahol egy szellemileg nem 100as pasas remegő kézzel 5 perc alatt ír meg egy késés igazolást + állj sorba 15 percet, persze ezt nem írják fel késésnek (suliban meg számold el ahogy akarod, munkahelyen meg ez már nem játék, oda indulj el előző nap este h ne késs.....)

bgirl 2007.12.15. 22:38:47

Puszedly ismerős a helyzet! Nálunk nincs sor,mert ahol leszállok nem olyan forgalmas,de ott egy olyan pofátlan és bunkó pénztáros van . . . Múltkor késik 20 percet a vonat,erre közli h ő ugyan igazolást nem ad,mert nem késett!Áh mondom valóban nem,de akkor mutassa meg azt a menetrendet,ahol 1 óra alatt teszi meg a 40 perces utat a vonat!Na erre nem tudott mit mondani és kaptam 20 perc igazolást!És a legjobb hogy mindig vágja a pofákat ha igazolást kell adnia.
süti beállítások módosítása