MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Menetrend ápdételve, hangos nem...

2007. december 11. - georgejr
Jó ez a menetrendváltás. Vasárnap az elvira is megállt mint a szög, de úgylátszik a hangost sem sikerült mindenhol ápdételni.

Kedves MegintÁllunk!

Szeretném Veletek a mai napomat megosztani, ami egy kicsit "viccesre" sikeredett.
Tudtam, hogy mától változik a menetrend, de mivel nem tudtam, hogy mikor megyek pontosan, így nem néztem meg tüzetesen a neten lévő menetrendet. 12.40 felé értem ki Ferihegyre. Monorig szerettem volna menni. Jött is mindjárt egy vonat.

Kecskemét-Szeged, ráadásul IC. Nem figyeltem mit mond a hangos, mert tudtam ez nem jó nekem. Ezután megjelent a táblán, hogy 12.47 Debrecen-Záhony. Nem voltam benne biztos, hogy ez jó lesz-e nekem, így nagyon füleltem mit motyog GépÚr. Következőt mondta be 3x is. "...Ceglédig csak Monor, Pilis és Albertirsa állomásokon áll meg..." Tök jó, gondoltam magamban, és a legnagyobb nyugalommal felszálltam a vonatra. Főleg azért is mert még volt ott 2 srác, akiket látásból ismerek és tudtam, ők is Monorig mennek. Leülök a vonaton. Egyébként itt jegyzem meg, hogy a kb. 8 vagon (a szerelvény hosszából saccra) 3 különböző típusból volt összerakva, és meglepődve vettem észre, hogy ami régebben elsőosztályként funkcionált (piros kárpit üléses vagon), az mára vissza lett fokozva másodosztályúnak. Persze az más kérdés, hogy még a negyed osztályt sem éri el a színvonala. :O) Szóval leültem és elkezdtem olvasni. Péteri magasságában jött a kaller, aki nagyon kedves és udvarias volt. Mondom Neki, hogy Ferihegytől Monorig szeretnék jegyet. Rámnéz, és azt mondja "na ezt mondja mégegyszer". Megismétlem. Erre kedvesen csak annyit mondott, hogy ezzel van egy kis probléma. Nézek értetlenül. Ez a vonat legközelebb Cegléden áll meg. Gondolom az értetlenség és a megdöbbenés kiült az arcomra. És mondom Neki, hogy "dehát Ferihegyen a hangos azt amondta, hogy megáll. Ezét is szálltam fel rá". Ő kedvesen meg is mutatja a kis készülékét, illetve hozzátette, hogy igen ez mától változott és hát akinek tudott Ő szólt minden állomáson, hogy erre ne szálljon fel. Meghogy nem én vagyok az egyedüli, aki így járt. Tényleg nagyon korrekt volt a kaller, és kedves ezért nem is voltam kiakadva a félretájékoztatás miatt. Elkönyveltem, hogy ma ezt dobta a gép, így jártam. Jövőhéten nem szállok fel erre a vonatra. :O)
De az azért egy kicsit bosszant, hogy a 300Ft helyett 1500Ft-ba és plusz másfél órámba került ez a félretájékoztatás. Egyetlen költői kérdésem az egésszel kapcsolatban, hogy a hangosbemondót miért nem lehet időben átállítani? Illetve, ha tudják, hogy nincs átállítva, akkor miért működtetik?
Igazából csak ezt a sztorit szerettem volna megosztani Veletek. Illetve még azt hozzáteszem, hogy ez a kaller mondta, hogy az új menetrend szerint a távolsági vonatok megint nem állnak meg Ceglédig. (Persze azt nem tudom, hogy ez hétköznap is illetve mindegyikre igaz-e)
Üdv.:
Baybee

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr95259211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ashi Valkoinen 2007.12.11. 10:44:17

Ferihegyen nincs kitéve ilyen szép sárga cucc induló vonatokról?

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2007.12.11. 11:26:16

Ha már menetrendi frissítés: annak ellenére, hogy még nincs nyomtatott változat, a MÁV kiadta az első módosítást: www.mav.hu/mrv/nykv.pdf

Turmion Kätilöt 2007.12.11. 12:29:47

9-én az új menetrend érvénybelépésének napján szerettem volna menetrendkönyvet venni... azt mondta a pénztáros, hogy még nyomdában van és talán 2 ünnep közt lehet már kapni.

Hogy lehettem ilyen naív barom !? Hogy azt hittem majd aznapra már lesz is.

baybee 2007.12.11. 16:17:16

Ashi Valkoinen>> De van olyan sárga cucc, de azon az nincs feltűntetve, hogy hol áll meg a vonat...
süti beállítások módosítása