MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Pénztárosok újra

2007. december 10. - georgejr
Kedvencünk az egyszeri pénztáros, aki sokszor elszúrja a jegyet és mi szívunk miatta. Bár tényleg érdemes megnézni a jegyet, mielőtt belevágunk kalandtúránkba. Szegény Endre nem tette, következményei hajtás után.

Sziasztok!

Még novemberben történt velem a következő eset. Kimentem a Keletibe jegyet venni a 14h35-ös Füzesabonyba menő IC-re. Cekker a kezemben, pénz nem volt nálam, gondoltam, majd kártyával fizetek. Hosszú a sor, mert csak két pénztár van nyitva. Ahogy sorbanállok, csöves zaklat a hajléktalan újsággal. Az egész környezet Indiára emlékeztet, koszos, ragadós, csöves, lepukkant, veszélyes, undorító. Aki oda jár, tudja.
Mondom a pénztárosnak, hogy kérek egy jegyet a 14h35-ös Füzesabonyba menő IC-re.
Visszafelé is kértem, ráadásul kártyára, ettől csak hosszabb lett a mögöttem álló várakozási ideje. Már így is éreztem a lihegését a tarkómon. A bankkártya pinkódját nyomkodom be, undorító a billentyűzet, látszik, hogy amióta kitették, nem takarította le senki. Megkapom a jegyet és boldogan menekülök. OXIGÉNT!
Mindez félegy tájban történt, gondoltam, még beugrom valamiért a munkahelyemre. 15 percre van busszal.
Visszaérve felszállok az IC-re, félig sincs teli. Szundikálok, mint akinek tiszta a lelkiismerete.
Jön a kalauznő, kéri a sorban mellettem ülő öregasszony jegyét. "Jaaa, ez nem Pécsre megy?" "Nem, Füzesabonyban áll meg legközelebb." Se jegye (78 éves), se helyjegye, de a kalauznő megbocsát. "Magának éppen elég büntetés, hogy vissza kell mennie."
Jön hozzám, adom a jegyet, méregeti.
"Ez nem jó!"
"Miért?"
"Mert nem erre a vonatra szól, hanem a 13h35-ösre."
Nem részletezem, megbüntetett 890 forintra. Füzesabonyba megérkezve bementem a forgalmi ügyeletre, ahol készségesen odaadták a panaszkönyvet. Két hétre rá jött az udvarias válasz, hogy legközelebb nézzem meg a jegyet a pénztárnál.
Ebben igazuk is lenne, de akkor biztosítsanak olyan körülményeket, ahol az ember nyugodtan meg tudja nézni a jegyét! Ez, ami most van gyalázat, Bangladesben szégyellnék!
Az is felettébb bosszant, hogy ilyen esetben engem megbüntetnek, aki a teljes árat fizette (5700 forintot) azt, aki semmit sem fizetett, nem büntetik meg. A MÁV-ot ebben az esetben akkor sem érte volna kár, ha tényleg én vagyok a hibás. Ha a 14h35-ös IC félig sem volt tele, a 13h35-ön nem hiszem, hogy tolongtak volna.
Persze meg lehet utáltatni a _fizető_ közönséggel a vonatozást, lehet ez a MÁV "üzletpolitikája", akkor ne csodálkozzanak, hogy deficites a cég!

Üdv, Endre

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr47259152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bit Rot 2007.12.10. 20:17:22

De mi is a probléma ezzel? Hiszen nem károsítottad meg őket semmivel, akkor mire fel a büntetés? Ha pedig más helyét foglaltad volna, akkor maximum kereshettél volna üres helyet, az elég büntetés lett volna.

Én lehet, hogy bíróságra mennék egy ilyen üggyel, elvi okokból. (Persze az mégtöbb idő.)

Adani 2007.12.10. 20:39:21

Egyetértek, én sem hagytam volna magam, megvetted, nem a te hibád volt, ki is van fizetve, ergo kapják be. Esetleg meg nme lehet említeni, h ők vannak az utasokért és nem fordítva.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.12.10. 21:19:58

Mondjuk én azt se nagyon értem, hogy a kalauznak miért érdeke büntetni? Hogy tudják a felettesek ellenőrizni, hogy nem büntetett meg egy potyautast?

tomi79 2007.12.11. 22:28:56

Peti, a kalauzt a vonaton ellenőrizhetik, ilyenkor egy ellenőr végigmegy, és újból kéri mindenki jegyét - én már láttam ilyet. Tehát a kalauz ezért büntet, mert ha jön az ellenőr, és kideríti, hogy nem büntetett meg valakit, akkor ő bűnhődik.
süti beállítások módosítása