MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Akit a mozdony váltóárama megcsapott (Avagy napi morgás csokorba szedve, jól.)

2007. november 28. - georgejr
KZM-től kaptam. No Comment.


Kopp-kopp-kopp,

trrrrrrrrrrrrr. Cipő és bőröndkerék a pályaudvaron. Be a kis épületbe, ahogy az ajtó kilincsét megfogom, már megcsap a benti dögletes bűz. Csövesszag. Rohadnátok meg (bár nem kell kívánni, már jó úton vagytok felé), itt kell telelni, mikor 200 méterre van a hajléktalanszálló! Sor a kasszánál. Hosszú. 6-7 perc a vonat indulásáig. Nyilván most kell neked is áfás számla a 100 forintos jegyedről, köcsög! Szerencsétlenkedj csak az apróval, majd veled állítom meg a vonatot, ha esetleg lekésném miattad. Te meg ott bent az üveg mögött, de kurva jó sorod van!

Döglesz a melegben egész nap, telefonálgatsz, meg gombokat nyomkodsz, de azt is olyan bénán, hogy sírva kell az embernek fakadni. Ha nem szokványos jegyet kérek, hanem mondjuk Almásfüzítőig, vagy netán Törökbálintig, ne adj' ég át is szállnék valahol, mert mondjuk Egerbe vagy valahova megyek! Hah! Minő pofátlanság! Egy terhes nő vágyai kielégíthetőbbek az enyémnél a pénztáros droid számára. Tétován pislog jobbra-balra, a Keleti Pu. feliratú gombon ujjai bizonytalanul megremegnek, végül mégis csak sikerül nem lenyomni azt, és kiadni, amit kér az ember fia/lánya. Most azért szerencséje volt, mert csak a Keletibe jöttem, sikeresen megtalálta a visszajárót is, tranzakció sikeresen lebonyolítva. Lépek ki az ajtón, mindenki pofázik bent, a hangosbemondó ugat. Felhívjukhogyaszombathelyfelőlérkezőgyorsvonatelőreláthatólagejndvenpercetkésik,akésésértszívestürelmüketéselnézésüket. Mi? Negyven? Vagy hetven? Többre nem mertem tippelni, azért átmásztam a 4. vágányhoz, és vártam. Fülbe dicsmen, hangerő, kurvaanyád. Kb. 20 perc múlva megint bemondanak valamit, ami rohadtul nincs ínyemre. 40 perc. De az már majdnem egy óra! Az alatt a majdnem alatt persze hazasétálhatok, de mit csinálok otthon 10 percig? Várom, hogy eltűnjön a pára a szemüvegemről, aztán megint mehetek ki vissza a hidegbe. Na semmi baj, zene az megy, hallgatom, járkálok, nehogy szétfagyjanak a lábaim. Most direkt nem vettem melegítőt a gyakorló alá, mert siettem. Ezért. Mintha pont előtte mondtam volna valakinek, hogy annyira mégse sietek a vonathoz, de mindenesetre úgy kell tennem, mert ha nem sietek, tutira itthagy. És lőn. Vár, vár, vár, majdnem az egész cédét továbbtekerem, keresek valami idegesítő számot, az jól szokott esni, amikor ingerlékeny vagyok. Ataxia - Walls, megy is. Jeeeee, max hangerő, jól bömböl, mit néztek, anyátok, azt hallgatok amit akarock.
Lassan megérkezik a vonat. Kösz bazmeg, lökjéfélre, nemlátod mekkora pakkal vagyok a lépcsőn. Az ajtót meg én fogom becsukni, azt hiszem! Döcögünk előre. Tatabánya, Bicske. Itt mi a fasznak áll meg a vonat? Nincs itt semmi. Tovább. Igen, füstölj a pofámba köcsög geci, hadd kapjak ingert én is rágyújtani! (Szerencsére legyűrtem. Mármint az ingert.)
Anyádnak rángatod a kormányt. Bazmeg, hogy kileng a másik vagon. Hoppá, mi is. Én a maga helyében nem mennék be abba a vécébe. Persze, nyugodtan baszd rám az ajtót, végülis látod, hogy pont ennek a felének sikerült nekidőlnöm! Ráléphetsz a táskámra is, amúgy én is majdnem azon járok. Hülyegyerek, sötétben napszemüveg? (Megjegyzem, NEM vak.) Kelenföld. Szájbabaszlak, ha nem mész innét a szaros bőröndöddel. Csak szépen sorjában. Na végre. Ajtó?! SzintÉN. Keleti. De sürgős, már az első váltóknál ide kell nyomorulni, hadd passzírozzuk össze még egymást utoljára! Baráti hangulat. Gyújts rá, ki nem bírnád az állomásig! Gyertek mégtöbben, ez az. Nesztek, uvariaskodok. Ne én szenvedjek az ajtóval! Ááááá, sikerült kinyitnod, miután észrevetted, hogy befelé nyílik. Gratulálok, tied a hangszóró. Még jó, hogy bérleted van erre a szarra, többször is játszhatsz. De rádrúgnék egyet, te sietős köcsög, legalább megvárnád, míg megállunk, de neeeeem, neked már az alsó lépcsőn a helyed, micsoda vagány fasza gyerek vagy! Mire elérsz a vonat elejéhez, úgyis oda torlódik fel a tömeg, de azért ugorj csak le, hopp, elakadt a kis táska, nem baj, majd veszünk újat, úgyis itt az új pláza, meg aztán lesz okod sírni, amiért nincs pénzed... szánalmas vagy! Jaaaaaj, a másik meg, hogy szalad, hogy rohan! Letépné a kezem, csak ne én érintsem meg előtte a kapaszkodót! Hova sietsz, szarfejű? Így is késett a vonat, már nem mindegy? Kurva anyád. Ha mégegyszer áthúzod előttem a csomagodat, ráugrok. Cikkcakkban, kit akarsz megtéveszteni, he? Inkább takarodj az útból, mások haladnának! Igen, állj meg hirtelen az útban csókolózni, hadd menjek belétek! Neked se itt kéne az első magyarországi képeidet elkattintgatnod, sokak életét könnyítenéd meg, ha arrébbállnál azzal a szarral! Te meg legalább ne vágj bárgyú pofát, ha már belesétálsz mások képébe! Faszom a sok köcsög lépcsőbe. Jobban megérné egy sima járdát csináltatni, dehát nincs rá pénz! Arra, hogy az ótvar szaros fostalicskákat lekenjétek mégegy réteg föstékkel, mert valaki komiszul odagrefitizett, arra van! Az persze sosem fog eszedbe jutni, hogy amíg van szabad hely, tagek és graffitik is lesznek az undormány vagonjaitokon! Nem nagyon láttam még új vonaton graffitit. Nem nagyon láttam még új vonatot...

Hát igen, kissé morcos vagyok ma.   "

Forrás:Akit a mozdony váltóárama megcsapott (Avagy napi morgás csokorba szedve, jól.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr4243420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2007.11.28. 11:10:28

...tényleg megcsapott az áram. :)

Végülis korrekt a mondanivalója, tényleg ilyenek vagyunk. Csak egy kissé sokallottam a trágárságot.

Gabex 2007.11.28. 11:37:46

Looool azt se tudtam hogy sírjak-e vagy newessek....

Törzsgyökeres szentesi 2007.11.28. 12:20:59

Ez haláli hogy stílusos legyek: k****jó!

Fantomasz 2007.11.28. 13:13:46

Ezt komolyan itt kell olvasnom?
Azt hittem a szerkesztőnek van némi jó ízlése, ha már az illetőnek nincs!

hivatásos naplopó 2007.11.28. 13:21:22

szerintem teljesen pontosan írja legy egy átlagos utazó sérelmeit és gondolatait. bár ritkén írok le ilyeneket, de a gondolataim hasonlók szoktak lenni a kedves utastársak felé néha.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.11.28. 14:24:04

Igen itt olvasható. Ennyi:)

Hotelier (törölt) 2007.11.28. 15:27:19

Kedves Író!

Engedje meg, hogy hozzátegyem: ha ön ilyet ír, ilyen formában, ön sem különb mint azok, akik rálépnek a bőröndjére. Ha meg nem tetszik a gyors 2.osztály utazzon IC-én. Vagy tudom még ajánlani az autóbuszt, esetleg taxit. De mondjuk ott is vannak emberek...
Igen, vannak gondok, vannak olyan emberek akik gyakorlatilag tesznek másra. De pontosan azzal tanítjuk meg nekik, hogy figyelni kell másra, hogy nem írunk ilyeneket blgokba, vagy ha igen azt kulturáltan tesszük. Még annyit, hogy nem értem ha ilyen nagyfiú a kedves író, miért nem mondta meg a kedves utastársainak helyben amit gondol. PL.: Elnézést uram! zavar a dohányfüst. Erre a legtöbb ember azt mondja ok, kimegyek, vagy arrább megyk stb. persze vannak kivételek. És azok nem mások mint azok az emberek mint pl az író. Üdv(kérlek ne vedd bántásnak)

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.11.28. 16:15:31

Azt hiszem a cikk írója, csak szemléltetni akarta, milyen lelkiallapotba kerul sokszor az utas...

Fantomasz 2007.11.28. 19:20:02

A lelki állapot és annak kifejezési mondja (valamint annak közzététele) Két különböző dolog, melyek nagyon távol állnak egymástól.
Hotelier! Jó látni, hogy vannak még jó érzésű emberek:-)

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.11.28. 20:25:03

mielőtt valaki megvádolna. a szerkesztő nem ért egyet mindenben a cikkel, de szerintem tanulságos írás. Tükrözi azt is, hogy soxor milyenek vagyunk mi magunk is utastársainkkal. Nem figyelunk a masikra, durodunk, lokdosodunk, bagozunk ott, ahol nem kellene. Lehet a stilus kisse eros, de a mondanivaloja ott van.

hattyú 2007.11.29. 06:04:10

Kevesebb káromkodással jobb lenne... a Keletiről szóló részből kimaradt a büdös gyrosos mindent beterítő szaga, a valutaüzérek füledhez hajolásának érzése, a rendőrök elsétálása a valutaüzérek mellett, mosolyognak is egymásra, szépek együtt, akár meg is foghatnák egymás kezét. Kimaradt a tájékoztató tábla előtti lábgyúrás, vitatkozás és tömegnyomor. Kimaradtak a sarokban ácsorgó zimmer freies kövér nénik szemtelen vigyora.

Hotelier: igazad van abban, hogy szocializálódni és kommunikálni kell. Én rendszeresen szólok, próbálkozok. Eddig talán már kétszer volt is siekrélményem...de nem adom fel! :) "Erre a legtöbb ember azt mondja ok, kimegyek, vagy arrább megyk stb. persze vannak kivételek." - ez egészen egyszerűen nem igaz. :) De jó hallani.

FSZT. 2007.11.29. 09:13:44

Hát....igen. A stílus maga az ember! Azt viszont nem értem, hogyha a "kedves" utas ilyen véleménnyel van utastársairól, akkor miért várja el mindenki, hogy a vasutas máshogy gondolkodjon róluk. (bár vannak kultúrált utasok is, csak ritkák)

Gobbihilda 2007.11.30. 23:47:58

Az impotencia hatása, és mellékhatásai
E címet adtam volna a cikknek inkább. Írónk sajnos csak a más hibáit veszi észre, a sajátja az eltörpül, sőt, erénnyé magasztosul a szemében. Addig más legapróbb - megjegyzem, van néhány jogos panasz is - hibája halálos bűn a szemében.
Hiányoltam az otthon leejtett vajaskenyér történetét, ami a vajas felével ért a padlóra, b...ta volna meg a k...va anyját. A gyűrött szőnyegen való botlás leírását sem leltem, hogy rohadt volna meg a tetves k...va anyjában, aki kitalálta a szőnyeget. A sort még folytathatnám hosszan, de nem megyek le kutyába, mint szerzőnk. Mindössze szemléltettem a "kultúra" színvonalát emberünk(?)-nél.
Csak annyit javaslok, költözzön egy olyan bolygóra, aminek KZM a neve, és csak egyedül él rajta. Akkor nem lesznek ilyen gondjai.
Meg nekünk sem lesz hányingerünk az ilyen stílusú bejegyzésektől.

isti77 2007.12.01. 09:10:51

Az ilyet érdemes még kezelni? Szerintem úgyis esélytelen, ha lelövik, spórolnak a TB-nek...

Gezuka 2007.12.13. 07:44:10

Sajnálom, hogy ilyet is kell olvasni. Úgy gondolom, hogy a véleményeket meg lehet írni káromkodás nélkül is... Kis moderálás, plíz.

Egyébként számomra az az érdekes, hogy a másik felet senki sem nézi meg. Igen a vonat, késik, a pénztáros a keller bunkó, utóbbi zsebre dolgozik, előbbi arrogáns, azt hiszi csak neki van igaza.
Azaz igazság, hogy én majdnem elmentem pénztárosnak. Pontosan tudom mennyi mindenre kell figyelnie, mennyi mindent kell tudni. Tény: hibázik. Sajnos a legtöbbjük ezt nem ismeri és azt hiszi ő a nagy és hatalmas pénztáros, aki tökéletes. De - mint ahogyan ezen a bejegyzésen látszik - ez az utasra is igaz. Én sajnálom a pénztárosokkat. Ott kell egész nap ülniük egy ki lukban, legtöbbször mocsokban, koszban, napi több mint 12 órát, kevés fizetésért. Ezek jórésze a máv, meg a start hibája. De, ha egy kicsit kedvesek vagyunk és nem úgy megyünk oda, hogy hülye, köcsög pénztáros, akkor lehet, nem úgy bánnak velünk, mint egy állattal.
Én meg tanultam mosolyogni másokra és sokkal több kedvességet kapok vissza. Próbáljátok ki, hátha sikerül.
Ha bejött írjatok ide, ha nem akkor is! Kíváncsi vagyok. :-)
süti beállítások módosítása