MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Helikon IC, balkáni állapotok..

2007. november 27. - georgejr
Továbbra sem értjük mit jelent a többletszolgáltatás...

Tisztelt Ügyfélszolgálat!
 
2007. november 23-án Budapestről Keszthelyre utaztunk a (1844-es számú) Mura-Helikon IC-vel, aminek végeredménye a felismerés, hogy az életben többet nem akarunk ilyen utazást, de MÁV ZRt-vel sem utazni. A vonat rendben elindult 14:05 kor a Déli Pályaudvarról ún. Habelstadt-i piros kocsikkal, igen ám, de a közel 3,5 órás uton semmi fűtés nem volt az IC kocsikban. Ezt jeleztük a vonat személyzete felé is ugyan, de semmi sem változott, nem tudtak mit tenni a fennállló balkáni állapotokkal. Keszthelyre érkezve annyira hideg volt, hogy kabátban ülve is fázott az ember, mindezt fejenként közel 3000 Ft-os jegyért+IC pótjegyért...
Keszthelyre megérkezve nagyon mérges voltam, de nem is fárasztottam magam, hogy valahogy visszaköveteljem az elszenvedett szolgáltatás díját a pótjegyet, mert feleslegesnek tartottam a veszekedést ezzel a bandával....Másrészről, ugyis találtak volna valamilyen kifogást, hogy ne kelljen fizetni az utasnak!!! Okulva a MÁV szolgáltatási szinvonalából, visszafelé kényelmes, fűtött!!! menetrendszerinti buszjárattal (mondhatni expressz, mert sehol nem áll megBp-ig) jöttünk 2,5 óra alatt!!!! Kapásból 1 órával rövidebb és kényelmesebb volt!!! Ilyenkor szoktam megkérdezni, hogy minek is a vonat - IC -, ha van nála jobb? Minek fizessünk IC pótjegyet, ha menetidő is hosszabb? A MÁV Zrt fogja kifizetni majd a megfázás miatt vásárolandó gyógyszereket???
Hihetetlen, hogy a MÁV még mindig megmeri tenni mindezt, hogy nem éppen kifogástalan állapotban lévő kocsikat ad ki. Persze megteheti, mivel egyedül van a picon, és ha van pár elégedetlen utas, akkor nem igazán érdekli...
Jó lenne ha valaki most már tényleg megregulázná ezeket a szolgáltatókat, mert a harmadik évezredben nem XIX. századi szolgáltatást kellene nyújtani!!!
Üdvözlettel:
Egy volt utas

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr8243414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibee 2007.11.27. 10:51:58

Nesze neked sztrájk!

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2007.11.27. 11:19:02

Nov.22 -én utaztam Esztergomba, vonattal, elkerülendő a tömeget a buszon, ehelyett: tömeg volt itt is, és ez volt a szerencsénk, mert az emberek belehelték a vonatot. Pedig azon a vonalon Interpicik járnak, de nem volt rajta fűtés. A kaller jó fej volt, mindenkinek elmesélte, hogy CSAK a kocsik végében van fűtés, és azért, mert a leépítések miat nincs elég larbantartó, aki átnézné a vonatot, így fűtés nélkül megy ki a.
Ezért meg nem sztrájkolnak! Pedig az a munkahelyük, és a MunkaTörvénykönyve szerint a munkáltatónak kell biztosítani a megfelelő körülményeket (ha már az utasok miatt nem emelik fel szavukat).

Snake 2007.11.27. 15:11:48

Egomba nem Interpicik járnak,hanem Desirok.

Gabex 2007.11.28. 11:09:54

Attól függ! Ha nyugatiból ment egomba akkor desiró, de ha almásfüzitöről(vagy komáromból) akkor BZ-mot. De nem is ez a lényeg. Én régen minden hétvégén kétszer megfordultam azon a vonalon. És Cigiző örülj neki hogy nem volt fütés, mert amelyiken jó, ott meg füstmérgezést lehet kapni. :D

Ashi Valkoinen 2007.11.28. 12:49:28

Lehet, hogy keverte... elvégre a DEsiro pici is meg jó is :)
süti beállítások módosítása