MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Valamelyik barom megvésznyitotta az ajtót!

2007. november 19. - georgejr
No remélem a kedves masinisztát elbocsátják!

Kedves M. Á. V. Blog!
Kevésbé tisztelt ügyfélszolgálat!
Az eset 2007. november 16-án történt, a 2726-os, BP-Monor járaton. Azt hiszem, könnyedén ki lehet deríteni, ki volt az elkövető. A vecsési állomásról kiindulva hirtelen megtorpant a szerelvény, majd az amúgy mély hallgatásba merült hangosbeszélőn megszólalt a vonat vezetője:
"Valamelyik barom megvésznyitotta az ajtót!"

Majd azon élcelődött, hogy nem érünk ám hamar haza, ha az utastársak a vésznyitóval vicceskednek.
Két dolog: - az egyik, hogy ezek szerint a vonaton barmok utaznak, marhavagonban.
De mi van, ha a sztrájk előszelétől áthevült vonatvezető esetleg rosszul mérte fel a helyzetet, és ne adj' isten egy lassabban mozgó, beteg/idős utastárs szorult az automata ajtóhoz. A többiek meg úgy segítettek neki, hogy "kivésznyitották" az ajtót.
EZ ugye nem merül fel, mint lehetőség?
Felháborító! - a másik, hogy bezzeg ilyenkor bele tud szólni a hangosbeszélőbe a vonatvezető. Amúgy az állomásokat soha nem közlik előre.
Üdvözlettel, KZ Üllő

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr87233951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cowkie 2007.11.19. 12:14:44

kivancsi lennek miert nyitottak ki azt az ajtot. mondjuk a stilus akkor is elfogadhatatlan

sikitomi 2007.11.19. 14:37:12

hát az állomásokat már IC-n se szokás bemondani, amúgy ezen a vonalok asszem 1 hétig mondták be a megállókat... azt is akkor, amikor ez a kék-piros trágya még új volt... amúgy is utálom, undorító kifejezetten tömegnyomorra tervezett sz@r... na mind1... (amúgy én is ezen a vonalon lakom és pont vecsésen :P)

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.11.20. 00:20:44

Pota Bhv-n se nyílik vissza az ajtó? IC-ről meg BDv-ről tudtam, hogy odaszorítja a kedves utast :)

Amúgy a felújított BDt-n meg a papagáj szilin van vultron, csak nem kapcsolják be. Tán be sincs programozva a járat :)

rp_bubu 2007.11.21. 15:59:08

Mit vársz, mikor tényleg sportot űznek belőle. Előbb találják meg a vésznyitó karját, mint a zöld gombot. Ha kivan írva, hogy nem használható, akkor is kivésznyitózzák és feltépik... vissza nem zárja, ő már lent van a többi utas le van sz@rva... ezek tényleg tulkok.

n-n-n (törölt) 2008.06.26. 17:45:32

Van hangszóró a sima vonatokon? Ismerem az országot, de vmi stressz utazni, hogy honnan is tudjad, hol kell leszállni. Pláne egy mindenhol megálló vonatnál. De az IC-k is olyan röviden állnak csak meg, hogy épp idő van leugrani. Valahogy az Egom-Bp viszonylaton alkalmazott dolog lenne a megoldás, ahol bemondják az állomást, sőt, középtájkon ki is írja a fokgyemszerű vacak. Persze tudom, már a BKV se mondja be az utcákat, csettre ismerd az összeset.
süti beállítások módosítása