MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Szoftvercsere

2007. október 30. - georgejr
Rövid, de édes:)

Szia kedves M.Á.V. ! Meg szeretném tudni hogy mi az a szoftvercsere? Ugyanis ezért állt ma a gerulata komárom előtt 30 percet, hozzáteszem egy ősrégi v43 mozdony húzta... Válaszod köszönöm : M.László

Valaki tud valami infót?

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr7212772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Benbe · http://www.benbe.hu 2007.10.30. 17:13:17

Volt tavalyelőtt egy elés súlyos baleset Komáromban. Az ilyenek elkerülése érdekében az 1935-ben telepített régi állomási biztosítóberendezést új, Alcatel gyártmányú, elektronikus berendezésre cserélték. Ennek van szoftverje.
A berendezést már átadták, így a biztonságot veszélyeztető hibák már nincsenek benne, így azt magam sem tudom, mi oka lehetett annak, hogy a szoftverfrissítést (ami az ilyen cuccoknál, főleg az elején, havi rendszerességű, de rutinszerű és gyors) miért kellett a vonatforgalmat akadályozva végezni?
Feltételezem, de ez nem biztos, hogy a csere nem a várt eredményt hozta, ez okozhat csúszást. Hamarosan biztosan belövik a gépet, és akkor már nem lesznek ilyenek, viszont a rendszer telepítése a biztonságot és a költségcsökkentést szolgálja, sőt, ezáltal kb. három perccel a menetidő is csökkenni fog a meg nem álló és 1-2 perccel a megálló vonatok számára, mivel megszűnhet a 80 km/h-ás sebességkorlátozás.

Sura md 2007.11.03. 12:20:46

Idézet a parancskönyvből:
"Tájékoztatjuk az utazószemélyzetet, hogy Komárom állomás biztosítóberendezés működésében (vonatbefolyásolás) észlelt zavart, rendellenes működést az általános jelentési kötelezettségen kívül mozdonyrádión vagy mobiltelefonon a hálózati
fő mozdonyirányítónak is jelenteni kell."
Ennél többet mi sem tudunk :-)
süti beállítások módosítása