MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Ruhatári mutyi újra

2007. október 29. - georgejr
Sheldrake megjárta a ruhatárral még korábban. Na kapott is választ. Nézzük:

Ez aztán igen... Jelentős készletek halmozódtak fel, akkor minek is feltüntetni az árat... Törvény mondja ki, hogy minek kell szerepelnie egy nyugtán, a MÁV-Start Zrt.-re ez nem vonatkozik... Tudtommal, ha egy kereskedő csak kérésre ad nyugtát, azt már bünteti az APEH, ha meg nem, azt pláne, a MÁV-Start Zrt.-t azt meg nem... Majd megyek a boltba veszek egy bambit, amin még az van, hogy 1 Forint 20 fillér, aztán kérnek ötezret és nem módosítják az árat rajta, mert jelentős készletek halmozódtak fel bambicímkéből... A ruhatárban tehát mindenki annyit fizet, amennyit szeretne, vagy amennyit ki tudnak húzni a zsebéből vagy amennyit ki tud alkudni.

Tisztelt Utasunk!      

Köszönettel vettük észrevételét, amellyel kapcsolatosan az alábbiakban tájékoztatjuk. A ruhatári jegy, illetve a menetjegy, nyugtának minősül, annak ellenére, hogy az eladó címe nem szerepel rajta. Az elszámoláshoz, Áfa-visszatérítéshez, bármilyen könyvelési tevékenységhez készpénzfizetési számlát kell kérni, amelyen szerepelnek az Ön által kifogásolt adatok. A ruhatári jegyeken nem került feltüntetésre a fizetett összeg, mivel jelentős készletek halmozódtak fel, miközben a díjak többször változtak. A poggyászmegőrzőben, illetve a személypénztárainkban szolgálatot teljesítő munkatársaink kérésre, készpénzfizetési nyugtát és számlát is kiszolgáltatnak.

Köszönjük megkeresését.

Üdvözlettel:

XY

ügyfélszolgálati előadó



Hát nem édes? Ugye Joli néne a piacon ha nem ad nyugtát 100 ezres büntit kell fizessen itt, pedig csak kérésre adnak nyugtát. Mi ez, ha nem csalás. Többszörös törvényszegés. Mutyisztánban sajnos mindent lehet. Kíváncsi volnék az APEH véleményére. Van köztetek APEH-os, vagy van valakinek ismerőse?
Emlékeztetőül a jegy, amelyre az eredeti ár sincs rányomva. Hát igen, itt az indok elvérztett, mert gondolom amikor a jelentős készleteket felhalmozták sejtették, hogy változni fog az ár. Érdekes módon a jegyen ki tudják javítani..... Ja és figyeljétek meg: 20%-os ÁFA, illetve Zrt. Ezek 2006-os "intézmények". Kedves ügyfélszolgálati előadó, lehetőleg ne vakítsd a népet ilyen hülyeséggel. Nem hiszem, hogy egy év alatt 3-nál többször változna a szolgáltatási díj. Emellett nyugtát kötelesek vagytok kérés nélkül is adni

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr83211550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2007.10.29. 10:37:22

Legalább alkalmat adnak a csalásra, habár hiába kér valaki számlát, mert ha ezt a jegyet mellékelik, abból semmilyen módon nem következik a szolgáltatás ideje, és ára, amit csalásnak minősíthetnek.

Szerintem meérné bemószerolni őket, mert ez már tényleg felháborító. Az államra semmilyen törvény nem vonatkozik. És mi szívjuk meg a levét, ha ezekkel a fecnikkel próbálunk elszámolást kérni. Mivel a kedves kisszony aki válaszolt nyílván nincs tudatában annak, hogy nem csak a számla szükségeltetik egy visszatérítéshez...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.29. 10:40:38

"Ja és figyeljétek meg: 20%-os ÁFA, illetve Zrt. Ezek 2006-os "intézmények"."

A 20%-os _ÁFA-tartalom_ 25%-os _ÁFA-kulcsot_ jelent, azaz 2006 előtti kell legyen. A Zrt-sdi viszont tényleg 2006-os újdonság. Érdekes.

Baaah 2007.10.29. 11:39:57

Hát igen nézzük hüjének őket, mert lehet azok is, fogalmuk sincs szerintem róla, hogy itt nem két ember fogja látni milyen primitív módon hazudoznak, vagy rosszabb esetben tudják, csak magasról leszarják

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2007.10.29. 14:55:54

nem gondolták, hogyn ilyen apróságokat is észrevesztek - kötkedő népség! :)

Sheldrake (törölt) 2007.10.29. 20:45:07

Tulajdonképpen ez már csak csámcsogása a dolognak, hogy nyugta, meg a nyugtán (értsd menetjegy) rajta kellene lenni a szolgáltató címének, de nincs (valahol beidéztem a hozzá tartozó jogszabályt is).

A vérlázító az, hogy ugyanolyan típusú munkanapon, ugyanaz a típusú csomag, ugyanannyi időtartamra, nem ugyanannyiba kerül. Egyszer 300 másszor 600 Ft. Azért a menetjegynél így nem csalnak.

H-START feliratú címkékből is biztosan készletek halmozódtak fel, mert se nem hasznos, se nem szép a vonatok új oldala. De arra kellett, arra volt pénz és munkaerő. A takarításra meg nincs, a pontosságról már nem is beszélve.

És ha gonosz lennék, akkor még azt is megkockáztatnám, hogy nemhogy örülnének a MÁV-osok a megszűnő szárnyvonalaknak, hiszen akkor kisebb hálózaton kell majd pontos menetrendet tartaniuk, egyszerűsödik a munkájuk. Jó ez nem így van, de a szárnyvonalak megszűnésével, amiért sztrájkolnak a lakosság fog csak rosszul járni, amelynek mi is része vagyunk és a 750i BMW-vel dzsaló értelmetlenségi urak is, csak őt nem érinti... Na, ezt az utolsó bekezdést visszaszívom.
süti beállítások módosítása