MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Félelmetes foltok az IC wc-kben és egyéb szájenszfiksön

2007. október 26. - georgejr
Több dolgot szeretnék megírni. Mostanában sajnos kevesebb időm volt rátok, de újult erővel küzdök. A tegnapi sztrájk eredményéről vagy inkább következményeiről, a fejetlenségről kicsit később de bőven írok majd.
A minap utaztam haza (20-án) és olyan jó vicces dolgokkal találkoztam, hogy azt el sem tudom mondani.
Na jó el tudom:)
Szóval, mint az mostanában szokásom lekéstem a reggeli vonatot Mezőberénybe így a Keletiben felszálltam egy zónázóra, hogy majd Szolnokon átszállok a Hatvan felől érkező vonatra.

Szolnokon ismerő arccal találkoztam. A kallerral, aki megbüntetett az első osztály miatt.
Kedélyesen elbeszélgettünk, említettem neki a blogot meg mindent. Így vártuk a késő hatvanit. Egyszer csak bemondják, hogy gyün. Nosza cuccot fel ugrásra készen vártam.
A dolog pikantériája ez volt:
"Gyors vonat érkezik Hatvanból, közvetlen kocsikkal (!!), Hidasnémeti stb felől."
Látom beérkezik egy szerelvény, a kaller és én is nagy boci szemekkel bambulunk, hogy ezt most így hogy? A vonat ugyanis két kocsiból plusz egy mozdonyból állt, ráadásul az egyik kocsi CFR kocsi volt. Igen ez volt a közvetlen kocsika. Csináltam fotót is róla. Vagyis csak a fülkében sütöttem el fotót, de az ajtó szét volt rohadva, a kalauznak úgy kellett szinte kirugnia. Nos ott sincs kolbászból a kerítés, pedig ez a "modernebb" CFR kocsi volt.
És íme a belső:

De azért hozzátenném, hogy az állag jellemző volt az egész fülkére. Koszos, szakadt volt.
No de ez még nem is lenne lényeges. Viszont az egész vonattól az a régi jól ismert érzésem támadt, hogy valaki megint szivatni akar minket. Még Békésben laktam, amikor rendszeresen jártam haza Békéscsabáról a 11:30-kor induló pesti gyorssal Mezőberénybe. Komolyan ott voltak a legpikánsabb kalandjaim. Ugyanis az egész vonat állt 2-3 kocsiból. Persze az emberek élével álltak, nem lehetett mozdulni, persze nyáron nagyon kellemes volt, öröm volt érezni mások testét.... kivált ha idős bácsi, vagy éjszakás melós mellett álltam. De végülis mindegy volt ki volt, mert ott a 40 fokban mindenki pillanatok alatt büdös lett. De ez van na. Ott is reklamáltunk, hogy bakker lécci egy kocsit még vagy valami. Semmi esély nem volt rá. Valószínű itt is ez lehet a helyzet. Mondjuk szombati nap volt. Viszonylagos nyugi miegymás, de a két kocsi azért vicc. Szerintem felelőtlenség egy gyors vonatot két kocsival elindítani, ilyen hosszú útra. Ráadásul úgy, hogy az egyik olyan állapotban van, hogy még poratkákat sem szállítanék rajta...

Persze még részletezhetném a Keletis kalandjaimat is, de azt meghagyom egy másik postnak.

Hatvan valahogy bűvös hely lehet, mert hatvani kocsikat takarítottunk, az első fotókat is Hatvan felől érkező vonaton készítettem, és onnan jött a legtöbb fotó is, mint pl a következő.


Szia 
 
"Ezt az egyik IC-n fotóztam a Budapest - Füzesabony útvonalon. Ez mondjuk tuti nem a MÁV-Start Zrt. hibája...
 
Üdv:
 
Andriskaaaaaaaa"
Azért a képen látható gondolom az az érdekes barna folt, ami gondolom valamikor a wc fedelének lehetett kiszenvedett, sokat megélt tartója. Mára más csak egy gyenge emlék. De a lényeg nem itt van. Nézzétek meg a láb melletti kis tocsakat.
Ennek a képnek a címe: "pisi hopp"
Megértem én, hogy ráz, meg zötykölődik a vonat, de nem lehetne feltörölni, ha már nem tudott célozni. Én naívan azt mondom pisi, de ezt döntsétek el Ti.
Ismét láttuk, hogy nekünk utasoknak is van miből változni...

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr88208603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2007.10.26. 17:46:27

Bezzeg tegnap a sztrájknál. Szolnokon vártuk a 12:10-es békéscsbaai vonatot fogalma se vlt senkinek merre jár és mikor és hova ér be, aztán bemondják ,h jön a 4. vágányra és valóban jött is, de olyan kevesen votlak rajta, h mindenkinek saját fülkéje volt. Sőt nem is egy. Békéscsaba előtt már majdnem saját vagonom volt. Így se utaztam még soha. A kaller még Szajol előtt végiggrasszált a vonaton, és nem is láttuk utána, mert fel nem nagyon inkább lefelé szálltak.

petya.bacsi 2007.10.27. 16:45:13

és megint sztrájkolnak, nov. 7-én.

most szerdán délután a tájélkoztatás egy nagy nulla volt - tehát kamuztak, mikor azt igérték, hogy lesz utastájékoztatás (az igazi utas persze nem hitte el).

kiírták a főtáblára: Szolnokra induló személyvonat indul az 5. vágányról. a vörösfejű utasok (néhányan káromkodva) megindultak az 5. vágány felé. de ott meg az volt kiírva, hogy az a vonat Mendére megy. Ekkor az egyik utasnál elszakadt a cérna, és leüvöltötte a kalauz vagy valami bakter fejét (röviden: csökkentené a fizetését, meg elvenné az ingyenjegyét a (különböző jelzők) vasutasoknak, hogy a munkába vagy hazafelé siető embereket szívatják).

ekkor meghallottuk, hogy a zónázó gödöllői gőzös (ami ugye Szolnokra megy majd tovább) a 9-esre jön. mivel ez a pályaudvar másik oldala, az utasok a síneken keresztül indultak át (csoda, hogy senkit sem ütött el a vonat). ez elkerülhető lett volna, ha a kedves főtáblára irógató és a hangosbeszélő néni normális tájékoztatást ad. eszméletlen káosz volt délután is, persze ezért senki sem felelős... gyalázat, szomorú dolog...

Adani 2007.10.28. 14:14:05

Csütörtökön mikor a sztrájk volt Kecskemétről 10 perces késéssel indult az IC, megkérdeztem a pénztárnál, h bevárja-e a csatlakozást Cegléden. Nem tudja, elvielg 10 percet szokott várni, de ha összeszed még pár percet mire odaér nem biztos. Mindegy lutriztam, és elmentem ezzle a vonattal. Ceglédre beérve ltájuk ,h áll ott egy vonat, biztos ez a csatlakozás. Semmi nincs sehová írva, hangos semmit nem közöl, a vonat meg csak áll. Végül valaki a mozdonyba kopogott be és ott kérdezte meg, h hová megy ez a vonat. A válasz: Nem tudom! Azért az már durva, h a mozdonyvezető sem tudja hová akar menni. Ekkor kezdtünk el anyázni ,h basszameg ez elment, mire bemondták ,h 20 percet késik. De jó, nem itthagyott csak késik, közben esett az eső és ázhattunk a peronon, mert ugye a fedett peron még nincs kész, jó is volt az, mikor eleve beteg voltam kb. 38 körüli lázzal. Aztán csak beértünk Szolnokra onanntól meg leírtam már mi történt.

Sheldrake (törölt) 2007.10.29. 23:05:42

Ha sztrájkolnak nem arra leszek ám mérges, akinek a döntésével nem értenek egyet, hanem a kedves nemdolgozó MÁV kallerek jutnak az eszembe, akik folyamatosan mutyiznak a szárnyvonalakon a szegény nyugdíjasoknak korlátlan számú kedvezményes jegyet biztosítva,
vagy éppen jegyet nem vizsgálnak a fővonalakon vagy a forgalmi okot előidéző egyéb élő és élettelen tárgyak.

Sztrájkolnak? Miért nekik csak könnyebb lesz, mert kevesebb km-en kell majd megpróbálni normális szolgáltatást nyújtani. Rosszul nem ők járnak, hanem azok a lakosok, akiknek nem lesz vonat.

Ha valami bajuk van, menjenek tüntetni zárják körbe a nemtetszők várát, de ne engem hátráltassanak a közlekedésben ha már mindig megveszem a jegyet/bérletet becsületesen. Mondjuk ha nem sztrájkolnak akkor is késik 5-150 percet a vonat, úgyhogy miről is beszélünk?

vape81 2007.10.30. 17:19:25

Sheldrake: hát ja. Ha megint sztárjkolnak, kénytelen leszek arra a napra szabit kivenni, mivel pont 6 és 8 között mennék haza hullafáradtan az éjszakai műszakból aludni, hogy pár óra múlva ismét vonatra szálljak, és mehessek vissza dolgozni.

de persze ez a kedves sztrájkoló MÁV dolgozókat nem érdekli, hogy a jeggyel/bérlettel rendelkező utasokkal szúrnak ki...
süti beállítások módosítása