MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re:Re: Nyílt levél a MÁV-nak

2007. október 12. - georgejr
Ma kaptam ismét egy udvarias levelet Kavalecz Úrtól, aki sajnos érdemben továbbra sem tudott felvilágosítást adni, hogy lehetséges az, ha június végén befejezték a parlagfűmentesítést és utógondoznak, miért nő Szolnokon egész kis őserdő parlagfűből.
Idézem a levelet és nézzük a tényeket.

Kedves Zsibrita György!
Újabb megkeresésére - a korábbi válaszunkat is kiegészítve és fenntartva - a MÁV ZRt. Kommunikációs Igazgatósága az alábbi választ adja.
A 2003. évi XXIV. törvény (2003. április 7.) a közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenőrzésének bővítésével összefüggő egyes törvények módosításáról - előírásai alapján a Magyar Államvasutak ZRt. a honlapján teszi közzé a törvény hatálya alá tartozó közpénzek felhasználásával kapcsolatos szerződéseit. Szerződései kezelésében és elszámolásában a MÁV ZRt. a hatályos jogszabályok szerint jár el.
Zöld területeink gondozásáról előző levelünkben részletes tájékoztatást adtunk. A parlagfű eltávolításra vonatkozó általános megállapításaival nem tudunk egyetérteni, a konkrét bejelentés megállapításait elismerjük, a kaszálásról intézkedtünk.
Az ebbéli tevékenységgel kapcsolatban a további konkrét bejelentésekre és a határozatokra soron kívül igyekszünk a megfelelő intézkedéseket megtenni. Ezzel a válasszal - mivel eleget tettünk tájékoztatási kötelezettségeinknek - ezt az ügyet lezártnak tekintjük.
Üdvözlettel:
Kavalecz Imre MÁV ZRt. Kommunikációs Igazgatóság


Tehát ne is pedálozzak:) Vicces, csak az a gond, hogy makacs és nyakas ember vagyok.
De vegyük sorba a tényeket, elérhető információkat.
Igen a MÁV Zrt. weboldalán közzétette a MÁV-Kert Kft-vel kötött szerződés összegét. lejárati határidő: október 16. Összeg 85 millió forint. De nézzük meg jobban ezt az oldalt. Mikor kerestem és kutattam e témában próbáltam a MÁV üvegzsebbe belenézni, hogy volt-e valamilyen szerződés a MÁV illetve a MÁV Kert Kft. között. Nem találtam. Elképzelhető, hogy csak elkerülte a figyelmem, de mindenesetre érdekes, hogy most miután elkezdtem a nyilvánosság előtt is nyomozni azután, hogy van-e szerződés hirtelen bekerült az üvegzsebbe. Mondom lehet csak én nem láttam, ha ez így van akkor mea culpa.

A zöld területek gondozásáról tényleg kaptunk információt az előző levélben, melyben inkább a művelet technikai részét írják le, nem pedig a valós elvégzett munkát. Picit örülnék, ha most az egyszer olyan kommunista híradó szerűen beszámolnának, hogy ezen és ezen a vonalon ennyi és ennyi pénzt költöttünk a parlagfűmentesítésre illetve  itt és itt rossz idő vagy valami más miatt nem sikerült teljesíteni. De nem. Inkább vakítanak ezzel és azzal. A legszomorúbb, hogy levelet kell írnom nekik, illetve a Vasúti Hivatalnak (mellesleg tőlük is kaptam ma levelet. lsd post allja), hogy 3-4 levélváltás telefonálgatás után végre intézkedjenek. Nevettséges. De nézzük akkor ezt a híres neves közmunkaprogramot.

Az üvegzseb szerint a MÁV Zrt. a Szociális és Családügyi minisztériumtól 500 millió forintot kapott "Közmunkaprogramok megvalósítása vasúti területek tisztítására" jogcímen.

Számomra az az érdekes, hogy a felét a MÁV állja a programnak a másik felét a miniszrérium és már társulások. Akkor legalább 1 milliárd forint ment el a közmunkaprogramra ebben az évben. Ez 1120 fő foglalkoztatását tette lehetővé. Ennek nagyon örülök, hiszen legalább ezeknek az embereknek volt miből kenyeret venni. De a szomorú valóság, hogy sajnos a közmunka nem hozta a várt eredményt.

Mint Kavalecz Úr elmondta:
"A 2007-es évben a MÁV a települési önkormányzatok társulásai, együttműködő konzorciumai, valamint önkormányzati alapítású és tulajdonú közhasznú társaságokkal végezteti területének kaszálását, a gyomnövények irtását"

Alábbi kérdéseim továbbra is válasz nélküliek:

Mi alapján történik az elszámolás?
Ki ellenőrízte az elvégzett munkát? Szankcionáltak-e az el nem végzett munka miatt?


Álmodozzak, hogy kapok választ?

Ezzel a válasszal - mivel eleget tettünk tájékoztatási kötelezettségeinknek - ezt az ügyet lezártnak tekintjük.

Annak eleget tettek, de az elvégzett munkát már vitatom. Amíg jelezni kell ezeket a dolgokat, és nem egyszer, nem kétszer, addig az ügy nincs lezárva a részemről és nyomozok tovább, kinek a felelőssége a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr54194458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2007.10.13. 18:11:42

Ilyenek a hivatalok: ami kényes, arra nem felel, majd lezárja az ügyet...Írd meg neki, hogy amig kérdésedre választ nem kapsz, nem tekinted lezártnak.
Kukacoskodj tovább! ;)

Bástya elvtárs (törölt) 2007.10.15. 10:47:50

georgejr

nézd meg kérlek mégy egyszer a MÁV honlapján közzétett listát. Van egy Farmmix Kft. tól vásárolt Kertészeti termékek, gyomirtók és rovarirtók beszerzése tétel 22 930 010 Ft-ért, és Rákóczi üzletház - háztartási eszközök, kerti szerszámok 7 621 140 Ft-ért

És erre jön rá a Máv kert 85 000 000 Ft -ja. Ez összesen kb. 110 millió Ft. Véleményed szerint ennyi pénzből lehetséges e a MÁV teljes területének gyommentesítése? (kétlem)

A vasút tiszításával kapcsolatos számok viszont sokkal felháborítóbbak:

Szociális és Munkaügyi Minisztérium: 500 000 000 Ft
PQS Rt. 179 500 000 Ft
BUDABER Rt.: 350 000 000 Ft
BUDABER Rt.: 250 000 000 Ft

Na ez az 1,3 milliárt Ft vonat tisztításra? Hmmm. Ki mit gondol erről?

De nálam a KDB Bank 2 200 000 000 Ft-os folyószámla hitelkeret rendelkezésretartása tétel csapta ki a biztosítékot.

süti beállítások módosítása