MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re: De jött a távirat

2007. október 04. - georgejr
Fincsi vonat nem vár sztori

Szia!
 
Egy kis adalék a "De jött a távirat" sztorihoz:
 
A MÁV váci munkatársainak, sikerült az utasokkal való kiszúrást professzionális szintre emelni:
 
Ha más meséli, nem hiszem el. Bár, de, mégis.
 
Veresegyház-Vác vonat pár perc szokásos késéssel beér Vác főállomás elé. Vár 4-5 percet. (Ha valaki azt gondolná, biztos van oka a várakozásnak, annak elmondanám, hogy van olyan is, amikor meg nem vár). Utasok gondolják, zónázó majd megint kimegy, lassan hozzászokunk, minek a menetrend, ugye.

 
Veres-Vác vonat a céltalan várakozás után bedöcög Vácra. Zónázó még bent van!!! Ajtó kinyit, utas rohan, próbál átszállni. Zónázó ajtaját utas előtt vonat becsuk! Utas lihegve széttárja kezét. Még a bámészkodók is azt mondták, hogy egy csöppnyi jóindulattal kezelni lehetett volna a szituációt. A MÁV-nál sajnos, döntően, tisztelet a kivételnek, de a hozzá nem értés rosszindulattal párosul. (Ennek megvan persze a szociológiai és pszichológiai oka, ami külön témát is eltartana)
 
De vegyük sorra a lehetőségeket:
1. Közlekedjenek menetrend szerint a vonatok. Muhaha
2. Ne várakoztassák a Veresit, ha még elérhetnénk a zónázót. Nagy kérés?
3. Ha nem akarják, hogy várjon a zónázó, és késik a Veresi több, mint 3 percet, akkor engedjék ki a Veresi beérkezése előtt, és akkor nincs az az illuzió, hogy elérem a menetrend szerinti csatlakozást. Ja, úgy nem lenne min röhögni...
 
Bonyolult, amit kérek???

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr26185707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titan 2007.10.04. 15:53:41

Utas próbálja meg megnyomni az ajtónyitót, hátha az még kinyílik... Ha nem, na akko jöhet a kézszéttárás.

magocska 2007.10.04. 18:00:34

Már beírtam máshoz, hogy ugyanez történt Szolnokon is. Csatlakozás vár. Másik bejön. Csatlakozás indul. És az utasok gyönyörködhettek a vonat végében...
A különbség csak az, hogy ez nem elővárosi vonatokkal történt, vagyis akik azzal mentek volna többet várhattak a következőre.

KoBa(k) · http://kobak.netpok.hu 2007.10.04. 18:26:18

Bár nem vagyok ismerős Vácott, de ha jól tudom a bejárati jelzőnél való várakoztatásnak megvan a jó oka. Mivel nincsen aluljáró, a vágányokon keresztül lehet a peronról/ra jutni; s ha nemrég futott be egy másik személyszállító szerelvény, akkor nem szerencsés pár perc múlva belerongyolni a peront éppen elhagyó tömegbe.

A fentiektől függetlenül persze súlyos tirpákság, ha nem várja meg az első szerelvény a csatlakozást; persze abban az esetben csak, ha gomb tényleg nyomogatva volt. (Ilyenkor egyébként a nyalókát lóbáló állomási dolgozó felé érdemes kalimpálni, ugyanis egyedül ő látja a peront rendesen, és tud jelezni a mozdonyvezetőnek hogy ne induljon még.)

Sheldrake (törölt) 2007.10.04. 20:43:53

Tavaly több alkalommal volt szerencsém csatlakozást lekésni és egyszer felhívtam a nem kékszámú MÁV Direktet (egyből angolul köszöntöttek, furcsa mód kedvesen, mondom magyarul is szót értünk). Akkor ott mondta az ügyfélszolgálatos, hogy sajnálja, hogy lekéstem, de 5 percnél nagyobb késésen túl az ütemes menetrend miatt nem tarthatják vissza a késő IC előtt a gyorsvonatot (amit aztán persze az IC-nek ki kell kerülni). Tehát ha nincs egy perc késése sem a vonatnak, akkor elvileg 5 percet csinálhat neki a forgalmista. Így volt néhány hónapja, nem tudom az új cégnél ez most miképp van.
süti beállítások módosítása