MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re: Szívós kaller

2007. szeptember 24. - georgejr
Péter véleménye.

Kedves bloggolo, --- elnezest azert nem szolitom a neven, mert nem vilagos szamomra, hogy hol tudom megnezni a nevet.
Bloggolasban nem vagyok jaratos. 2007.09.23-as szivos kaller esetben az a szomoru, hogy a rossz vegkifejlet elott kezdetben tulajdonkepp joszandek volt, csak nagyon rossz csomagolasban.
Joszandekra utal, hogy valaki a munkakori kotelessegen tulmenoen figyel a tisztasagra, mert ugye ez jobb, mintha totalisan nemtorodom lenne. Rossz csomagolas a "te takaritod-e az uleseket?" kerdes, mertha Tamas nem okozott piszkot es ugyanakkor a kocsik allapota olyan mint ahogy Tamas irja, akkor ez a kerdes nem tul vicces, hanem elmergesiti a parbeszedet. A kalauz a tarsadalmi hierarchiaban inkabb a vesztes mint gyoztes ember. Az 1989 ota eltelt idoknek ugyanugy nagy vesztese, mint mi sokan. Szomoru az olyan helyzet, ha valakinek JOBB HIJAN arra van lelki szuksege, hogy a leirt birsagolassal mutassa be ONMAGANAK, hogy az 1989 ota elviselt sok-sok egyeni es kozossegi megalaztatas utan megis van olyan helyzet, amikor --- legalabbis a felelossegre vonasig --- o a megfellebbezhetetlen ur.
Tamas-t sem kenyezteti a jelen idok magyar tortenelme, ha tovabb akar tanulni, csaladjanak melyen a zsebebe kell nyulni, de ha nem, akkor is, mert ma mar a legalapvetobb megelhetesi dolgokat is a toketuljadonosok elet-kenyelmet szolgalo jelentos profit terhel. Ez az 1989-ben kitort kapitalizmus alapveto lenyege, a tobbi csak a felrevezeto maszlag. Tanarkent azt is latom, hogy a nep, azaz a honfitarsak elsopro tobbsegenek a tanulasi es muvelodesi eselyegyenlosege mennyit romlott 1989 ota. A tortenet tehat szamomra a sok-sok millio vesztesek kozul az egyik vesztes konfliktuas a masik vesztessel. TEHAT NAGYON SZOMORU TORTENET. Ez kisse olyan, mint amikor ket kukaturot latok marakodni a kuka tartalman (nem vicc, megtortent esetrol van szo, amelyet sajat szememmel lattam es fulemmel hallottam). Ott is az egyik kukaturonak nagyon nem volt igaza, de az utcai hierarchiat kepes volt a masik karara ervenyesiteni. A masik veglet: hogy lift vezet a sajat uszodaba. De ok is marakodnak, csak nem a kukan, hanem az orszag igen sok hatalmat es penzt termo vezeto pozicioin.
Ezzel egyutt is, ahogy fronton, hadifogsagban es munkataborokban is az egyszeru ember, tehat mi, azaz a sok-sok vesztes VALAMIFELE RENDET IGYEKSZIK TARTANI ONMAGUK KOZT, ugyanugy partolando az On altal vezetett oldalon tapasztalhato esemeny-gyujtes, hogy megiscsak legyen valamifele rend kozottunk, vesztesek kozott. Mert a rendetlenseg megrosszabb. De melegen ajanlom, hogy ezt a kuzdelmet ugy kell megvivni, hogy kozben figyelembe kell venni, hogy a tuloldalon nem a MAV all, hanem annak hozzank hasonloan szerencsetlen dolgozoi. Az osszegyujtott eseteket ugy kell talalni, hogy a masik felt ne kergessuk bele egy KOROM-SZAKADTAIG TARTO ONIGAZOLASBA. Az nem vezet kifele a bajbol. Nem azt kell elerni, hogy a MAV mint munkaltato is adjon jonehany pofont a dolgozoinak, mikozben a tortenelem mar mindnyajunkat jol felpofozott. Ugyanakkor nyilvan nem lehet ilyen cimen elzulleni sem, es basaskodni vagy onkenyeskedni sem. Gyujteni kell az anyagot, es esetleg egy kalauz--utas talalkozot szervezni. Es kell egy bolcs levezeto-elnok, aki kepes arra, hogy eredmenyul javuljon a helyzet es ne olyan megalazasba torkolljek, amely tovabbi elegtetelre sarkallja a feleket.

Szeretettel, PP (matematikuskent egyetemen tanitok)

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr13174882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hivatásos naplopó 2007.09.24. 12:47:39

nem akarok rosszindulatu lenni, de nem vagyok hajlando a nyomorult, hatalombuzi kallert sajnalni. ez van...

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2007.09.24. 14:20:10

most mi van? ideje lenne levelironak emberek koze menni...

Bit Rot 2007.09.24. 14:56:51

Leírná valaki ezt magyarul is?

Lacaca 2007.09.24. 17:17:23

Magyarul: Nem a kaller tehet a viselkedéséről, a társadalom romlása taszította ide.
Szerintem meg egy pöcs, aki felvette a bohócruhát, és úgy érzi, hogy hatalma van a szemétdombján. Sajnos a MÁV esetében a szemétdomb szó szerint értendő.

Ashi Valkoinen 2007.09.24. 22:51:01

Már elnézést az előttem szólóktól, de ők sem lehetnek különbek egy-egy ilyen kallernél, ha ilyen módon nyilvánulnak meg egy amúgy teljesen érthető, magyarul írt szövegről. A szerző pedig pont a blog lényegét írta le, erre hívta fel a figyelmünket: a cél az értelmes párbeszéd kialakítása, nem pedig csak a fikázás. Van olyan kalauz, aki tényle egy önkényes ki senki, de van olyan is, akit ez a társadalmi züllés kergetett bele ebbe. Másik oldalról: ha egész családod iszákos, és te is összehányod hazafele a vonatot, akkor nem feltétlen tehetsz róla, hogy EZ AZ ÉLETHELYZETED.

hivatásos naplopó 2007.09.24. 23:37:15

ember, jarkalsz te valamerre a nagyvilagban? vagy csak a kis egyetemi irodad ablakabol figyeled, ahogy a hallgatok hangyakent elfutnak erre-arra?

a tarsadalom hibaztatasa pedig annyira lejart lemez szamomra. ugyan ne fogjuk mar a szemet vilagra azt, hogy valaki egy budos barom. mert ez a kaller nem mas. lehet ilyet nyakkendoben is talalni, csak ez a blog a mavrol szol...

Ashi Valkoinen 2007.09.25. 09:09:14

Péter biztosan járkál a nagyvilágban, mert ha matematikus, és egész nap az irodájában ülne, akkor egyáltalán nem lenne véleménye a témáról. Én meg mindennap 2*60km-t utazom vonattal, szvsz láthatom a problémákat. Persze az okok keresése nélkül valakit letuskózni mindig egyszerűbb.

hivatásos naplopó 2007.09.25. 09:30:31

ashi akkor ezek szerint ha beledkot egy ilyen egysejtu, akkor te szolgai modon behodolsz neki, mert hogy szegenynek szar gyerekkora volt? ezt te sem gondolhatod komolyan...

goes 2007.09.25. 16:13:11

Röviden mondom: te hülye vagy.

Ashi Valkoinen 2007.09.25. 19:07:26

Goes: jómodor. Ennyi erővel greffes vagy kaller is lehetnél.

Naplopó: Dehogynem, igenis visszaszólnék, ha belémkötne, és szólnék is érte állomásfőnökségen. Attól még, hogy vannak bizonyos okok, amitől valaki bunkó lett, nem ok arra, hogy ő ne próbáljon változtatni. Csak annyit akarok, hogy akinek esetleg megadatik az azonnali gyűlölet nélküli gondolkodás képessége az használja is! Aki nem megfelelően dolgozik, jelenteni kell, el kell bocsátani a MÁVtól, de a "fasz kaller mindegyik az degenerált MÁVosok" általánosítás nagyon égő arra nézve, aki ilyet netre kitesz.

hivatásos naplopó 2007.09.26. 11:03:46

most egy picit megzavarodtam, az elozo hosszaszolasodtam pont azt irtad, hogy szegeny szerencsetlen pont azert beszel igy mert hogy a hattere ugye. de mivel mindenkepp visszaszolsz, te sem veszed figyelembe, hogy lehet csak azert kotekedik veled mert az apja verte.

egyebkent tavol all tolem az osszes kallert beskatulyazni. en konkretan ezt az egy nyomoroncot utnem amig mozog...

NoCigi 2007.09.26. 16:04:24

A kalauznak igaza volt. A baj csak az, hogy csak a diákoknak szól. Az öröm az ürömben, hogy a büntetést ki kell fizetni és így ez a szerencsétlen 18 év alatti szegény diák nem fog cigarettát venni mert arra már nem lesz pénze. Talán többet nem rakja fel a lábát a másik ülésre még 18 felett sem és akkor egyre kevesebb bunkó lesz.
Sajnos aki ma 18 év felett van és felrakja a lábát a másik ülésre az meg megmarad bunkónak, mert sajna arra nem szól a kalauz.
Ha mégis szól azokra is a kalauz, akkor a MÁV nevében kitüntetném Őt.

hivatásos naplopó 2007.09.26. 16:23:59

NoCigi 2007.09.26. 16:04:24

hol volt itt szo arrol, hogy felrakja a labat? bocsanat, hozza mert erni. ha utaztal mar vonaton, akkor tudhatod, hogy mennyire keves hely van a szembenallo ulessorok kozott.

az meg, hogy mire kolti a penzet a sajat maganugye. de ha te szeretsz alaptalanul buntit fizetni, akkor parkolj sokat centrumos teruleten ahelyett, hogy masokat probalsz kioktatni.

NoCigi 2007.09.26. 16:49:28

Utaztam vonaton. Most ritkábban mert már unom, hogy a vonat a dohányfüsttől büzlik és koszosak az ülések. Amikor utaztam érdekes módon én megtudtam oldani, hogy ne érjek hozzá a szemben lévő üléshez a lábfejemmel. Én 186 cm magas vagyok. Nem vagyok alacsony és nem is vagyok magas.

Saját magánügye, hogy mire költi a pénzét, de ha valaki drága és felesleges méregre költi a pénzét 18 év alatt akkor utána ne sírjon a fórumon, hogy nincs nála pénz.
Biztos vagyok benne, hogy szokott a vonat peronján dohányozni és azért még soha nem büntették meg pedig még a dohányzó kocsik peronján sem szabad dohányozni. Tehát még így is beljebb van.

Ashi Valkoinen 2007.09.26. 18:50:35

Naplopó: jogos, mondjuk én főleg Péter véleményét akartam megvédeni, főleg az első pár tömör és értelmet nélkülöző hsz miatt. Tanuljuk meg elfogadni az okokat, és ők vagy tanuljanak meg túllépni a korábbi sérelmeiken, vagy menjenek a MÁVtól. Mindkét félnek toleránsnak kell lennie.

NoCigi: Egyetértek Veled arról, hogy aki hülye, haljon meg, de tényleg nem kell megmondani, hogy ki mikor cigizzen. A peronon cigizésért meg úgyse büntetnek meg senkit, mert a kaller is legtöbbször ott nyomja az utasokkal. A lábfeltétel... ha van az embernek helye, nyújtsa ki másik ülés alá lábát, szvsz tényleg nem kell feltenni. Mindenhogy el lehet férni, Talenten, Flirtön, Desiron, Bhv-n, ICn. Mindegyikkel mentem már, tapasztalat. Ha meg ülnek szembe, akkor is meg lehet kérni udvarisan, hogy kinyújtsd a lábad, szal feltenni semmiképp sem kell.

hivatásos naplopó 2007.09.27. 11:51:06

NoCigi 2007.09.26. 16:49:28

már elnézést, de itt szó se volt arról, hogy a fiatalember a nemdohányzó kocsiba cigizne. én is dohányzom, de volt már olyan, hogy dohányzó fülkében álltam meg, hogy rágyújtsak, mert egy anyuka a gyerekével csak ott fért el... hidd el, hogy van aki ezt a szenvedélyt kultúráltan tudja élvezni.


Ashi Valkoinen 2007.09.26. 18:50:35

én még mindig tartom, hogy nem tolerálom, hogy egy ilyen kis korlátolt, komplexusos senki beszóljon nekem. és teljesmértékben lesz@rom, hogy azért csinálja mert apu megerőszakolta vagy csak mert rossz napja van.

NoCigi 2007.10.01. 12:03:35

hivatásos naplopó 2007.09.27. 11:51:06

már elnézést de olyan nincs, hogy a vonaton valaki kultúráltan tudjon dohányozni. Az nem kultúra, hogy a peronon dohányzik valaki mert például más meg ott száll fel mert sajnos a dohányfüst büdös és mérgező és ez tény nem pedig izlés kérdése. Tehát te aki a vonaton dohányzol nem tudsz kultúráltan dohányozni csak úgy ha az utastársaidat mérgezed. (Biztos megsértődsz, de ez így van és sajnos az igazság az ilyen.
Ebből látszik, hogy a dohányosok mindig enyhítik a problémát. "Csak nekem árt" "nyitva van az ablak" "a peronon nem zavar senkit a füst" a válaszom a következő a fenét nem zavar senkit a füst ráadásul mérgező). Persze a szegény éhező gyerek cipője nem volt koszos mivel beletörölte a szemközti ülésbe. Igen elhihetném, hogy tényleg nem törölte bele, de valahogy annyira hiszek benne mint a kultúrált dohányzás ideájában....


"én még mindig tartom, hogy nem tolerálom, hogy egy ilyen kis korlátolt, komplexusos senki beszóljon nekem. és teljesmértékben lesz@rom, hogy azért csinálja mert apu megerőszakolta vagy csak mert rossz napja van."

A kalauz is leszarta a kis korlátolt, nikotinfüggő, "kultúráltan" tiltott helyen dohányzó, cipője orrát "kultúráltan" a szemközti üléshez dörgölő, szegény, kizsákmányolt, "cigire van de másra nincs pénzem" kisdiák lelkivilágát és sajnos csak őt büntette meg és a többi embert nem aki ugyanúgy koszolja és rongálja a vonatot, mert ha nem így lenne, akkor nem kellene ilyen szutyok, dohányfüsttöl is büzölgő vonatokon utazni....

magocska 2007.10.01. 15:19:23

NoCigi:
Végre valaki megfogalmazta az én véleményemet a dohányzással kapcsolatban :-) Teljesen egyetértek, csak én egy kicsit szebben mondtam volna.
süti beállítások módosítása