MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re: Törvény felett állók

2007. szeptember 20. - georgejr
Tegnap kaptam egy levelet az egyik határőrtől, akit sikerült a múltkori postban lefotóznia egyik olvasónknak. A levél tartalma röviden annyi, hogy követelte a fotó eltávolítását, mert sérti a személyiségi jogait.
Ezek után felhívtam a Határőrség Országos Parancsnokságát és ott vázoltam a helyzetet, arra kértek legyek türelemmel, utánanéznek mi a teendő ebben a helyzetben.
Végül arra kértek, hogy a fotót távolítsam el. Ennek eleget tettem. Emellett igéretet kaptam arra, hogy azonnal felelősségre vonják az illetékes határőröket.
Egy másik post alapján is belső kivizsgálás indult.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr18171355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krtek24 2007.09.20. 14:06:13

Megérdemli a hülye! Mit gondolt, hogy nem pont ez lesz a következménye, ha még neki áll feljebb? Gondolta, hogy csak úgy leszedik a netrőla épet minden további nélkül. Hát nem :)
Egyébként meg nagyon sérthette a személyiségi jogait, mert semmit nem látni belőlük a képen.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2007.09.21. 18:10:27

Egyet nem értek:
Miért sértették a képek a személyiségi jogaikat? Csak azért, mert az arcukat nem lehetett felismerni + semmi féle regisztrációs számot (gondolom van nekik is) sem lehetett rajta látni.
Bár van egy sanda gyanúm:
számukra kompromitáló felvétel készült, ezért akarták levetetni.
Azért remélem nem csak egy szóbeli igéret marad az intézkedés... .

pepi123 2007.09.22. 15:29:54

Büszke lehetsz magadra!Lefotóztál 1 határört amint épp cigizik.Valószinü most emiatt öt jol megrángatják és a 85e ft-os fizetéséböl levonnak vagy 70ezret.Mégegyszer csak gratulálni tudok!De ha 3 cigány akar majd kirabolni a vonaton akkor kinek a segítségét fogod kérni?Talán annak a határőrnek?Nem cseszegetni kéne öket hanem örülni hogy ottvannak és addig sem történnek büncselekmények!

trewq 2007.09.23. 13:00:49

Pepi:
Talán a határőrnek is be kell tartania a törvényeket. Ha meg nem bírja ki dohányzás nélkül, akkor azért kell kirúgni, mert nincs önuralma és nincs szükség drogfüggőkre.

Másrészt mivel az arcuk nem felismerhető, ezért nem kellene a képet eltávolítani. De elég tipikus, hogy a törvénysértők hivatkoznak mindig a személyiségi jogaikra.

Prez (törölt) 2007.09.26. 14:27:50

Bocs, de szerintem valahol Pepi123 és Trewq között van a helyes megfejtés: OK, legyen a vonaton, és cigizzen is, ha akar, de ott, ahol lehet (én is cigizem, mégis megérzem a fülkék átható bűzét, legalább a nemdohányzók legyenek kevésbé büdösek).
BTW: abban nem vagyok biztos, hogy a bármelyik határőr odaugrana segíteni, ha 3 cigó akarna kirabolni... bár, ez már egy másik sztori, sőt, blog lenne...

zselékutya 2007.09.29. 10:35:54

Odaugranának. Hidd el.
süti beállítások módosítása