MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Káosz a Nyugatiban

2007. szeptember 20. - georgejr
Vonatok egy órát késnek, tömeg hegyek, tájékoztatás nincs, karámőrök is eliszkoltak.
Kollégánk jelenti élőben a Nyugatiból. A bemondott vonatok sem indulnak.
ÁPDÉT:

Megjavították a biztosítóberendezést Budapesten, a Nyugati pályaudvaron - közölte Sigulinszki Tibor, a MÁV sajtóügyeletese csütörtök délután.

A közlemény szerint a késett és a menetrendjüktől eltérő vonatban közlekedő szerelvényeket előreláthatóan 18 órára helyezik vissza eredeti menetrendjükbe, s ezután áll helyre a forgalom.

A pályaudvaron áramellátási hiba miatt vált használhatatlanná a biztosítóberendezés az elsőtől a hetedik vágányig, ezért az elektronikus úton állított váltókat csak kézzel lehetett átállítani, ami 15-20 perces késéseket okozott a Budapest-Szob, a Budapest-Vácrátót-Vác, és a Budapest-Esztergom-Almásfüzitő vonalon.
stop.hu


G

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr43171588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomi79 2007.09.20. 17:34:58

"A pályaudvaron áramellátási hiba miatt vált használhatatlanná a biztosítóberendezés az elsőtől a hetedik vágányig" Hogy fordulhat elő ilyen? Nem szokták az áramellátást időnként ellenőrizni, karbantartani? Nem történt sem baleset, sem elemi csapás, mégis hatalmas káosz alakult ki. Jól gondolom, hogy a karbantartást próbálták megspórolni, és az ütött ki balul? Persze csodálkoznék, ha lenne az esetnek felelőse. Épp a múltkor mesélte egy ismerősöm, hogy egy órát késett a vonata, mert elromlott a mozdony, az indulást követő néhány percen belül. (Vagyis lehet, hogy előzetes átvizsgálás nélkül került forgalomba, hiszen nem útközben robbant le, hanem már az elején?) Ezek után merjen az ember vonatra szállni? Nem vagyok már meggyőződve arról, hogy annyira biztonságos lenne a vasút, ha egyszer ilyen a hozzáállás.

bazsu 2007.09.20. 21:49:08

Indulás előtti átvizsgálás? Hogy gondolod?

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.09.20. 23:33:22

Hát, nekem kicsit gyanús, hogy nagyjából ugyanebben az időben a 3-as metró jelzői is elsötétültek.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2007.09.21. 07:32:38

feszültségstabilizátor van-e az ilyen kütyükben? az sok mindentől megvédi a rendszert, no meg a biztosíték is...

no comment

áramellátási hiba: ha jobban belegondolok, lehet, színes-fém-kereskedők (a tagolást majd eldöntitek) voltak a hunyók, akkor viszont a biztonsági szolgálat a no comment...

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.09.21. 13:19:54

Kiderült a hiba oka. Mondtam én, hogy köze van a 3-as metró elsötétüléséhez :)

[i]14.14-kor az ELMŰ-nél bekövetkezett egy zavar, mely az állomásokon csak egy pillanatnyi kimaradást okozott. (belvárosban) A biz.ber. viszont megsinylette. Jezők sötétbe[/i]
süti beállítások módosítása