MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A törvény felett állók

2007. szeptember 17. - georgejr
Na ez már sok.


Szia!

 

Nem nagy cucc, de ez az eset is hűen tükrözi, hogy mi van, ha valaki egy kis hatalmat kap.

Az eset most pénteken (szeptember 14) történt a Keletiből Münchenbe induló 13:10-es Eurocity-n. A vonat első kocsijában ültem, nagyjából tök üres volt, ám a határőrök valami okból kifolyólag a nem dohányzó kabinokba ültek. Mint láthatjuk a képen ez nem igazán érdekelte őket, hiszen vígan pöfékeltek, aminek a füstjét szerencsére könnyedén magába tudja szívni a szövet kárpit. Továbbá az sem mellékes, hogy hamutartót nem igazán vélhetünk felfedezni a képen, így emberünk a földön kívül máshova nem tud hamuzni.

Legszívesebben szóltam volna nekik, hogy hé srácok, ezt nem igazán kéne egy nem dohányzó vonaton, vagy legalábbis nem a fülkében, de nem hiányzott egy alapos szívatás cserébe. :)

 

Üdv: Kovács Balázs (Balage)

Kép törölve. Határőrség kérésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr34167572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magocska 2007.09.17. 10:41:37

Azt hiszem, ezt már valahol említettem:
Amíg az emberek úgy érzik, hogy valamihez joguk van, addig hozhatnak bármilyen törvényt vagy rendeletet, nem lesz semmi hatása. Ilyen pl a dohányzás (a vonaton).
A másik meg, hogy engem is zavar a dohányzás ((sokkal jobban, mint egy feltett láb)), de én sem mertem volna szólni :(

krtek24 2007.09.17. 13:02:07

Én szóltam volna, szerencsére ezek (még) nem rendőrök, és a vonaton egyébként sem vernének össze. Kellemetlenkedni meg nem tud, már nincsen "kiutazása közérdeket sért" formula :). Egyébként borítékolni merem, hogy ha annyit mondott volna nekik valaki, hogy "elnézést, de ez nemdohányzó fülke" nem szóltak volna semmi durvát vissza.

Ha ez a fotó róluk készült, akkor meg egyszerűen meg kell küldeni a felettesüknek, ugyanúgy, mint az Andó Gergely-féle hegyeshalmi affér esetében.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.09.17. 17:02:57

Hmm, megint bújócskűázik az uccsó komment. Majd most jól előbújik :)

Balage85 2007.09.17. 19:27:19

Róluk készült.:)

Amúgy soha nem értettem, hogy a határőrök győr után mi a francért mászkálnak a vonaton, mert azon kívül még soha nem csináltak mást. Valaki eltudná magyarázni? :)
Amúgy szerintem simán tudnak kötekedni. pl. kipakoltatják az egész táskámat, hogy van e drog stb. Aztán elég szívás lenne újra bepakolni. :)

krtek24 2007.09.18. 02:07:27

Pakoltassa ki :)
Az más kérdés, hogy ez megintcsak jogszabályellenes lenne, de ilyenkor csak mosolyogni kell rajtuk, aztán sz.rják össze magukat.

Hogy Győr után mit csinálnak, azt én sem tudom. Max. arra tudok tippelni, hogy immár Bdapest a szolgálati helyük, és nem Győr, ezért szállnak fel már a Keletiben a vonatra.
Egyébként nem a szolgálati fülkéjükben ültek? (a szolgálati fülke elhelyezkedése itt látható: diesirae.atw.hu/menetrend/nemz_vonatok.htm)

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2007.09.18. 05:39:34

nekem eleg gyanus, hogy meg modellt is alltak neked, eleg kozeli, nem szoltak, hogy mit kattogtatsz?

magocska 2007.09.18. 07:49:16

krtek24:
Nem biztos, hogy abbahagyták volna.
Egyszer utaztam, nemdohányzó fülkébe. Elég üres volt a vonat, kb. minden fülkébe egy ember. Beült hozzám egy fiatalokból álló társaság, kb 6 fő. Ketten kinyitották az ajtót (nem mentek ki) és elkezdtek cigizni. Szóltam nekik, hogy bocsi, de ez nemdohányzó fülke. Erre annyit csináltak, hogy beálltak az ajtóba (még mindig félig a fülkében). Persze beszélgettek, hangoskodtak, jól elvoltak egymással, tehát inkább befele jött a füst. Ezután fogtam a táskámat és átültem egy másik fülkébe..
Lehet, hogy ez nem teljesen ez a kategória, és lehet, hogy a fiatalok csak azért csinálták, mert azt hitték, hogy ez menő, de nem hallgattak sem a kiragasztott matricára, sem a szép szóra.

kistörölköző 2007.09.18. 12:02:01

Szia!
A hatalom annak a kezében van,aki elvégzi az iskolát és felszerel. Mindenkinek joga van a sulit elkezdeni, felszerelni és utána a hatalmat gyakorolni.
Utána kellene néznetek kedves hozzászólók, hogy a határőrnek mi a feladata és milyen jogai vannak. Aztán megjegyzéseket tenni.

krtek24 2007.09.18. 12:13:48

Kistörölköző,

Te miről beszélsz itt? :)

Balage85 2007.09.18. 12:51:00

Anyamasszonykatonaja: Gondolhatod hogy nem álltam be oda hogy "szevasztok srácok, szbaad egy fotó?". Egyszerűen amikor elhúztam az ajtó előtt megnyomtam az exponálás gombot a telefonomon.. Mint láthatod elég sötét a kép, mert már a folyosón félig benyomva tartottam a gombot, hogy elvégezze a szükséges beállításokat, és csak a fülke előtt elsétálva exponált.

Egyébként tök nyolc, hogy szolgálati fülke, e vagy sem, mert az egész vonat nem dohányzó.

kistörölköző: .... :D erre csak ezt tudom mondani. Inkább ne commenteltél volna :)

krtek24 2007.09.18. 13:38:10

A szolgálati fülkét csak azért kérdeztem, mert ha jelenleg is van olyan a vonaton, akkor oda üljenek be, ne máshova - dohányzás ide vagy oda.

A fénykép meg tetszik, jól sikerült :)

kistörölköző 2007.09.18. 15:58:25

Balage85!
Miért ne kommentáljak? Nekem nem lehet?Igazad van, hogy nemdohányzó vonatot ne dohányozzon,csak butaságokat ne mondjatok, feltételezzetek!

the real 2007.09.24. 14:17:09

A hatalom annak a kezében van, aki felszerel?? Szerintem jogokat kapnak és kötelezettségeket. kistörölköző szerint hatalmat. És csodálkozik.

krtek24 2007.09.24. 16:55:07

"A hatalom annak a kezében van,aki elvégzi az iskolát és felszerel. Mindenkinek joga van a sulit elkezdeni, felszerelni és utána a hatalmat gyakorolni."

Ne ez a jogállamban kiírtandó rendőr-karhatalmi gondolkodás. Van néhány ember az országban, akik finoman szólva "meghatározóbb" tanulmányokat folytattak, mint ami egy határőr vagy rendőr esetében szükséges, mégsem gondolják úgy, hogy hatalom van a kezükben - amivel természetesen visszaélhetnek...
süti beállítások módosítása