MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Kaller néne visszavág

2007. szeptember 14. - georgejr
Halleluja ma hazajöttem kemény két hét után. Élmény volt. Szokásos tömeg a Keletiben. Szokás szerint indulás előtt 1/4 órával kiírva a vonat. Nem volt semmi extra. Vagyis igen. Meglepően pontosan indult a vonat. Na már éreztem, hogy ez különös út lesz.

Igazam lett. De ne rohanjunk előre annyira. Amikor felszálltam találtam egy fülkét (dohányzót , ez később lényeges lesz) egyetlen ember ült bent. Mondom ez kiraly. Be is huppantam az ablak mellé. Gyorsan kibányásztam a cuccokat a troliból, amire szükségem volt és feltettem a poggyásztartóra. Ott a helye és kész. A notebookomat előkaptam és dolgozni kezdtem. Közben felszállt 3 lány hatalmas pakkokkal. De még így is maradt egy táskányi hely a poggyásztartójukon. (a miénken semmi, mert a troli és az utastársam pakkja elfoglalta az egészet.  Így utaztunk kb fél órát nagy boldogságban.
Ekkor jött a kalauz. Először megörültem, mert ritkán látni csinos fiatal kalauz hölgyet, de örömöm hamar döbbenetbe torkollott. A kint álló embereket leszidta, hogy miért állnak és van kint a csomagjuk, mert akadályozzák őt. Volt egy pár, aki ha jól vettem ki a szavaikat, azért álltak mert nem akartak beülni a dohányzóba. Erre kizavarta őket a folyosóról. Benézett a fülkébe és beszólt, hogy azonnal tegyem fel a notebook táskát, mert nem tudnak leülni tőle (jelzem az én oldalaom még volt 2 szabad hely, de kutya nem akart beülni). Elég katonásan mondta, és bólintottam. Ölemben még mindig notebook, mellettem a kb 10 centi vastag puha táska, kezemben a jegy, hogy majd kezelés után felteszem a táskát. Közben ő kezelte egy kint álló srácnak a jegyét és mondta, hogy azonnal üljön be a srác nem akart, mert nem dohányzik, de a kalauz ellentmondást nem tűrő hangnemben parancsolgatott. Utána befordult a fülkébe és rámordított:
- Nem hallotta, hogy azt mondtam tegye fel a táskát?
- Hölgyem lekezeli a jegyem és felteszem, egyébként is feltettem volna.

Na ezután mindent kért diák, igazolás stb. Elkezdett kötöszködni, hogy az igazolás miért nincs érvényesítve erre a félévre, és előzőre sem volt érvényesítve, csak lepecsételve, de az érvényességi dátumot nem írták rá. Mondom az nem az én gondom, hogy a kolléganője hanyag volt! Ezután a legjobb jött váltig állította, hogy a keltezés 2000-es. Mondom nézze már meg a bélyegzőt az 2006-os.... Ezután feladta. Mondván nem büntet meg, mert feltettem a táskát és legyek hálás...

Na itt tényleg elpattant a cérna. Bent döbbent csönd ült.
Szóval. Megkérdeztem, hogy is van ez. Kalauz ismerősöm azt mondta, hogy erre a félévre úgy tudom érvényesíteni, ha megvan a félévi matricám.... Ehehehe, addig érvényes egyébként, amíg az előző matrica érvényben van....

Ha valaki másként tudja kérem szóljon.

Miért is írtam ezt le? Mielőtt valaki azt mondaná, hogy szerintem nem volt igaza a hölgynek, hadd szögezzem le, hogy igaza volt.
DE!
Kikérem magamnak a hangnemet, a viselkedést és a fölényességet. Ez a viselkedés elfogadhatatlan. Elhiszem, hogy fáradt, ideges. De nem így kell viselkedni az utasokkal!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr9165764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChGeri 2007.09.15. 10:55:08

Na, milyen korrekt kis bejegyzés... Elég furcsán viselkedett, valóban. Erről cseh- és lengyelországi élményem jutott eszembe, ahol minden vonaton nagyon kedvesek, mosolygósak voltak. Lengyel vágányokon szokásomhoz híven kint álltam a folyosón, és néztem ki az ablakon. A kaller néne nem egészen vágta, miért nem ülök le az amúgy töküres kocsiban, és szívélyesen hellyel kínált. Valahogy megértettem vele, hogy csak nézelődöm, mire ő mosolyogva bólintott, és odébbállt. Közép-Európa rulez, Magyarország=Balkán. Szerintem.

Peron8 2007.09.15. 11:36:43

Hmm hatásos örmester tipus volt..egyből köpni nyelni nem tudtál :P

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.09.15. 12:50:39

Kallerlányt nem vették fel a katonaira. Itt kompenzál... Csak nehogy összetalálkozzon egy utassal, akit nem vettek fel a Testnevelésire (ha még így hívják, box-szakirányra.

Netuddki. 2007.09.15. 14:19:42

Mondjuk udvariasan figyelmeztethetted volna. Csak egy kis példa:

- Mit képzelsz te hülye kis 3,14csa ! Tudod kit ugráltassál. Van érvényes jegyem? Igazolványom? Igen? Akkor húzzál a dolgodra, de vegyél vissza a lendületből, mert az első az lesz ha leszállok, hogy jelentem az utasokkal szembeni minősíthetelen viselkedésedet.

Lehetőleg egyszuszra.

magocska 2007.09.17. 09:40:28

Hát nem tudom mit csináltam volna vele, ha én álltam volna a folyósón, és engem akart volna dohányzó fülkébe küldeni.
Szerintem erre nem lehet kényszeríteni senkit.

A kaller tényleg bunkó volt. A táskafeltevésről meg annyit, hogy a nagy csomagot én is fel szoktam tenni. A kicsit nem, ha még sok hely van a fülkébe. Ha fogy a hely, akkor azt is. Szerintem ez így korrekt.

De azért az utasok is, hogy is mondjam, bátortalanok. Ha van egy táska az ülésen, akkor inkább állnak, minthogy megkérdezzék, hogy le szabad-e ülni. Pedig ha az ülő nem vett helyjegyet a táskájának, akkor köteles átadnia a helyet.

Taurusz 2007.09.17. 18:27:24

Itt a jegyem. Köszönöm. És minden rendben? Igen? AKKOR KÉREM A PANASZKÖNYVET, DE KURVA GYORSAN! :D

atutazo 2008.01.09. 14:02:23

Vanak még kivételek!! Sokat utazoma 29-es vonalon,az a Balaton északi partja.Nagyon sokat találkozom azon a vonalon egy tapolcai kalauznővel,Andrea a neve. Mindig váltunk pár szót,neki minden utashoz van kedve és kedves szava!Ugy a gyerekekhez mint az idősekhez egyaránt.Én ezt a kalauzhölgyet még nem láttam MOSOLY nélkül az arcán,ami sajnos ritka látvány a vonaton dolgozóknál!Ez a hölgy amikor a legnagyobb utastömeg volt a nyáron,akkor is vidáman,mosolyogva végezte a munkáját,elkérte a menetjegyeket,amikor vissza adta mindenkinek hangosan érthetően MEGKÖSZÖNTE ami szintén szinte csodaszámba megy!! Vagyunk sokan akik sürün utazunk ezen a vonalon,és a kedves Andrea az ismerős arcokat örömmel és kedvesen üdvözli ami nagyon jol esik,hisz ők rengeteg emberrel találkoznak.Minden utazo társamnak azt kivánom,hogy ilyen kedves,udvarias mindig mosolygó kalauzzal utazzanak!! :)
süti beállítások módosítása