MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Rászállok a MÁV Ingatlankezelőre

2007. szeptember 04. - georgejr
Igen rászállok. Vasárnap elküldtem levelemet, melyet Ti is olvashattatok itt, és azóta egy szem válasz nem érkezett. De mit is vártam. Elég megtekinteni a weboldalukat és látni, hogy nem sokat foglalkoznak a kommunikációval, és a megjelenéssel. De egy ilyen probléma esetén tényleg elvárnám, hogy legalább írjanak valami terelő emailt. De nem:(
Hat akkor csapjunk bele a lecsóba.
Végig bogarásztam a www.mavik.hu oldalt és érdekes információkra bukkantam:
A Társaság fõbb szolgáltatásai

1      Ingatlanok épületdiagnosztikai felügyelete

2       Építési, szerelési munkák lebonyolítása

3     Építési, szerelési munkák kivitelezése

4      Közmû-üzemeltetés és közmûszolgáltatás

5      Ingatlan üzemeltetés

Hát akkor nézzük meg, hogy pontosan mit is ért ezalatt a társaság, és mit tesznek:

1      Ingatlanok épületdiagnosztikai felügyelete

A MÁV ZRt. ingatlanállományán az elvégzett karbantartások, átépítések dokumentálása. Ehhez kapcsolódik a leltározás (állapotfelmérés) és a selejtezés (tervezése, elõkészítése és lebonyolítása.)

Ide tartoznak az épület- és építményvizsgálatok, amelyek magukba foglalják a jog- és rendeltetésszerû használat ellenõrzését, valamint a mûszaki állapot rendkívüli követelmények miatt szükséges, eseti és elõírt idõszakokban végrehajtandó vizsgálatait, továbbá a megállapított hiányosságok, feltárt meghibásodások megszüntetésére tett intézkedéseket. Az ellenõrzést végzõk Épületdiagnosztikai vizsgával rendelkeznek
Hehe. Igen felülvizsgálat, felügyelet, persze a málló vakolatokról egy szó nem esik. Csak nézzünk szét a Keletiben. De ebben nem akarok többet írni.

2       Építési, szerelési munkák lebonyolítása


A lebonyolítás során meghatározzuk a szükséges javítási, felújítási munkákat, alvállalkozói ajánlatokat gyûjtünk, pályáztatunk. A szükséges munkákról a megoldási lehetõségekkel együtt tájékoztatjuk a Megbízóinkat. Megbízóink kérésére saját magunk is elvégeztetünk alvállalkozók igénybevételével felújítási, javítási munkákat.
Írják, hogy közel 900 fizikai dolgozóval üzemelnek, ehhez képest kiírják a munkákat alvállalkozóknak, akik egymás alá ajánlanak, csak megkapják a munkát és persze, amíg elbírálják, addig is eltelik pár hónap, aminek vannak adminisztrációs és egyéb költségei is biztos. A legérdekesebb, hogy az elmúlt két évben a MÁV üvegzseb alapján egy fillért nem fizettek a MÁV IK KFT-nek 2007-ben, 2006-ban is csak 11 milliót, az is szálláshely bérletére... (http://www.mav.hu/res/uvegzseb_2006.html, http://www.mav.hu/res/uvegzseb_2007.html) Nem furcsa? Na mindegy. Tehát, amikor egy cég rendelkezik x munkaerőkapacitással, akkor miért adja ki a feladatokat alvállalkozóknak? Ha esetleg a létszámot emelné szerintem még akkor is ugyanott lenne, és a munka talán nem csúszna....


3.    Kivitelezés:


Ingatlan felügyelet, megelõzõ karbantartási tevékenység során feltárt, illetve mûködõ országos lefedettségû diszpécseri szolgálatunknál bejelentett hibák vagy zavarok megszüntetésére irányuló, saját erõbõl történõ, építési, szerelési munkák megtervezését, elõkészítését és elvégzése tartozik ebbe a tevékenységi körbe, 0-24 órás országos gyorsszolgálat üzemeltetetésével.
Országos diszpécseri szolgálat? No keressük meg a telefonszámot izibe, hogy be tudjam jelenteni a parlagfüvet, (bár nem hinném, hogy a földhivatal leveléig lenne bármilyen változás is). Nono csak a rendes számot találtam.

4.    Közmû üzemeltetés és közmûszolgáltatás:


A MÁV ZRt. ingatlanainak víz-, csatorna- és villamos energia- ellátásának folyamatos biztosítása, hibaelhárítás, vízóra leolvasás, díjfizetés megállapítása
No comment...

5. Ingatlanüzemeltetés:

A MÁV ZRt. tulajdonában, használatában lévõ objektumok mûszaki üzemeltetése, takarítása, kertészeti tevékenységek, hulladékkezelés, rágcsáló és rovarirtás, központi diszpécseri szolgálat, 0-24-ig zavar - hiba fogadás, készenléti rendszer, az ezzel kapcsolatos ügyek önálló, felelõs intézése.
Nos a kertészeti tevékenységek közé tartozna. Mint a mellékelt képek a Dudvisztán című postomban mutatják, mégis valami a fogaskerekek közé csúszott.
De ha az állomások tisztaságáról, állagáról beszélünk, hát ott sem látom, hogy magukat megfeszítve tennének valamit az európaiságért. Lásd:
http://megintallunkvazze.blog.hu/2007/07/27/horror_a_nagytetenyi_allomason

Kérdések melyekre nem várok választ, de azért jó lenne:

Mikor fognak általunk, az utasok által is tapasztalható minőségi szolgálatást nyújtani?
Mikor jön el az idő, amikor nem kell szólni a parlagfűért?
Mit tesz a MÁV IK Kft, hogy az állomások kultúráltan nézzenek ki?
Mennyi pénzt fizet a MÁV Zrt. a MÁV IK Kft-nek? Üvegzsebből nem derül ki semmi.

Végezetül úgy érzem elérkezett egy új contest ideje.
A M.Á.V. blog új pályázatot ír ki:
Küldjétek el a leggazosabb, legmocskosabb pályaudvarok képét.  A legdurvább fotó beküldőjét egy M.Á.V. blog pólóval jutalmazom. Ez most komoly!



A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr32157069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.09.04. 11:28:15

Jó kérdések georgejr, bár van egy olyan sejtésem, hogy kezdesz túl mélyre ásni. :)

De ez az ami miatt legkevésbé aggódj, feltehetőleg lesznek elegen, akik a blogodon keresztül melléd állnak...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.09.04. 11:47:33

nagyon helyes, hogy végre valaki ezt a ,,nyomozást" felvállalja. A minimum lenne, hogy a GKM támogatja a tevékenységet egy normális országban, ugyanis ezzel a hozzáállással éppen milliókat készülsz nekik spórolni. Csak így tovább!

hattyú 2007.09.04. 14:58:35

Ez eléggé durva így első nekifutásra, már önmagában az is szép, hogy egy blognak kell ilyen nyomozásokat lefolytatni az illetékes emberek pedig csak felélik a sok-sok milliós (vagyis milliárdos) állami pénzeket és ezt évek óta csak nézik, nézik és nézik - vajon miért is? De ez már annyira unalmas nem? Mindig ugyanez a nóta jelentősebb eredmény vagy változás nélkül, talán mert a legtöbb embernek ez megfelel...?

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2007.09.05. 23:04:56

nekem még a fentieken kívül 2 kérdésem van:

x+1: miért csöngettek ki 20 perccel előbb?
x+2: hová tűnt georgejr?
süti beállítások módosítása