MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Mert ha elindul a vonat...

2007. augusztus 27. - georgejr
MÁV retro by Hajnika.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr95150353

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morozsgoványi 2007.08.27. 16:08:27

Háhá!Ez tök jó!Még emlékszem is rá a régmúltból. :-D

Jegkoko 2007.08.27. 21:56:13

Engem ma egy köcsög kaller, leszállítot mert nem volt nálam jegy , mert mit képzelek én, hogy nem érek ki időbe a délibe.És akarta kiállítani a 2 ezer ft os büntetést, persze a köcsög nem volt képes jegyet adni, aztán megállt a következő meállóba a vonat és a köcsög direkt odajött és beszólt, hogy száljak le, persze én beszóltam a bunkó állatnak.Nem tudom, hogy egyesek mit képzelnek magukról, nem én tehetek arról, hogy a bkv járatok nem tudnak időbe indulni és 1-2 perccel a vonat indulása elött esek be a pályaudvarra, meg a normálisabb kaller tud jegyet adni.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.08.27. 22:57:20

Jegkoko: Abszolút korrekt volt a kalauz, talán egy kicsit túl engedékeny. Elmondom miért.

A pótdíj nem elsősiorba a MÁVot hanem az utasokat szolgállja, akkor is, ha azért büntetnek meg mert nincs jegyed, és akkor is, ha dohányzásért, ülőhely jogosulatlan foglalásáért.

Hogy miért szolgállja az utast, ha a rohanó embert aki nem ért rá pénztárhoz menni, de még automatából jegyet venni sem, azt megbüntetik?

Azért, mert a futó ember megvárása (mert ugye fut, felszáll, stb) az időbe kerül, késésbe kerül. Sok ember idejét veszed el, hogy ne kelljen 5 perccel hamarabb elindulnod.

Akkor kevésbé zsúfolt a vonat, ha nincs rajta annyi bliccelő.

Akkor nem lesz büdös a ruhád, ha nem dohányoznak tilosban.

A pótdíjazásnál a kalauz nem csak a MÁV, hanem a többi utas érdekét is védeni hivatott, azzal, hogy leszállított adott neked egy leckét, de empatikus volt, mert ha rendőrt hív akkor igen sokat fizetsz. Nem a MÁV érdekét nézte, hanem az utasokét, és veled szemben is engedékeny volt, amennyire lehetett.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2007.08.27. 23:08:15

Annakidején muter kaller volt, és nemegy fiatal kölyöknek megmagyarázta, hogy ha nem volt ideje jegyet venni, akkor nem is ahhoz a vonathoz jött, csak épp felszállt rá.

Jegkoko: ha esetleg elmondtad volna sztoridat a kallernak mielőtt felszállsz a vonatra, talán empatikusabb lett volna, és kihúz a pácból. De ha ezt sokszor eljátszod, akkor előbb utóbb megjegyeznek, és nem fogja őket érdekelni a sztorid....

Vityaz 2007.08.28. 00:47:08

chipetke 2007.08.27. 23:08:15

Kedves édesanyád nagyon jól látta a dolgokat :D grat!

Jegkoko 2007.08.28. 11:51:22

Én elmondtam a kallernak szépen világosan, hogy az utolsó pillanatba értem oda a vonathoz, és nem lett volna már időm még jegyet is venni.De csak ennyit tudott mondani, hogy induljak el elöbb.Hát a jó édes anyukááját, mintha én szabnám meg, hogy mikor fog jönni a bkv busz és mennyit késik esetleg ha odaér.Szóval nulla megértőkészség nem volt benne.A következő vonat 1 óra mulva jött volna csak.
A pótdíjat senki ne magyarázza, hogy az én érdekemet szolgálja mert nem, ha van a kallernál gép, akkor igenis adjon jegyet mindenkinek, mert azt a 2 ezer ft ot senki nem hajlandó kifizetni, ez ilyen egyszerű

Jegkoko 2007.08.28. 11:53:35

Jah és megjegyzem, hogy mindig van jegyem a vonaton és nem szoktam lógni.Amugy meg tőlünk nyugatabbra ez természetes dolog hogy ad jegyet a kaller.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.08.28. 12:14:35

Jegkoko: elmondtam: NEM szabad késni, a délinél van automata, akár siófokra is lehet jegyet venni, tehát nem csak elővárosi vonalakat szolgál ki. 0 sorbanállás. Ha ennyire nincs idő, akkor azt a vonatot lekésted.

Jegkoko 2007.08.28. 16:37:37

Az autómatán is amire megtalálom hogy mit kell megnyomnom, akkor a vonat elmegy. Nah de ha a kalauzok is gondolkodnának egy kicsit akkor igazán adhatnának jegyet, mivel én nem lógni akartam, előrre jeleztem, hogy szeretnék jegyet venni.Ha a bkv buszon lenne jegyautómata akkor ott lehetne jegyet venni, ezzel szemben a kallernél mindig van egy papír amivel tud jegyet adni. Akkor nem értem, hogy mi ezen olyan bonyolúlt?

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.08.28. 17:26:48

Jegkoko: A BKV buszon, ha automata van, ha a sofőr ad el jegyet, ha ellenőr, mindenképpen feláras. A MÁVnál is van erre rendszer +2000 forint. Ha nem tetszik, akkor előbb kell kimenni.

Jegkoko 2007.08.28. 17:40:55

Nah de tőlünk nyugatabbra miért tud az kaller jegyet adni?Ez talán olyan megoldahatalan probléma lenne?

krtek24 2007.08.29. 01:34:46

Mi az, hogy tőlünk nyugatabbra? Egyes helyeken cak korlátozottan adnak (Németországban épp az elővárosi vonatok tilos pótdíj nélkül kiadni - nem véletlenül!), a legtöbb helyen meg a nagy nyugaton sem. Ennyit a természetes nyugati példákról...

Van itt már erről a kérdésről egy másik topik, elég rendesen elemzésen ment át ott a téma.
Minek akkor pénztár? - csak ennyit kérdezek. Ha a vonaton csak úgy kapnál jegyet, akkor senki nem utazna jeggyel, vagy fele akkora távolságra venne, mint amin valójában utazik...
Azt az apróságot már nem is említem, hogy a kalauz nem tud pótdíj nélküli jegyet adni a Délitől, mert ez szabálytalan (mit mondjon az elszámolásnál, miért adott jegyet?). Ha nagyon megértő akar lenni, legfeljebb azt mondhatja, hogy egy pénztár nélküli állomástól állít ki Neked jegyet, de ezt azért ne várjuk el, hiszen a Déliből való indulásnál az már eleve lógás lenne :D

De egy pozitív, de tök szabálytalan eset: előfordult már, hogy a vonaton észrevettem, otthonhagytam a jegyem. A kalauz közölte, hogy Fehérváron a mozdonycsere alatt vegyek egyet :) Régi szép idők, mikor még ott volt a szombathelyi gyors mozdonycseréje.

Ashi Valkoinen 2007.08.30. 11:59:52

egyetlen egyszer én sem tudtam Déliben jegyet váltani, mert a nyugatiból jöttem és már ott is késés volt, mielőtt felszálltam volna, jeleztem kalauznak, mondta, megvehetem nála pótdíj nélkül, aztán jött és tényleg megvehettem, és Törökbálinttól adott jegyet...
süti beállítások módosítása