MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Ruhatári mutyi ögen

2007. augusztus 24. - georgejr
Sheldrake beküldte a jegyeket, amiket a poggyászmegőrzőben adnak. Persze ha pálpusztait hagyunk ott, akkor jogosult korábban értékesíteni, nehogy értékvesztés legyen. Ez meg már milyen?

Szia!

A csomagmegőrzőhöz egy kis multimédiás kiegésztés. :)

Így fest egy ruhatári jegy (ezt adják a Bp-Keleti pályaudvaron, ha a csomagmegőrzőbe teszel valamit). Semmi mást nem adnak, ezen pedig ár nincs feltüntetve, de 20% ÁFA-t tartalmaz. :) Hogy miért adnak kettőt és miért nem látszik a bélyegző sosem az továbbra is rejtély, mint ahogyan az is, miért kell mindig otthagyni mindkét cetlit.

A csomagok elég random vannak lepakolva egyébként, mert ma 5 percig keresték, és már kezdtünk aggódni...

Mindenesetre ma 600 Ft-ba került a két csomag, ami volt már 900 Ft is. Jó napjuk volt biztos és a nem külföldieknek akció. :)

Persze, ha egy kisvállalkozót kapnak el ilyen nyugta(nem)adáson, akkor fizethet, de a MÁV-nál mindent lehet...

Sheldrake

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr27147603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

8Gbit 2007.08.24. 10:40:57

Igen, kérem szépen ez Magyarország. Még az lőző rendszerből fentmaradt jegyeket adják ("demokratikusan") hol ennyiért, hol annyiért. A lényeg: a MÁV állami cég és azt csinál,amit akar. Gyurcsány papáék basznak a MÁV-ra, mert "ott nem lehet nagyot szakítani" és "Akinek nem tetszik el lehet menni"! ( Az utóbbi mondatot mindenki ismeri, nem kell bemutatnom. ÉN Lassan szégyenlem magam,hogy magyar vagyok. Ne értsetek félre! Imádom ezt az országot, ez a szülőországom, bejártam szinte az egészet. Mégis mi az ami nem tetszik? Az ország vezetése, ahogyan ezt teszik, ahogy 1 vagonnyi pénzért szarnak a fejemre! Én próbálok megélni, mindent megteszek,amit csak tudok, de egyre inkább érik bennem, hogy inkább külföldön utáljanak idegenként, mint a saját hazámban éljek mint "idegen".
Ez jellemző a MÁV-ra is. Nézzétek meg az OBB-t vagy a DB-t. 100-szor előrébb vannak, de ők tesznek is azért!!! Nálunk csak a mutogatás megy ide meg oda, az idő telik az állapotok romlanak! Amíg meg nem szűnik a folyamatos mutogatás és nem olyan emberek vezetik az országot, akik kitartanak az állampolgáraik mellett és és védik az érdekünket, igyekeznek minél kevesebb pénzből minőségibb munkát végeztetni. Tudni illik több cég is az állam pénzén gazdagszik irreálisan. pl. Egy tendernél lehetne szabályozni, hogy milyen reális anyagi keretek között lehetne pályázni.
A másik a munkamorál jelentős megváltoztatása. Sajnos egyre több helyen tapasztalom azt vásárlóként,hogy szarnak a fejemre! Már lassan én érzem magam kellemetlenül, ha szólni kell, hogy ugyan kispajtás tedd már a dolgod. Tipukus példa BP-Keleti, ott is elsősorban a pénztárak. Az ilyen embereket ki kell rúgni ha nem változtatnak a stílusukon, aki pedig normális és udvarias tessék honorálni! Más országokban is működik hasonló rendszer tudtommal. Ezeket kéne másolni nem a hülyeségeket! Továbbá növelni a munkatempót a szakmunkák esetében. Egy útépítés pl. nálunk hónapokig eltart és minőségileg egy nagy szar,amit csinálnak. Az osztrákoknál negyed annyi idő alatt, 100-szor jobb minőséget képesek előállítani. Ugyanezt át lehet értelmezni a vasúti pályfelújításokra. Én akárhányszor vonatoztam el ilyen felújítási munkák mellett csak üldögélő embereket láttam! Szégyen ez az egész,ahogy néppel, a MÁV-al meg úgy mindennel bánnak itt és ezt hagyjuk (pontosabban leszarják odafent) Szóval ez van. Bocsi ha kicsit túlzásba estem volna itt ott,de már nagyon elegem van itt jópár dologból.
Csabi

Fedup Sári 2007.08.24. 11:11:12

"ÁFA tartalom: 20%"
Hát igen, ha nem is az előző rendszerből maradt itt a jegy, de semmiképpen nem egy mai gyerek.

Annyi megjegyzésem lenne még, hogy a máv mai állapota nem kizárólag az elmúlt öt év eredménye. Ja igen, még valami: egyszer valaki pont azt ecsetelte nekem, hogy manapság, amikor már kevés az állami cég, pont a máv az egyik utolsó lehetőség viszonylag nagy pénzek kijuttatására. Nincs rálátásom, nem tudom eldönteni, igaza volt-e.

., (törölt) 2007.08.24. 11:59:19

Csaba82. Olvasol te általában valamit?.Pont a régi rendszer ellenállásán bukott meg a MÁV reformja. Rögtön mindenki ez egekig rimánkodik , sír, ha valaki egy picit is változtatni akar. gondolj csak a vonalmegszüntetésekre.
Véleményem: Lerombolni, felszántani, sóval behinteni, kecskével felnyalatni.
Aztán ki kell találni egy vasutat, ha addig el nem lopják honfitársaink a sineket, meg a sorompókat

VisszatérőJeti 2007.08.24. 13:16:11

az a baj, hogy itt mindedn döntéshozó egy büdös román. Ez erősen román szokás aminek vége kéne lennie már. Az elégedetleneknek ( aki vagyok én is) ajánlom a rózsaszín pitbull együttestől a pokolra száll a faszfej király című számot. Dalba foglalja az általános 2006-2007- es életérzést (keresd a google-al fent van az összes számuk).

Manyizga (törölt) 2007.08.24. 14:00:39

Már többször kifejtettem: a MÁVnál és MÁV Start Zrt.-nél a pozitív irányú fejlődés legnagyobb gátja egyetlen dolog!
Az, hogy nincs felelősségrevonás. Legalábbis nem olyan, ami ösztönző lenne. Miért nem rúgják ki azt a felelőst aki nem tesz azért, hogy az ADOTT vonat tiszta legyen, pontos legyen, stb... amíg ez meg nem történik, a vasutasoknak halálmindegy, hogy napi 1 vonat megy el késve, vagy 10.000 halálpontosan. Mert ő így is, úgy is megkapja a fizetését, akkor meg minek törje magát?

Manyizga (törölt) 2007.08.24. 14:05:20

Ácsimovics: a vonalbeszüntetésekről jut eszembe, hallott már valaki olyat, hogy akár egyetlen eredetileg a megszüntetett szakaszon dolgozó vasutast is lapátra tettek?
1, ha lett volna ilyen, nagy balhé, főcímek, és egyebek...
2, találtak nekik "munkát" házon belül? Micsoda "megtakarítás"... tipikus rendszerváltás előtti szemlélet...

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.08.24. 14:27:53

Manyizga!
És a akkor ki dolgozna? Mert te se dolgoznál ebben a rendszerben az tuti.
- Nincs kitakarítva? Ki vagy rúgva!
- De főnök nincs pénz takarításra.
- Nem érdekelnek a kifogások.
: )

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.08.24. 14:31:45

felelősségrevonás: igazából azért nem vonnak senkit felelősségre, mert a szakszervezet olyan szinten védi az embereket, hogy tényleg főben járó bűnt kell elkövetned, hogy akár egy pici kis lebaszást kaphass... Jó ez a feladata a szakszervezetnek, de azért túlzás amit művelnek.

kismuk 2007.08.24. 16:06:03

Ne hidd hogy a szakszervezet a kisemberekért áll ki. Tisztes javadalmazásukat felvéve, saját érdekeiknek is megfelelő álláspontot alakitanak ki. Érdekes dolog. Ajánlom figyelmetekbe a vfszsz.hu-t. ott is a forumot. EZ IS SZAKSZERVEZET?

Sheldrake (törölt) 2007.10.08. 11:27:29

www.mav-start.hu/csomag_orzo.php

Akitől ettől többet próbálnak elkérni, az hivatkozzon arra, hogy a MÁV-Start Zrt. hivatalos honlapján ez van kiírva és a vásárlónak/szolgáltatás igénybe vevőjének mindig a legkisebb árat kell kifizetnie, ami egy terméken/egy szolgáltatásért fel van tüntetve!

Jogi magyarázat:
-----------------
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről III. fejezet 6.§ i. bek.:

6. § Az e törvényben meghatározott jogkövetkezményeket alkalmazni kell, ha a gazdálkodó szervezet i) a hatósági árnál vagy az árura vagy szolgáltatásra egyébként kötelezően megállapított árnál magasabb árat kér.

Továbbá:
IV. fejezet 14.§ 1-4. bek.:

14. § (1) Az áru fogyasztói forgalombahozatalakor a forgalmazó köteles - külön jogszabályban meghatározottak szerint - a fogyasztót írásban tájékoztatni az eladási árról és az egységárról, illetve a szolgáltatás díjáról.
(2) Az eladási árat, az egységárat és a szolgáltatás díját a Magyar Köztársaság területén törvényes fizetőeszköz szerint meghatározva, egyértelműen, könnyen azonosíthatóan és tisztán olvashatóan kell feltüntetni.
(3) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói forgalomba hozott áru és szolgáltatás áraként a fogyasztói forgalomban fizetendő árat kell feltüntetni.
(4) Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén az áru eladási árán, vagy a szolgáltatás díján a feltüntetett legalacsonyabb eladási árat vagy szolgáltatási díjat kell érteni.

A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság gazdasági társaság, így a fenti törvény maradéktalan betartása és a be nem tartásából eredő jogkövetkezmények rá is vonatkoznak!

Sheldrake (törölt) 2007.10.08. 11:51:05

Egyébként megjegyezném még, hogy a menetjegyeken sincs feltüntetve a nyugta kibocsájtójának címe... A Volán jegyeken fel van tüntetve...
süti beállítások módosítása