MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Nem kéne, de mégis megáll

2007. augusztus 23. - georgejr
Én is találkoztam már olyannal, hogy hivatalosan nem áll meg a vonat egy adott állomáson. Sheldrake morgolódik. És mellesleg igaza van....



Szia georgejr!

2007.08.10-én utaztunk a Tisza nemzetközi gyorsvonattal Budapestről, annak is az egyik helyjegyes kocsijában. Jóllehet a menetrendben Budapest után csak Szolnokon kellene megálljon a vonat, Újszász állomáson is lassítottunk, megálltunk, majd leszálltak páran az egyébként meglehetősen üres kocsiból. Már korábban is megállt a Tisza Újszászon, csak akkor nem az első helyjegyes kocsiban ültem, hanem a vonat végében az orosz kocsik után és nem volt szerencsém megfigyelni, hogy annak ellenére megáll a vonat bizonyos utasok (gondolom MÁV-Start dolgozók) kedvéért, hogy nincs is ott megálló a menetrend szerint.

http://www.elvira.hu/elvira.dll/xsl2005/vt?v=4223


De lehet, hogy ez is a MÁV-Start egyik új szolgáltatása tehetősebb utasok részére, hogy ott is megáll nekik a vonat, ahol egyébként nem kellene? Ha MÁV-os dolgozók voltak, akkor meg nyugodtan mehetnének a személy (5 perccel a Tisza után indul) vagy gyors (25 perccel a Tisza után indul) vonattal is, ami megáll Újszászon és ugye ingyenes.
http://www.elvira.hu/elvira.dll/xsl2005/uf?language=1&i=Budapest-Keleti+pu.&e=%DAjsz%E1sz

Lehet, hogy ez így rendjén van és a jelenleg nem létező, de korábban létezett több száz oldalas üzletszabályzatban benne volt, hogy bárhol megállhat a vonat. :)

 Még a vonaton írtam az ügyfélszolgálatnak egy e-mailt, ezidáig még nem válaszoltak...

Sheldrake

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr39146733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2007.08.23. 10:55:35

most erre mit lehet mondani? ismerős szitu. úgy látszik az ingyenjegy mellé még a menetrendet is variálhatják néhányan.

elmegyek vasutasnak.

titan 2007.08.23. 15:22:05

Nyugi, nem akarok tippet adni, de szerintem az első takarózási alap a következő pályaszakasz foglaltsága lehet. Tehát elméletileg olyan, mintha nyíltpályán állt volna... Szóval ezt nem lehet majd kideríteni igazán. Viszont ha a menetrend miatt mindig meg kell ott állnia (a vörös jelzés miatt), akkor felvehetnék azt a megállót is a menetrendbe..

Adani 2007.08.23. 19:22:36

Újszász és Szolnok között elvileg duplavágányos így nem lehet foglalt, bár ki tudja, lehetett ott lassan mozgó teher, akkor meg már mindegy, h megáll vagy nem ,mert ha nem akkor nyíltpályán utoléri és akkor ott döcög mögötte. Ha végülis időben beért tök mindegy, h hol áll meg. Eddig csak busznál tapasztaltam olyat, h megállt olyan megállóban, ahol nem kéne neki, pedig le senki sem szállt fel is csak páran, ráadásul távolsági busznak ott nem kell megállnia.

titan 2007.08.24. 09:24:51

Duplavágány azt jelenti, hogy szembe nem jöhet elméletileg semmi, azonban ha a Tisza nkgy. előtt tötymörög egy személy (pl. az Újszászról elméletileg 19:10-kor induló 5718-as számú), akkor lehet inkább érdemes menetrenden kívül megállni Újszászon. Persze ez csak egy példa, lehet, hogy nem ez volt az ok, nameg ha igen, akkor is elbaltáztak valamit az egész megtervezésénél, és lehet újra kéne gondolni.

Sheldrake (törölt) 2007.10.01. 19:17:27

Megjött a válasz a méltóságos MÁV-Start Zrt.-től!

"
Tisztelt Utasunk!


Köszönettel vettük Társaságunk részére megküldött észrevételét. Megkeresésének vizsgálata lezárult, mellyel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:


Egyes vonataink forgalmi okból a hivatalos menetrendtől eltérő állomásokon és megállóhelyeken is megállhatnak, ez esetben az utasok részére a le- és felszállás nem megengedett. Munkatársaink szolgálati célból szállnak le- és fel a vonatokról, mely nem minősül utasfelszállásnak. E megállások helyeit Társaságunk Szolgálati Menetrendkönyve tartalmazza, mely szolgálati titoknak minősül, azokba utasainknak nincs lehetősége betekinteni. E menetrendkönyv alapján az utazásához igénybevett 628-as számú TISZA nemzetközi gyorsvonatunk Újszász állomáson megáll.


Megkeresését köszönjük.


Üdvözlettel:

Buj Emese

ügyfélszolgálati előadó
"

Kérdés: Ha vannak titkosan megálló vonatok, akkor azok miért nem állhatnának meg nyilvánosan is, hátha akarna valaki utazni velük... Kicsit jobb erőforráskihasználás történne, mint ingyenutazó bakterkenek publikálni, hol áll meg titokban a vonat, azonban egy titokra már fény derült. :)

Adani 2007.10.01. 21:14:10

Hát igen, csak ugye azért meg is büntethetnek ha ilyen vonatra felszállsz. Kérdés, h hogyna büntetnek meg egy olyan utast, aki hivatalosan nem is lehetne ott.

krtek24 2007.10.01. 22:29:42

Szerintem a legröhejesebb "szolgálati titok" kifejezés. Mit képzelnek ezek, 1950-et írunk?

Renáta 2008.10.20. 15:38:02

Ez már vicc. Ez köztudott , hogy ez a vonat megáll ott már pár éve, csak a vasutasok kedvéért.
S mivel különb emberek ők?
süti beállítások módosítása