MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re:Mennyi is az a 15 perc?

2007. augusztus 22. - georgejr
Alig pár napja történt, hogy NI panaszkodott, hogy nem fizették vissza a pótdíjat.
Elküldtem a MÁv felé.
Íme a hivatalos válasz:

Mint ahogy utasunk levelére reagáló egyik hozzászólásban olvasható volt, a vasút a járatok menetidejét a menetrendszerkesztés során állapítja meg, majd a menetrend meghirdetésekor teszi közzé. A hivatalos (menetrend szerinti) menetidő egy járat késésnek függvényében természetesen nem változhat. Az ezzel kapcsolatos esetleges félreértések elkerülésére javasoljuk az előzetes tájékozódást, akár a MÁV-START honlapján futó, új arculattal rendelkező menetrendi keresőben, vagy a MÁVDIREKT 06 40 494949-es kékszámán.

Az IC pótjegyek visszatérítésével kapcsolatban a MÁV-START a helybiztosítással igénybe vehető belföldi InterCity vonatok közlekedésekor azt vállalta, hogy az IC 15 percet meghaladó késése esetén téríti vissza a pótjegy árát. A visszatérítés kötelezettsége alól a vasút csak vis major esetben mentesül. Vis majornak kell tekintetni az olyan vasúton kívül álló okot, mely elemi, elháríthatatlan erővel hat, kivédése emberi erővel nem lehetséges, valamint bekövetkezése előre nem volt látható.

Az utasunk bejegyzésében említett 654 sz. Vércse InterCity vonatunk a hivatalos időadatok alapján 13 perc késéssel érkezett meg a célállomására. A jelzett késés nagyobb részét az útvonalán bevezetett sebességkorlátozások okán szenvedte el.  A vizuális utastájékoztató berendezéseken ilyen esetben megjelenő késési információk a nagyságrendet illetően mindenképp irányadók, azonban csak tájékoztató jellegűek és becsült adatokat tartalmaznak, hisz a késés pontos mértéke ténylegesen csak a beérkezéskor állapítható meg.

Őszintén sajnáljuk a késésből eredő kellemetlenséget, valamint a menetidővel kapcsolatos félreértésből következő további időveszteséget, azonban munkatársaink – mivel a késés mértéke nem haladta meg a visszatérítésre jogosító időt – a szabályoknak megfelelően jártak el a kérés elbírálásakor.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr56145976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása