MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Hogy is van ez?

2007. augusztus 17. - georgejr
Ki tudja a választ?

Szia!
 
A történet annyira nem érdekes, inkább csak információt szeretnék kapni, hogy akkor most hogyan is van pontosan az alábbi dolog:
 
 
 
Barátnőmmel, aki kiskunfélegyházi, sokat utazunk mostanában, és ő most volt végzős Szegeden az egyetemen, így még van érvényes levelező tagozatos diákja. Valahol fél füllel hallottuk, hogy a bevezetett változások után már nem csak a lakóhely és az oktatási intézmény között lehet igénybe venni az 50%-os kedvezményt, hanem más útvonalra is. Éppen a zuglói állomásra tartottunk, így gyorsan meg is kérdeztük ott, ahol megerősítettek minket. Nyugodtan is utaztunk másnap az 50%-os jeggyel, ám a kalauz másként tudta... Na itt fordulna érdekesre a történet, de barátnőm szerencsére közalkalmazott, így volt egy másik igazolás is nála, a büntetést ezzel megúsztuk, viszont ha nem a kalauznak volt igaza, akkor a 12-es kedvezménykeret feleslegesen csökkent eggyel. Szóval azt szeretném megtudni, hogy hogyan is van ez, ha tudnál ebben segíteni?
Illetve, ha a kalauznak volt igaza, és csak a lakóhely és az oktatási intézmény között lehet igénybe venni az 50%-os diákkedvezményt, akkor vajon elfogadható-e az, ha pl. a lakcímkártyán az ideiglenes lakcím soproni lesz, viszont a diákon a kiskunfélegyházi marad?
 
 
 
 
Üdv:

Laci

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr58142195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

8Gbit 2007.08.17. 14:03:49

Kedves Laci!

A levelezősök számára a diákkedvezmény csak és kizárólag a lakóhely és az iskola között érvényes! Ezen nem is fognak változtatni valszeg, mert nincs értelme. Ja és valalmi olyasmi is val,hogy levelezőn kell vmi. igazolás elvileg,hogy tényleg ott tanulsz, ahol a diákod szól ( ez nekem is új voltitt olvastam valalmelyik bejegyzésben )

A nappalin tanuló diákoknál be akarták vezetni ugyanezt csak rájöttek volna,hogy kiürülnének a vonatok.

A címekkel, meg teljesen felesleges variálni. Az iskola címe rajta van a diákon és az állandód is. Egyenlőre ez dönt.

Csabi

KEEP · http://joomla.blog.hu 2007.08.17. 15:12:58

Pontosan igazolás arról kell, hogy te jogosult vagy igénybe venni a vasút kedvezményét olyan állomásról, ami nem a diákdigazolványodon levő cím.
Tehát ha például X faluban laksz, ahol nincs vasút és te busszal mész Pestre, ahonnan vonatozol monjuk Szegedre, akkor neked kell kérni Pesten egy igazolást, hogy Pest-Szeged viszonylatban érvényes a kedvezményed.
süti beállítások módosítása