MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A MÁV poggyászmegőrző nem ad számlát?

2007. augusztus 09. - georgejr
Hmm kíváncsi vagyok miért húzzák a szájukat a poggyászosok, ha meghallják a számla vagy a nyugta szót, de érdemes lenne utánanézni....

Szia!

Bocs, hogy tegezlek, de így könnyebb írnom és talán elnézed nekem.

Szerintem már nekem is külön mappát nyitott a MÁV csapata a levelezőrendszerükben, de én csak tegnap találtam re erre a nagyszerű blogra. :) A jómultkorában az adatvédelmi biztosnál panaszoltam be őket a leveleik végén található kis megjegyzés miatt. :)

Ami a szívemet nyomja:

Pest közelében lakom egy vidéki kisvárosban és néha hazalátogatok a szüleimhez egy nagyon távoli vidéki kisvárosba, a munkahely, suli viszont Pesten van így néha-néha igénybe szoktam venni a MÁV Start Zrt. poggyászmegőrző (Keleti pu.) szolgáltatását, hogy ne kelljen egész nap magammal cipelni a cókmókómat. Szerencsére még nem tűnt vagy tört el semmim náluk (kop-kop-kop), azonban a díjszabásukkal nem nagyon tudok zöld ágra vergődni.

Van kis csomag, meg nagy csomag, meg napos és 6 órás bérlet, de ezek definícióját csak a jó ég tudja, ugyanis nekem ugyanazt az utazótáskámat hol 300 hol 600 HUF-ért őrzik meg. Nem nagyon tudom mi alapján drágább valamikor, mint máskor... Korrekt eljárás lenne, ha üzembe helyeznének egy mázsát, aztán x kg-ig ennyi, afölött meg amannyi lenne a tarifa.

Egyszer berágtam rájuk, mert úgy jött ki a lépés, hogy pénteken még a kisebb tarfiát fizettem, aztán hétfőn, amikor ismét beraktam ugyanazt a csomagom (még hazai sem volt benne), akkor meg már többet kértek. Megkérdeztem, hogy ugyan mondják már meg, hogy miért nem adnak sohasem nyugtát? Miért csak egy papírfecnit kapok, amin egy sorszám van ár nélkül? Ezeket a fecniket nem hiszem, hogy könyvelnék, mert egy halomban van csak az asztalon... Talán a MÁV-ra nem vonatkozik a nyugtaadási kötelezettség? Ekkor elkezdtek nekem pampogni, majd kértem a vásárlók könyvét, persze ekkor már ők sem pattogtak tovább, hanem írtak szép ÁFÁ-s számlát és nem ám a drágább, hanem az olcsóbb tarifával...

Ezután az eset után persze már máshol hagytam a csomagjaim. Eltelt egy év, múlt héten ismét éltem eme nagyszerű szolgáltatással... Hát ugyanaz.

Ahogy megfigyeltem, a külföldieket rendszeresen lenyúlják, hiszen sem ők nem tudnak magyarul, sem a ruhatárosok nem beszélnek idegen nyelven, bár szükségük sincs rá.

Ez a két dolog viszont, hogy ránézésre állapítják meg, mennyit fizetsz és nem kapsz nyugtát, ez azért kicsit sokkkk.

Írtam már a fogyasztóvédőknék még azokban az időkben, amikor csináltak is valamit, hát ezt az esetet elfelejtették kivizsgálni, minden egyéb MÁV-os esettemmel együtt.

Minden jókat!

Sheldrake

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr33136005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyizga (törölt) 2007.08.09. 14:28:21

A kólaautomata se ad nyugtát. Ők állítólag a sorozatszámok alapján számolnak el az APEH-felé... nemtom ez más - sorozatszámos - termékeknél miért nem működik... :D

Fedup Sári 2007.08.09. 15:34:05

Jelentsd be itt, ha van kedved:

www.apeh.hu/e-ugyfsz/levelkuldes

"elektronikus üzenetében pontosan adja meg a következő adatait: név, székhely vagy lakcím (az irányítószám feltüntetésével), valamint adóazonosító szám (adószám vagy adóazonosító jel). Az információk birtokában levelét szükség esetén az illetékes területi igazgatósághoz továbbítjuk. Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben az előzőekben kért adatok hiányosak vagy nem valósak, semmilyen formában nem áll módunkban a megkeresésre válaszolni, elektronikus levelét figyelmen kívül hagyjuk."

Adani 2007.08.09. 15:41:48

Egy automata em ad, a csoki meg a kávégép sem, de még a pókergép a kocsmában sem.

krtek24 2007.08.09. 16:09:53

Csak ez nem csomagmegőrző automata, hanem ember!!! :)

Sheldrake (törölt) 2007.08.22. 22:36:52

2007.08.10-én ugyanazt a két csomagot, ugyanannyi időre 2x300 Ft-ért őrizték, ismét nyugta és számla nélkül. Máskor meg 900-at kérnek. Sehogyan sem értem...
süti beállítások módosítása