MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Elvira rossz kislány

2007. augusztus 06. - georgejr
Szeressük az Elvirát. Jó sok infó közöl, csak éppen rosszat. Tegnap jöttünk asszonypajtival haza Abádszalókról. Barátokkal voltunk akik elhoztak Pécelig. Ott megnéztük gyorsan, hogy mikor jön Pestre vonat Pécelről.

Ezt kaptuk:
Ugye jól látható, hogy  21:27-kor jön egy vonat. Nosza állomásra ki, jegyet megveszem, kérdem a kedves pénztáros nénit, hogy akkor jön-e a vonat, ugyanis péceli barátaink elég szkeptikusak voltak. Mondván Pécelen gyorsvonat? Áá dehogy...
Na szóval kérdem a nénit, ő meg mondja:
"Időtlen idők óta nem állt meg ilyenkor itt vonat." Tehát maradt a 21:54-es. Arra a kérdésre, hogy akkor mi a búbánatos bagoly nemzőszervéért van kiírva az Elvirában ő csak mosolygott, mondván nem az ő tiszte ezzel foglalkozni. Egy darabig még próbáltuk arra terelni a szót, hogy ugyan miért nem jelentik ezt az illetékes helyen, de esélytelen volt...
Igaz 21:27-kor jött egy vonat, de szupermen nem lévén nem próbáltunk meg felszállni...
Kedves MÁV kartárs! Mikor teccik kommunikálni házon belül?

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr90133659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2007.08.06. 18:24:07

Elvira is csak nőből van vagyis előfordul, h hazudik.

Ezt egy orosházi vasutas mondta. Egyszer még tavaly mentünk vonattal Orosházára bulizni. Néztem az Elvirát elvileg 4:30-kor megy vissza Csabára egy vonat. Remek az pont jó lesz. Aztán haverjaim mondják ,h felejtsem el, mert olyan vonat nincs és soha nem is volt, múltkor ők is megszívták vele. Nekik mondta a vasutas, h ne higgyenek Elvirának mert sose volt 4:30-as 5:30-kor indul az első. Még jó, h a partyplace az állomástól 20m-re van kb.

Tszati 2007.08.06. 19:50:39

A vasutas néni tájékoztatása ellenére az Elvira jól működött, mert a 15201 sz. "vasárnapi mentesítő" gyorsvonat vágányzár miatt 6 héten át az Elvira által adott időpontban közlekedik.

Jegkoko 2007.08.06. 20:36:08

Nekem még sosem mondott olyan vonatot ,ami nem is állt volna meg nálunk.Igaz gyorsvonat összesen reggel meg este áll csak meg.

Zotya 2007.08.06. 23:41:47

Szerintem inkább az Elvirának higgyetek, mert azt frissítik leghamarabb, nem pedig a pénztárosok agyát.Mire papíron megkapnak egy-egy rendelkezést már lehet vissza is áll az eredeti menetrend :) Nyugodtan el lehetett volna menni azzal a vonattal.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.08.07. 01:18:24

Zotya: Szerintem azért nem szálltak fel rá, mert...


nem állt meg

Tszati 2007.08.07. 12:19:48

Az a vonat azért nem állt meg, mert az a késett 531 sz. vonat volt. Az Elvirából kinézett 15201 sz. vonat is késett, és 21:54-kor volt Pécelen.

Iron1 2007.08.07. 13:27:02

Az Elvira olyan, mint a statisztika. Valószínűségi számokat (időpontokat) ad ki. Jó eséllyel bejönnek (tapasztalatom szerint), de néha tényleg kiad olyan járatokat, amelyekről senki sem tud.

T. bátya 2007.08.07. 16:07:17

T. Zotya!

Hát, azért az Elvira frissítésekben sem bíznék annyira. Pl. valamikor május végén júniusban a drága azt "mondta", hogy 2 nap múlva majd át tudok szállni Cegléden IC-ről IC-re (Nyíregyháza-Bp, Bp-Szeged). Miközben már rég lehetett tudni, hogy a vágányzári munkálatokat tovább folytatják (sztem eleve így tervezték) és ezért a nyíregyházi IC-k kerülő úton mennek továbbra is, nem is érintik Ceglédet. OK, nem egy teljesen átlagos eset, mert vágányzár, de azért én óvatos lennék vele.
Ja, a másik kedvencem, hogy Miskolcról Szegedre bp-i átszállással (Keletiből Zuglóba 7-es busz) mentem sokszor. És egyszer csak nem adta ki azt a lehetőséget, amit korábban és amivel sokszor mentem is már. Aztán megnéztem és láttam, hogy pedig a vonatok indulása és érkezése változatlan maradt, szóval nem tudom miért gondolta úgy, hogy én azzal inkább ne menjek. Nem hallgattam rá, és igazam lett...

Zotya 2007.08.07. 17:45:02

Nem azt mondtam, hogy kizárólag az Elvirára kell hagyatkozni, hanem hogy inkább arra. Ez gyakorlati tapasztalatból mondom, mert nem egyszer jártunk úgy hogy kisebb állomásokon az infós, pénztáros mindenes néni nem tudott dolgokról, nekem kellett felvilágosítani.
Nagyobb állomásokon, ha az információnál a menetrenddel kapcsolatban kérdezel, az első dolog, hogy az Elvirát megnézik és válaszolnak :)

Ja és még egy kérdés, nem volt véletlenül ráírva a "nem megálló" vonatra hogy InterCity? Az Elvira szerint majd minden második gyorsvonatnak nevezett vonat megáll Pécelen. Ilyen baki azért csak nincs. Ha lekezelték a jegyed, nézd meg milyen számot írt rá a kaller, és máris tudod melyik vonattal jöttél. Ha 15201, akkor késett a vonat, ha 3031, akkor nem.

T. bátya 2007.08.08. 09:25:11

Ebben igazad van valószínűleg. Én is inkább az Elvirának hinnék, mint egy kis állomás pénztáros nénijének, aki lehet, hogy a helyi viszonyokat ismeri, de a távolabbi tájakról biztos, hogy fogalma sincs (tisztelet a kivételeknek!). Csakhát az Elvirával is meg lehet nagyon szopni. Szóval mégsem tudom kinek hinnék. Talán érdemes több helyrők is tájékozódni. Persze, ha erre megvan a lehetőséged...
Jut eszembe, a pénztárosok miért nem az Elvirából dolgoznak? Miért nem képes a MÁV az aktuális infókat azonnal felnyomni az Elvirára? Egyszerűbb kinyomtatni és szétküldeni? Valaki tud erre magyarázatot?

Zotya 2007.08.09. 23:57:43

"Jut eszembe, a pénztárosok miért nem az Elvirából dolgoznak? "

Mert nincs mindehol internet...

Volz 2007.08.15. 18:32:53

Feltételezésem szerint a pénztárosok azért nem az Elviráról dolgoznak mert az mindig a legegyszerűbb, legrövidebb, legolcsóbb ajánlatot adja ki, és némelyik pénztáros szereti a dolgokat túlbonyolítani.... de ebben a legegyszerűbben egyre jobban kételkedek, mivel olyan ajánlatokat nem ír ki amelyre valószínű lenne utas... én ezért is nem az Elvirát használom, hanem a fahrplan.oebb.at -t (igaz, kis nyelvtudás nem árt hozzá, de tudja a menetrendet:) )

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.08.15. 20:43:01

Milyen ajánlatokat nem ír ki? :)

Orfeus 2007.08.28. 10:05:41

Ha tényleg vannak ötleteitek vagy észrevételetek, akkor azokat küldjétek már el a makao@mavstart.hu címre. De ne az, hogy valamikor valamit kiírt, ami nem volt igaz, úgy halottam én. Hanem tényleg konkrét esetet, vagy ötletet, épületes kritikát. Az új ELVIRA-honlappal kapcsolatban is. (Érdekes sztori amúgy ennek létrejötte.Jellemző a MÁV és utódjaira).
A fahrplan.oebb.at, ami semmi más mint a német HAFAS amúgy kevesebb infót ad a MÁV vonalaira, mint az ELVIRA, mert csak max. havonta frissítik benne a MÁV-os menetrendet.
A 4:30 kor Orosházáról indul 7730 vonat meg valóban jár hétköznap B.csabára. :-)
süti beállítások módosítása