MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Horror a nagytétényi állomáson

2007. július 27. - georgejr
Ehhez képest Freddie Krueger kutayhimpilimpi.

Tisztelt  mindenki!

Tegnap ismét utazni voltam kénytelen és ha már ott voltam az állomáson(Nagytétény-Diósd) gondoltam lefotózom az állomás WC-jét és a várótermet. Azt tudni kell, hogy a WC évek óta nincs használva, nem is törődik vele senki, de szerintem szükség lenne rá, hiszen  akire rájön a szükség, egy közeli trafóház mögé kénytelen menni, hogy elvégezze a dolgát... És jópáran vannak így... Nos a képek magukért beszélnek. Sajnos csak az egyik WC-t tudtam lefotózni, mert a másikból olyan bűz áradt ki a résnyire nyitott ajtón, hogy nem tudtam bemenni. A váróterem is elég lepusztult, a falakon körben millió graffiti és teg díszeleg. Enyhe pozitívum, hogy legalább fel szokták mosni a padlót.
Üdv Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr25126596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

euthymia · http://bayofbengal.wordpress.com/ 2007.07.27. 17:59:54

Szia, de jó, hogy rádtaláltam! Mondjuk, eléggé felháborító, de nem az oldalad, hanem ez az egész szituáció. Azt hiszem olvasgatok itt, csak néha nyugtatót kell hozzá szedjek..:) :) :)

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2007.07.27. 18:07:25

Anyám segíts.... Ami elszomorító, hogy ez nem egy egyedülálló eset....

2007.07.27. 18:47:00

Ó, hány ilyet láttam én már...

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2007.07.27. 19:05:37

Te ezen meglepődsz? Amit a kerek lyukban látsz, na az magyarország = egy nagy rakás szar.

Ha van lehetőséged menekülj ebből az országból, sajnos én már túl öreg vagyok ehez, pedig szívesen elhúznék innek.

Napsugrar 2007.07.27. 21:16:54

Lenne egy ötletem: Vigyük el a Máv-Start vezetőit egy utazásra. Szedjük össze azokat a helyeket melyek "érdekesek" lehetnek, és kérdezzünk rá, hogy mi akadálya egy esetleges szivattyús kocsinak, stb., egyéb megoldásnak (sokba került a weboldal fejlesztés, webdizájn?)

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.28. 07:20:46

minden politikai megszólalást kitiltok legyen az jobb vagy baloldali, ha valaki továbbra is próbálkozik a magát a kommentelőt tiltom ki. Ez a blog nem erről szól.

hattyú 2007.07.29. 09:33:07

Gyönyörű fotók! Sztem ilyen hely van egy csomó az országban, jövő héten küldök be neked a komáromi állomás wc-jéről készülteket! 10cm-es pisi szokott állni benne. persze-persze azt már nem finanszírozta az EU így marad a pisi :)) meg a buta utasoknak amúgyis jó az, dögűjenek bele! - alap itteni mentalitás is kell ehhez...

sandinista 2007.07.29. 18:23:51

Bájos. Ha már szag, a vonatokon való dohányzás témáját nem kellene elővenni egy önálló topicban? Persze lehet, h már volt ilyen, csak én nem olvastam, ez esetben bocs.

Fedup Sári 2007.07.29. 19:41:41

Sandinistának igaza van,
a) miért nem tartatják be a dohányzási tilalmat a nemdohányzó vonatokon (azaz a kocsi végében dohányzókat miért nem kéri meg a kalauz, hogy oltsák el a cigit)
b) miért nem tiltják meg a dohányzást az állomások területén (dohányzóhelyek kijelölése mellett) -- ld. Ausztria

_zsolti_ · http://flashgames.blog.hu/ 2007.07.30. 09:51:58

a vidéki állomások nagy része így néz ki. diákként az elmúlt pár évben megfordultam pár ilyen csodálatos állomáson és kb mindenhol ez várt.

vwpolo · http://edrink.blog.hu 2007.07.30. 11:19:51

De tudod ez nem vidéki állomás, hanem nagyon is fővárosi! Pár kilóméterrel még Budapest határán belül van, de ide már nem jut el a pénz...

sandinista 2007.07.30. 16:34:48

Fedup Sári:

Teljes mértékben egyetértek. Néhány gondolat:

a) A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény
4. § (2) bekezdése szerint "Személyszállító vasúti járművön dohányzásra alkalmas helyet kell kijelölni. A kijelölés tűzvédelmi szabályokat, illetőleg közlekedésbiztonsági érdeket nem sérthet, vagy veszélyeztethet, és a kijelölt dohányzóhely - eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában - meg kell hogy feleljen a 2. § (4) bekezdésében foglalt feltételeknek."

Ez szerintem nagyon gyenge, pláne annak tükrében, hogy más országok (és nem Ausztria meg Németország, hanem olyan "balkáni" országok, mint Szlovákia és Románia - www.origo.hu/vendegszoba/uzletinegyed/20070712-mosoczi-laszlo-mav-startvezerigazgato-a-vasuti-kozlekedes-problemairol.html?pIdx=2) már rég meglépték azt a lépést, hogy teljesen kitiltották a vonatokról a cigit.

Ezért találták ki jobb híján azt az öszvérmegoldást, hogy a kupék nemdohányzók, viszont a dohányzásra kijelölt hely a kocsi 2 végén lévő rész. Ja, csak az a baj, hogy pont ott száll fel és le az egész vonat. Meg ez az egész "dohányzásra kijelölt hely" butaság amúgy is olyan, pláne egy közlekedési eszközön (de sorolni lehetne a példákat az étteremtől kezdve a végtelenségig), mintha az úszómester azt mondaná, hogy akkor ez itt a medence belehugyozós része, az meg a nem belehugyozós.

b) Szüleim egy vidéki kisvárosban laknak, aminek kb. 4-5 éve újították fel a pályaudvarát. Állomásépület-tatarozás, új peron, akadálymentesítés, stb. Belekerült jó sok millióba, az biztos. A váróteremben nagy áthúzott cigi díszeleg. A piros x már 1-2 hónap alatt eltűnt a piktogrammról, gondolom valami nagyon okos unalmában leszedte (pedig vagy 3 méter magasan van).

Egyszer aztán megyek jegyet venni egy téli estén. Nagy a tömeg, a füstöt pedig úgy lehet vágni, mint szombat este nyolckor Lovászpatonán a Kispipa Presszóban. Középen áll 2 rendőr. Kérdem tőlük, nem kéne-e mégis szólni ennek a jópár embernek, hogy ugyan már a nemdohányzó váróban ne cigizzenek. Hümmögés, himihumi, be kell jelenteni az ÁNTSz-nek - jön a válasz. Nem is vártam mást. Egy ismerősöm aztán később a vonaton kérdezi, hogy mit sefteltem a rendőrökkel. Elmesélem. Felnevet. Ha 10 perccel előbb jössz, akkor láthattad volna, hogy senki sem cigizett, egészen addig, amíg az a 2 rendőr rá nem gyújtott - nevet fel.

Bájos.

Persze ebből az is egyenesen következik, hogy ha nincs ott az a 2 rendőr, akkor korábban is füstölt volna az egész váró.

Konklúzió: az emberek tudják, hogy mi a "normális" magatartás. Talán még fel is merül bennük, hogy amit tesznek, nem oké. Ha van egy jelen lévő "lelkiismeret", akkor oké. Ha nincs ott, akkor egész egyszerűen leszarják. Ezt is, meg sokminden mást is.

Fedup Sári 2007.07.30. 20:39:58

Sandinista: szép történet

Vonatokhoz annyit fűznék hozzá, hogy x km alatt minden vonat _teljesen_ nem dohányzó. Vagyis sehol, a kocsi végében, stb. sem lehet cigarettázni. (Nagyon helyesen -- ld. nembelehugyozós példád.)

Azt hiszem, x=100, de ebben nem vagyok biztos.

"szaki" 2007.07.30. 21:16:27

Ez az u. "Falusi pottyantós"

Napsugrar 2007.07.30. 23:44:31

Fedup Sári és Sandinista: én dohányzom - sajnos, nem sajnos ez van - de ha lehet, azt ne várja el tőlem senki, hogy egy esetleges 4-5 órás út során ne gyújtsak rá. Be kell látnotok a dohányzás is betegség ugyan úgy, mint a drog, vagy a pia, annyi különbséggel, hogy egy száll (sima) cigitól nem képzeli az ember magát Góliátnak. És akkor hogy is van ez?
Mii van a dohányosok jogaival? Manapság már a kábítószereseknek tűket osztogatnak nem?
Ok, megértem a Ti álláspontotokat is azzal kapcsolatban, hogy ahol nem lehet ott ne szívja senki, de ahol meg lehet, ott ne már a dohányos legyen a büdös paraszt, ahogy ez velem is megesett. Történt ugyan is, hogy Bp- Keszthely az a bizonyos piros vagonon ahol általában a szerelvényre tesznek egy dohányzó 1 osztályú fülkét és egy dohányzó 2 osztályú fél vagont. a másod osztályúban gyerekek osztálykiránduláson.Bácsika felszáll Kelenföldön, és mivel nem volt hely a nemdohányzó elsőosztályon, beült hozzánk - mint ha a másodosztályon nem fogadnák el az elsőosztályú arcképesét.
Amikor rágyújtottunk a mellette ülőnek kezdte osztani az észt, hogy milyen bunkók akik rágyújtanak és miért nem bírnak 5m-ert hátra menni. Persze ledobta az agyam az ékszíjt, hogy valaki azzal gyanusít meg, hogy "kiszorult belölem a kultúra ", ahelyett HOGY MEGKÉRNE, NYOMJAM EL, MERT ŐT ZAVARJA.
Nektek is ezt tudom ajánlani. Próbáljatok meg kérni! A dohányos sem az alja, és pl. mamár utazó hamusban gyűjtik a cigi csikket :).

sandinista 2007.07.31. 00:13:09

Napsugrar

1. Megértelek. Szoktam is kérni. Szépen. És gyakran meghallgatásra is találok. Ezért riszpekt Nektek, intelligens dohányosoknak.
2. A dohányzó vagonnal semmi bajom. Oda egyszerűen csak nem megyek. Viszont a belehugyozós - nem belehugyozós dolgot továbbra is fenntartom. Nem jó a két dolgot keverni, mert az szüli a feszültséget.
3. Én belátom, hogy a dohányzás betegség, de próbálj meg egy légitársaságot meggyőzni ugyanerről. És ott nem feltétlenül 4-5 órás utakról van szó. Mégis kibírja még Vágó István is.

Konklúzió: nem önmagában azzal van a baj, hogy valaki dohányzik, hanem ha ezt úgy teszi, hogy másokat zavar (mit ad isten, az egészségüket károsítja). Ha a bácsika beül a dohányzó vagonba, és aztán pampog, az az ő baja, ő a hülye. Én inkább a "beülök a nemdohányzó kupéba, aztán kimegyek a folyosóra, elnyomok egy blázt az oda szorult kétgyermekes anyuka mellett, majd elegánsan visszamegyek" jelenséget szeretném irtani. Azt viszont tűzzel-vassal.

sandinista 2007.07.31. 00:22:21

Fedup Sári

Valóban x=100, de ez kábé annyit ér, mint Teri néni száj- és körömfájásos disznajának a Xanax. Gyakorlatilag az van, hogy szinte mindenki ott nyomja a cigit, ahol kedve tartja. De leginkább az előterekben.

Kicsit más, de az általános morált jól jellemzi. A múltkor beszélgettem egy női kallerral: "Feltesznek minket egyedül egy vonatra, aztán Füzítőn meg felszáll egy rakás fiatal. Diszkózni mennek, be vannak rúgva, semmivel se törődnek. Jegyük sincs. Még olcsón megússza járat, ha az üléseket nem hasogatják fel. Én meg szedjem őket ráncba? Vannak nyolcan-tízen, nekem meg családom van."

Most erre mit lehet mondani? Persze lehet azt, hogy vegyenek fel Újpest-drukkerből átképzett kalauzokat, aztán azok majd jól rendet vágnak. Na igen.

Szar országnak szar a vasútja is, az a baj.
süti beállítások módosítása