MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Hogy is van ez?

2007. július 25. - georgejr

Fedup Sári kommentje:

Figyi mindenki, itt a megfejtés Üzletszabályzat ügyben!!

"Tisztelt Utasunk!

Köszönjük megkeresését!

Kérdésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a MÁV-Start Zrt. üzletszabályzatát a Vasúti hivatal ezidáig még nem hagyta jóvá.

Amint ez megtörténik, azonnal felkerül a honlapra.

A régi üzletszabályzat a MÁV-Start indulásáig a régi MÁV honlapon elérhető volt, jelenleg a pénztárakban tekinthető meg.

A MÁV-Start működését meghatározó jogszabályok az új honlapon megtalálhatók az alábbi linkre kattintva:www.mavstart.hu/utazas/jogszabaly.php

Köszönjük szíves türelmét és megértését!

Üdvözlettel:

MÁVDIREKT
********************************************
MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.
Információs Központ
(MÁVDIREKT)"



A MÁV-Start Zrt. üzletszabályzatát a Vasúti hivatal ezidáig még nem hagyta jóvá. Hmm tehát akkor jelenleg szabályozás sincs arra mire van joga az utasnak, és mire a cégnek?

Furcsa érzések keringenek bennem, hiszen ha a MÁV-Start Zrt nem rendelkezik ÜSZ-szel, akkor elvileg nincs mire hivatkozzon az aktuális utaspanaszok esetén.

Nem vagyok jogász és nem is kívánok az lenni, de ez nem teccik.
Van két felvetésem, amik persze iszonyat durvák, de érdekesek.

1.) A MÁV elvileg most azt csinál amit akar, tehát az utasnak ha nem teccik valami, akkor csak a szája járhat. Persze ez nem lehetséges és ez egy nagy sarkítás volt.
2.) Utasnak mindenhez van joga, ami a törvényi szabályozásban nem rögzített.

Persze ez elég sarkítás volt, de kíváncsi lennék mi lenne, ha valaki most indítana pert, arra az időszakra vonatkozóan, amikor nem volt üzletszabályzat. Ugyanis a MÁV Zrt. szabályzata már nem érvényes a MÁV-Start Zrt-re hiszen nem ugyanaz a két cég.
Van valakinek kellő jogi ismerete, aki tudna erről érdemben nyilatkozni?

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr73125257

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: emagrecer depois dos 30 2018.07.09. 11:40:57

10 tipp: Mit nem érdemes örökölni? - MedIQ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balage85 2007.07.25. 19:19:56

Tehát végülis ingyen is utazhatnék, vagy mi? :)

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2007.07.25. 22:34:56

Akkor úgy ltászik, hogy az Üzlet Szabályzata nincsen még meg, de hát akkor sem állhat le a vasúti személyszállítás.
Bár azért kiváncsí lennék rá, hogy ha alapítanánk vasúti személyszállítási céget, mi lenne belőle... . Lehet, hogy egyből betenne a MÁV Startnak?
Szerintetek nem lenne rossz ötetlet ilyent alapítani?

estvanka 2007.07.26. 07:14:50

Ha más akarna hiányos papírokkal céget alapítani, lenne balhé belőle, 1xrre ugrana akárhány hivatal.
Ez a mávstart most igen sürgős volt valamiért...

greggrant 2007.07.26. 11:32:55

Ezt én holnap kipróbálom :-)

Ariadne12 2007.07.26. 15:12:55

Ehh, Fedup Sári előző leveléhez szóltam hozzá pont az előbb ugyanerről. Jogászilag egyszerűen nem működhetne jóváhagyott üzletszabályzat nélkül a cég, ilyen egyszerű. De hát ugye Abszurdisztánban minden lehetséges...

Ariadne12 2007.07.26. 16:27:21

Gyorsan megkaptam ugyanazt a választ, mint ami fent megtalálható... De kérdezek tovább, remélem válaszolnak erre is, bár kényesebb kérdés (ugyan hogyan is működhet üzletszabályzat nélkül a MÁV Start?).

8Gbit 2007.07.26. 17:52:01

Látjátok ez az érdekes ebben az országban. Ha állami cégről van szó vagy eléggé pénzes emberekről, rájuk nem vonatkozik a törvény a gyakorlatban.

Az állam nyílván nem fogja "megbüntetni" saját magát és mivel ő az úr így mehet minden szabálytalanul is. Kérem példát venni az Osztrák hozzáállásról és nem seggeket nyalni, hanem végre talpra állni!!!
( Elénézést,de kikívánkozott belőlem )

Az olyan céget, akik tehetősebbek (pl.: multik, vagy suzuki és társaik ) simán kifizetik a büntetést és szarnak ugyanúgy mindenre vagy egyszerűen megkenik az ellenőrt vagy mind1 minek hívják tulajdonképp.

Lényeg a lényeg: Konkurenciát a vasútnak!!!

Ariadne12 2007.07.26. 20:41:16

Jut eszembe, a vasúti személyszállítási szerződésekről szóló 10/1997. kormányrendelet szerint a díjszabás is az üzletszabályzat része, tehát akkor vajon mi alapján történik a díjszabás, ha nincs üzletszabályzat?

Egyébként egyetértek: konkurenciát a vasútnak, de valódit! Nem pedig új céget alakítani, és hagyni végleg lepusztulni a régit. A magánszférában sajnos ez megy a cégekkel, működnek pár évig aztán kiveszik belőlük a pénzt és felszámolják - de elég otromba dolognak tartom, hogy ország-világ előtt hirdetve nagyban is megteszik ugyanezt...

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2007.07.27. 11:13:24

Ez magyarország, vadkapitalizmus.
Itt mindent megtehetnek velünk amit csak akarnak. Az élet semmilyen területén nem különb az oraszág. Mindenhol ez a szivatás, átbaszás, kifosztás zajlik. Aki tud és még elég fiatal hozzá az meneküljön ebből a tetves országból. Sajna én már túl öreg vagyok hozzá.
süti beállítások módosítása