MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Nyílt levél a MÁV-nak

2007. július 18. - georgejr
Ma levelet küldtem a MÁV-nak. Várom a választ.
Tisztelt MÁV,

Hazánkban életbelépett a hőségriadó. Több helyen osztogatnak ásványvizet, zacskós vizet.
Azt a kezdeményezést miszerint, ha nem működik a légkondícionáló az Inter City vonatokon, akkor a menetjegy ellenében az utasok ásványvizet kaphatnak, a blog ( http://megintallunkvazze.blog.hu látogatói és jómagam is nagyra értékeljük. Viszont ez felvet egy kérdést. A legtöbb vonat nem Inter City szerelvény, amelyben nincs légkondícionáló. Azért ismerjük el, hogy 40 fokos melegben a vonatokban nem 40 fok van, hanem jóval több. Javasolnám, hogy a MÁV legalább a nagyobb állomásokon osszon ásványvizet, vagy legalább zacskós vizet. Ez az utasok szemében biztosan növelné a MÁV-Start Zrt. kialakuló presztízsét. Emellett csökkenne a hőgutát elszenvedő utasok száma is. Különös tekintettel, hogy a vonatok jellemzően sokszor állnak meg a nyílt pályán.
Kérem fontolják meg ezt a javaslatot.

Várom visszajelzésüket:

Zsibrita György
MÁV blogger

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr53120211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estvanka 2007.07.18. 10:07:59

Ez bizony a MÁV Startnak kellett volna, hogy eszébe jusson, de így sem rossz:-)

Napsugrar 2007.07.18. 12:30:35

Lenne egy jelöltem a Máv -Start marketingosztályára :)

Fedup Sári 2007.07.18. 14:40:19

Figyi, sztem a vízosztásnál sokkal fontosabb lenne, hogy a kocsikba szereljék vissza a redőnyöket/függönyöket, azok ugyanis legalább 10 fokkal javítják a hőérzetet + nem tűz a szemedbe a nap tavasztól őszig, ami a pálya melletti tárgyak által megszaggatva még csukott szemmel is csak nehezen tolerálható, de olvasni, dolgozni stb. biztosan nem tudsz.

Egy üveg vizet bárki magához vehet, mielőtt elindul, a redőnyről viszont nem mondható el ugyanez.

Amúgy a máv hivatalos álláspontja ezzel kapcsolatban sajnos az, hogy a jelen pénzügyi helyzetben nem oldható meg a redőnyök/függönyök fel-, pontosabban visszaszerelése.

Kérdésem: és mi van akkor, ha úgy döntök, hogy a jelen helyzetben nem oldható meg, hogy 40 km-es bérletet vegyek; sajnos jövő hónaptól csak 30-asat tudok felmutatni ellenőrzéskor...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.07.18. 17:05:51

Sári, felesleges a vonatba függöny. Azokat nem a MÁV szedte le, hanem a kedves fiatalok, láttam már olyan függönyből készített nadrágot is. Továbbá ha a függöny le van húzva, semmi levegő nem jár a vonaton, légcsere sincs nagyon és még melegebb lesz... Minden állomásra ivóvíz csapot kellene felszerelni, nem kell ida vízosztás. Érden is felújították az állmást, csapot nem szereltek be, okos megoldás volt... Pedig nem lenne rossz ötlet.

Fedup Sári 2007.07.19. 10:00:40

BKV figyelő, néha még jön olyan vonat, amin van elhúznivaló, az elhúzás, és a lehúzás (mármint az ablaké) nem zárja ki egymást. Viszont nem tűz be a nap, és tényleg sokkal jobb az árnyékban, mint a napon.

Biztosan rengeteg függönyt/redőnyt hazavittek "a fiatalok" nadrágot varrni, de a legtöbb kocsiról olyan egyöntetűen hiányoznak ezek, hogy tutira a máv szedegette le/szerelte le őket, onnantól kezdve ugyanis nem kell tisztítani/karbantartani, ami ugye óriási megtakarítás. Idézem a mávot: "az érintett kocsikon társaságunk korlátozott anyagi lehetőségei miatt nem található sötétítő függöny". Ezért merült fel bennem, hogy én miért ne takarékoskodhatnék cserébe a jegyárral??

Egy másik példa: volt egy több éves időszak is, amikor a régi kocsikba a három középső (kb. 20 wattos) égőn kívül nem tettek be többet, és így sötétedés után lehetetlen volt olvasni. Akkor is mindenkinek az volt a véleménye, hogy "a fiatalok" szedik ki az égőket, és azért nincs (na persze, a szélső tizet kiszedik, a középső hármat meg otthagyják, mi?). Újabban viszont elég jó a kocsik égőellátottsága, legtöbbször hiánytalanul megvannak. Sztem nem "a fiatalok" változtattak stratégiát. Talán elegen basztattuk panaszkönyvbeírásokkal/e-mailekkel a mávot emiatt.

És még egyszer visszatérve a függöny/redőny kérdésre: tavasszal/összel tud pont úgy betűzni a nap a reggeli/délutáni munkába/ból menős/jövős időszakban, hogy az amúgy nem kánikulai hőmérséklet ellenére is qrva kényelmetlen végigülni az utat az évszaknak megfelelő ruházatban + a szemedbe tűző nap miatt nem tudod semmi értelmesre kihasználni az utazással töltött időt. Persze ez semmiség a mostani hőségriadós időszakhoz képest.

Az állomási csapokkal kapcsolatban teljesen igazad van.
süti beállítások módosítása