MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Másfél órás késés az év legmelegebb napján

2007. július 17. - georgejr
Esőpárduc megtapasztalta milyen meleg volt tegnap.

Kedves Blog,

a kovetkezo levelben a tegnapi kalvariat elevenitem fel. A levelet elkuldtem a MAV-nak es a GKM-nek is. Varom a valaszukat.


Kedves Mindenki,

tegnap a 16:25 oras szolnoki vonatra szerettem volna felulni, hogy hazamenjek Gyomrore. A Keletibe erve hatalmas tumultus, tanacstalansag, kaosz fogadott, vonatok nem voltak kiirva, vagy 20-30 perces kesest mutattak a fotablan. 16:50 korul bemondtak, hogy a szolnoki a harmadik vaganyrol azonnal indul. Mindenki rohant, hatalmas tomeg, par vonatrakomanyra valo utas aramlott a vonat iranyaba. A nehany kocsi hosszu szerelvenyen tomott sorokban alltak az emberek, hoseg, izzadas. Vegul 17:05kor indultunk el a Keletibol, majd 1 db megallot megteve Kobanya-Felso allomason ismet 30 percet rostokoltunk, kint, a tuzo napon, amely felhevitette a szerelvenyt, igy a belso homerseklet elviselhetetlenne valt. A tajekoztatas kritikan aluli volt, mondhatni nemletezo.

16:58  helyett 18:25-kor erkeztem Gyomrore, ez durvan masfel oras kesest jelent. A masfel ora onmagaban is felhaborito, de az a teny, hogy ezt az idot emberhez teljesen meltatlan korulmenyek kozott kellett eltoltenem, nos az mar abszolut elfogadhatatlan. Az Europai Union belul az eloallat-szallitmanyokra sokkal szigorubb szabalyok vonatkoznak, mint a magyarorszagi emberszallitasra. Az allatot szallito kaionok nem varakozhatnak ennyit sem hatarnal, sem mas korulmenyek kozott, kulonben sulyos birsag sujtja a szallitmanyozo ceget.

Kerdesem, hogy a MAV milyen modon kivanja kompenzalni ezt a masfel oras netto szenvedest (aki ezen a szohasznalaton elnezoen elmosolyodik, kerem, hogy ma ne a klimas szolgalati autoval menjen haza, hanem uljon fel egy ilyen vonatra). NB a kerdesem nem az, hogy kivanja-e kompenzalni valamivel, hanem konkretan hogyan szeretne jovatenni szamomra ezt a nagyon kellemetlen malort. Tovabba azt is szeretnem tudni, hogy a felsovezetekek, sinek stb. miert vannak olyan siralmas allapotban, hogy csak 19 fokos homerseklet es enyhen borus, szelcsendes idoben lehet hozzavetolegesen normalisan mukodtetni a vonatkozlekedest. Harmadik kerdesem, hogy a MAV a kanikula minden egyes napjan ilyen kesesekkel szandekozik kedveskedi az utazokozonsegnek? Mert akkor beszerzek egy nagyon kenyelmes cipot (Budapest- Gyomro 30 km). Esetleg az is megoldhato, hogy valamelyik MAV vagy GKM alkalmazott, aki Gyomro fele lakik, felvesz es hazavisz.En nyitott vagyok a megoldasokra. Kerdes, Onok mennyire azok.

Udvozlettel
Reka

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr37119495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedup Sári 2007.07.17. 21:48:38

Réka, igazad van. Tkp. bizonyítékokat kellene ezekről az esetekről gyűjetnünk, pertársaságot alapítani (ez úgyis divatos most), és kártérítési pert indítani. Évek óta szoktam néha erről ábrándozni Vác és Bp. között.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.07.18. 12:06:41

FS: szerintem abszurdum, hogy ezert nem jar egy rendes karterites. Svedorszagban, ha 30 perccel hosszabb keses van, fizetik a taxidat (utolag, szamla bemutatasa mellett). Es ez nem csak am a csucsvonatokon, hanem barmelyik buszon-vonaton ervenyes.
Ezt nem fogom annyiban hagyni.
Amugy meg senki nem valaszolt, sem a GKM-tol, sem a MAV-tol. Mindjart felhivom oket :)
Reka

Fedup Sári 2007.07.18. 14:46:08

30 nap. Addigra fognak, de meglátod, semmi hasznod nem lesz belőle. Esetleg röhöghetsz egyes részleteken. Nekem egyszer, amikor azért írtam, hogy miért indították el a vonatot 2 perccel az indulási idő előtt, azt válaszolták, hogy "szabályzatunk nem teszi lehetővé, hogy a vonatokat a menetrendben meghirdetett indulási idő előtt indítsák el az állomásról, tehát a vonat időben indult." Haha, vagy ahogy mondani szokták, LOL.
süti beállítások módosítása