MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Retekkommandó ápdét

2007. július 11. - georgejr
Sziasztok!

Most hívtak a MÁV-tól. Rendelkezésünkre bocsátanak egy 4 vagonos szerelvényt. Azt kedvünkre takaríthatjuk. Nagyon segítőkészek.
Aki jönne az kérem jelezze. Péntek délig a megintallunkvazze@gmail.com címen, hogy leadhassam a fix létszámot, mert az alapján tudják biztosítani az eszközöket.

Gyülekező: Keleti főbejárat; 2007. július 14. szombat; délelőtt 10:00

Játszós ruhát mindenki hozzon magával.
Várható menetrend:

10:30 körül találkozunk a MÁV képviselőivel, átadják az eszközöket, eligazítanak minket.
Körülbelül 11 óra magasságában elkezdjük a takarítást.
Cél legalább egy vagon kitakarítása. Ha sikerül az egész szerelvényt is kitakarítjuk.

Köszönjük MÁV!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr35116030

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

232323 2007.07.11. 18:01:13

Hajrá! :)

Hányan vagytok eddig?

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2007.07.11. 18:10:31

ha jól sikerült az akció minden héten lehet ismételni 5-10 év alatt ingyé meglesz a mávnak minden vagonon a takarítás :))

gothmog 2007.07.11. 18:28:49

...és akkor lehet kezdeni előlről. :D

Komolyra fordítva, szerintem arra számítanak, hogy nem tudjátok megcsinálni, és ettől majd letörik a "nagy arcotok", városi suttyók, akik azt hiszik értenek a vonattakarítás magas művészetéhez.
Esetleg odanyomnak egy atomszutykos, rozsdafolyásos, szétrohadófélben levő szerelvényt, homályosra karcolt ablakokkal, és adnak hozzá hideg vizet, vödörben, meg rongyot.
Mindenesetre hajrá, mutassátok meg nekik, és csináljatok sok before/after fotót.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2007.07.11. 18:55:49

vagy egy alig koszos szerelvényt kaptok, és azzal törik le a nagy arcotok, hogy ezt nem is volt kuszt kitakarítani - amúgy ellenőrizni ki fogja, hogy valóban tiszta lett?
:)

peron 2007.07.11. 19:12:50

Arra nem is gondoltok, hogy a MÁV kezd jófej lenni?
Bár érdekes lenne ha így lenne...

EasyFriend 2007.07.11. 20:23:57

Szerintem nyilvánvaló, hogy nem fogtok megfelelő eszközöket kapni. Én úgy saccolom, hogy az állapotok max. 10-15%-ban tudhatók be a takarítók lustaságának, a többi a megfelelő eszközök vagy cserealkatrészek hiánya (=pénzhiány). Azért hajrá!

manyuska 2007.07.11. 20:28:25

Szatyorban visz: Domestos, vízkőoldó, sósav, Clorox, szidol, 10 csomag dörzsikés szivacs, ahányan vagytok, annyi műanyagveder.
Különben a kórházakat se takarítják,. tragédiák a budik. Nem az állami tulajdonnal van a baj, hanem azokkal, akiket felelős vezetőnek tettek. Egy tökös vezetőtől haptákba állva sikamikálna mindenki.

Balage85 2007.07.11. 21:34:32

Szerintem a budit fel kell égetni, mert azt máshogy soha nem fertőtleníted ki.. :D A legtöbb imho menthetetlen :)

kontraszt 2007.07.11. 21:35:07

magasnyomású mosó kéne netán, hogy le tudjátok csapatni a retket.
Elvileg minden nagyobb állomáson van zsírfogóaknás kocsimosásra alkalmas vágányszakasz, ahonnan vizet (csatlakozóval), és elektromos áramot lehet venni.
Szerintem ez a minimum, hogy ezt a máv biztosítja.

kontraszt 2007.07.11. 21:37:22

Amúgy ha egy felület olyan jellegű, hogy a kosz pár év (5-10) képes beleenni magát olyan szinten, hogy csak felületcserével lehet eltávolítani, akkor az gyk nem igazán alkalmas ilyen helyre.
Azt nem értem hogy konyhákra van HACCP előírás, ami kötelezővé teszi a saválló asztalokat, és a könnyen tisztítható felületet, itt miért nincs ilyen szabályozás.
Kizárt hogy bármilyen higénés előírásnak ezek a szerelvények megfelelnének. Ezt nem kéne az ÁNTSZ-nek ellenőriznie ?????

pazzo · http://pazzo.hu 2007.07.11. 21:40:52

Azért az utasok magatartásán is lenne mit csiszolni.Persze,értem én,hogy azért mocskos a wc,mert Bivajbasznádon felszáll a paraszt,aki megszokta hogy a pottyantósba,vagy a bokrok alá csinál,és lapulevéllel törli ki (ha),és nem tud mit kezdeni az ilyen "kulturtemékkel",nem tudja hogyan kell viselkedni ilyen helyen.De sajnos az is tény,hogy ebben az országban olyan a mentalitás,hogy ha a szomszéd az utca sarkára rakja ki a szemetet,akkor én is odarakom az enyémet.
Tehát ha valami dzsuvás,már nem kell vigyázni arra,hogy ne legyen mégnagyobb a sz*r.
Pl. pár éve járok kb.havonta a Bp.-Veresegyház-Vác vonalon. Eleinte szépek voltaak a kocsik,tiszták,rendesek.Aztán jött valami butaparaszt, és szépen lassan tönkretette az üléseket (kivagdosva jó nagy szivacsdarabokat a fejtámlákból),üvegek tüntek el az ajtókból és a térelválasztó falakból. Így nincs min csodálkozni.Az ilyeneket nem normális vonaton,hanem marhavagonban kellene szállítani,mert az való nekik.

Hajrá Nektek,kedves Vállalkozó Szelleműek!
Talán egyszer sikerül országosra bővíteni ezt az akciót,és akkor talán mások is figyelni fognak a tisztaságra.

kergemokus 2007.07.11. 22:34:04

pazzo: a jegy árakba be van építve az az összeg is amit a rongálások kijavítására szánnak.Hát tessék is azt a pénzt erre fordítani! Ha kiesik egy ablak legyen ott a kallert, fizettesse ki, ha nincs ott a kaller akkor terheljék rá. pl busztársaságoknál, a buszokért anyagilag a sofőr vállal felelőséget. ha kiesik egy ablak vagy megvan a károkozó vagy csenget a pilóta.
MÁVtól csak egy embert kellene kirúgni aki a tisztaságért felelős, de úgy néz ki nagy csókja van, mert 20 éve hozzáragaszthatták a seggéhez a székét.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.11. 22:43:15

pazzo! ez az akció az utasoknak is szól! lehet tenni is a tisztaságért nem csak rongálni. remélem lesz foganatja:)

Napsugrar 2007.07.12. 06:51:20

Én azok közé tartozom aki igen is ott lesz. Hogy miért? Mert ha nem sikerül akkor befogom a szám ( bár biztos vagyok benne, hogy a vagonokon uralkodó balkáni helyzeten lehet javítani), de ha nem akkor jogosan ütögethetjük az asztalt.

EasyFriend:ezt nem hiszem, hogy megmerik csinálni, mert ahogyan georgejr jelezte a média is ott lesz, és a legnagyobb védelmet a média nyújthatja ilyen esetben. Tudomásom szerint presztízsértékű sajtó lesz jelen, akiket nem az ablaktolvajok hallgatnak (az én vízióm szerint).
Arra a bejegyzésedre, hogy a jelenlegi állapot " max. 10-15%-ban tudhatók be a takarítók lustaságának, a többi a megfelelő eszközök vagy cserealkatrészek hiánya " nem értek egyet, mint ahogy az már egy régebbi bejegyzésemben említettem. 2 ember egy több mint tíz vagonból álló szerelvényt nem tud körbe mosni, seperni és a kukát üríteni kb 20 perc alatt (ez személyes tapasztalat, amikor a takarító Záhonyban majdnem a mozgó vagonról ugrott le).

kergemokus, pazzo: mi nem belsőépítészek vagyunk, és az akció célja nem a rongálásra való felhívás, hanem a dzsuva eltüntetése ... :)

gothmog: ha jól tudom nem csak "városi nagyarcú gyerekek" lesznek, gondolok itt magamra is :)(Magyarország egyik végéről)

Amin mi segíteni tudunk az a tisztaság, amin sajnos nem az az utazási kultúra. (lasd. szivacsvágás) Sajnos én is rengetegszer találkoztam oda nem illő utasokkal, de nem csak helyközi járatokon, hanem pl. IC-n ahol a tahó a sörösdobozt az asztal alatti szemetes helyett az asztal tetején hagyja. Ez a kultúra hiánya ... sajnos

De a küldetés célja a RETEK kiiktatása!!!! :)

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.12. 09:11:34

Tolyás! értsd jól:) amúgy köszi javítottam.

gothmog 2007.07.12. 17:42:49

Napsugrar:
"ha jól tudom nem csak "városi nagyarcú gyerekek" lesznek"

Remélem, nem bántottam meg senkit, az utalt kifejezést iróniának szántam (az egyfajta írószerszám, ha jól tudom :)), és úgy értendő, hogy nyilván nem azok lesztek, de azért arra készüljetek fel, hogy a hivatalos népek a "blogról jötteket" valamilyen szinten interneten szocializálódott hülyegyerekeknek (értsd: csak az egeret tudják tologatni) fogják kezelni. Vagy legalábbis megpróbálják.
Na pusszantás, és hajrá!

Stoneroller 2007.07.13. 00:37:07

Hajrá Csapat! Le a szutyokkal!
Aztán majd jönnek a zsurmó utasok és 100 km múlva meg lehet nézni, hogy mi történik a munkátokkal. 30-40 éves rozsdaette, lepukkant, elavult járgányokat csak átmenetileg lehet leápolni, a rozsdás, szétsavazott retyót vagy lecseréled, vagy lejár a személyid mire kiglancolod!
Nálunk "nemzeti sport" hogy a vonaton potyog a rica a paraszt szájából, az "osztálykirándulók" közül először a tanárbácsi b@ssza fel először a lábát az ülésre és Bubujka Krisztofer és Pusoma Pamela is "leereszti" a morzsát + a kóbászbűrt az ülés alá. A borsodi is háromszor borul ki, de a "gecó kallerral majd felnyalatjuk"! Amíg a fejekben nem lesz minden OK, addig 2000-en is beszállhattok a "tisztítás-játékba". (Amiért egyébként tisztelet Nektek).
Ennek ellenére továbbra is főleg ezekkel a 30-40 éves roncsokkal fogtok utazni! Legyetek má' megértőek! 300 Md kell évente az autópálya bussinessbe (micsoda vagonok lennének, hacsak a negyedét egyszer erre költenék???!!.) Az úri közönség nem vonaton jár ám! Tessék tudomásul venni és autót venni! Remélem, hogy világos, hogy miért kell olyan körülmények között utazni, hogy a vasútról mindenki leszokjon ?. És persze pont a GKM fura-ura nyomul az utasok érdekében. Ejnye-bejnye ebadta vasúti vezetők! Igaz, hogy valójában a GKM (+a Kormány) dönt a jegyáremelésekről, a vasút visszafejlesztéséről, forráskivonásról, de tessék akkor is kukoricára térdepelni! Itt rend lesz (és azon kívül kellenek a szavazatok is). Szar ügy. Tartsatok ki!

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.07.13. 01:18:34

Érdekes. Ma utaztam egy Bhv-val, és TISZTA VOLT A WC.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.13. 07:34:16

Peti! ezt írjuk fel:)
Stoneroller! Igazából ez az akció azoknak is szól, akiket Te is említettél, a tanárbácsinak, a krisztofereknek stb.
Egyébként azzal, hogy kitakarítjuk nem hagyjuk magukra a vagonokat. Ellenőrízni fogjuk egy hónap után, majd fél éc után is az állapotukat.

MediaSlave 2007.07.13. 09:40:56

Van egy olyan érzésem, hogy egy kicsit elvesztette a varázsát ez a vonattakarítós játék. MÁV ad egy vonatot; takarítsd ki. Semmi értelme. Jobb lett volna, ha valódi forgalomban közlekedő vonatot takarítasz ki mondjuk Bp-vmifalva között, úgy, hogy van utas is. Lehetne szórólapozni, be lehet fogni őket is. Elvégre többségében miattuk is kell takarítani. Annak van média és marketing értéke, és nem annak, hogy szervízvágányon 15-20 fiatal végiglögyböli a langyos vizet ingyen. Elveszett a lázadás pikantériája, de ezek ellenére gondolatban magam is sikálok Veletek, hiszen anno Zsoccaként még én is felvetettem az ötletet.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.13. 11:46:50

Szerintem egyáltalán nem vesztette el a varázsát. Itt nem a bosszantáson a lejáratáson van a hangsúly. Ha van utas, akkor valszeg kiabalna, hogy miert zavarjuk.
Hogy minek mennyi a media es marketing erteke ezen lehetne vitatkozni, de tobb media jelezte, hogy jon. Es relevans internetes mediak, radiok, meg magazinok is.
Ha ugy gondolod, hogy holnap '15-20 fiatal végiglögyböli a langyos vizet ingyen" akkor sajnalom, mert ez nem errol szol.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.13. 11:47:41

Egyebkent a celunk nem a MAV bosszantása, hanem egy nomalis kommunikacio kialakitasa, egy valtozasi folyamat elinditasa.
süti beállítások módosítása