MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Van csatlakozás, csak nem vár meg

2007. június 28. - georgejr
Szegény Sonny elhitte, hogy van csatlakozás. Bár némi valóságalapja volt is, csak a gond az volt, hogy nem várta meg...
Ismét bizonyította kedvenc polipunk, hogy nem az utas a fontos....



Helló!

Sonny vagyok és van egy történetem...
Kérlek rakd ki ha lehet! Köszi!
Június 25-én, hétfőn el akartam utazni Komáromból Szombathelyre. Ezerszer megtettem már ezt az utat, szóval nem gondoltam volna hogy félnapos ámokfutássá változik az amúgy két és fél órás utazás.

A vonat reggel 7:10-kor indult volna, ha nem késik. Persze mindenfajta bejelentés nélkül: egyszerűen nem írták ki és nem is jött. A teljességhez hozzátartozik, hogy Tatabányán valamiféle munkálatok zajlanak, szóval a késés oka akár innen is fakadhat.
7:20 - Érkezik egy Euregio-személyvonat, a hangosbemondó tanulsága szerint a győri pályaépítési munkálatok miatt csatlakozása lesz Győr-Gyárváros állomáson Celldömölk felé (Szombathelyre reggel nem megy közvetlen vonat, át kell szállni Celldömölkön)
Barátnőmmel gondoltuk: elmegyünk ezzel Győr határáig, ott pedig felszállunk a gyorsra, biztos a győri munkálatok miatt nem is indítják és azért nem írják ki, hogy mennyit késik.
8:04-kor megérkeztünk. Igen. A 120-as pályán a 25 kilométer megtétele 44 percig tartott. Rápillantva a megváltoztatott menetrendre, feltűnt hogy elvileg 7:59-kor elment egy gyors
Celldömölk felé (valószínűleg erről a csatlakozásról pofázott a hangosbemondó anno). Rádöbbentünk, hogy átvertek minket, és nem várt meg minket a vonat. Mindegy, 8:44-kor jön a következő. Ekkor már kicsit el voltam keseredve, az eső is szemerkélni kezdett lassacskán, pedig ha tudtam volna hogy még mi vár rám...
8:30-kor elkezdett lassan de bíztatóan közeledni egy Bzmot az állomás felé, na mondom dejó, előbb érkezik és nem fogunk elázni, mert felszállhatunk rá addig. De NEM. Megállt! Háromszáz méterrel a peron előtt, és ott állt egészen 8:50-ig, amikor méltóságteljesen begördült, hogy felfáradhassunk rá. Hozzáteszem semmiféle vonat nem jött, ami akadályozta volna azt hogy előbb odajöjjön annak a három szem utasnak.
Ménfőcsanakon meglett az elveszett gyorsvonatunk, ugyanis pont integethettünk neki, amikor elhúzott mellettünk, miközben minket félreállítottak.
Nagy nehezen 10:08-kor megérkeztünk Celldömölkre. Ekkor már kezdtem aggódni, hogy időben sikerül-e bejutni Szombathelyre, ugyanis a főiskolán volt elintéznivalóm, és nem akartam azt hogy egy tanárt se találjak már ott.
Szóval itt is pont lekéstük a csatlakozást, mert miért ne, és a következő vonat 12:08-ra volt kiírva. Dekkolhattunk volna két teljes órát, mindezt a MÁV szarakodása és hiányos tájékoztatása miatt, valamint azért mert nem képesek megoldani a győri pályaépítési munkálatokat, csak 80-120 perces késésekkel!
Mivel busz sem ment akkortájt, elhatároztam hogy kiiktatom a tömegközlekedést: szegény asszonypajtással stoppolni kezdtünk, hátha felvesznek minket. Először egy jó fej kamionos (Árpád) elvitt minket Sárvárig, majd onnét egy fiatal srác fuvarozott be Szombathelyre. Ránéztem az órámra: 11:33-at mutatott. Egy óra alatt beértem, miközben a celldömölki vonat indulásáig még mindig lett volna fél óra, ha ott várok a hajléktalanszállóként üzemelő
váróteremben.

Tanulság: stoppolj, és előbb érsz oda, mintha vonatoznál, és még fizetned sem kell érte!

Minden jót!
sonny

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr39107501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Telperien 2007.06.28. 13:38:32

Romániában, Erdélyben mivel nincsen használható tömegközlekedés az emberek stoppolnak és ez arrafelé teljesen bevett szokás, mindannapos.
Ugye milyen jó, hogy mi is haladunk?! Kár, hogy visszafelé...

sonny · http://karcolat.blog.hu 2007.06.28. 18:46:53

Igen, májusban voltam Erdélyben és mesélték hogy a magyar sofőrök általában elvisznek ingyen, a románoknak általában fizetned kell valamennyit.

Ashi Valkoinen 2007.06.28. 19:45:24

Tatabányán nincsenek semmifél munkálatok, pedig jó is lenne, ha már átépítenék azt az állomást. Viszont aznap (25dike) a 2-es és 3-as vágányokkal valami baj volt (nem volt áram vagy mittomén) mert nem közlekedtek rajta a vonatok, a reggeli indulásoknál is óriási káosz volt, tegnap (27) pedig Győr felé induló vonatok (gyors, személy, EUrégió, IC) vesztegeltek nyílt pályán...

Amúgy úgy tudom, Komárom állomást építik át éppen (és vele egyidejűleg Győrt is) azért van ekkora szopó Győr felé...
süti beállítások módosítása