MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Idióta aki kártyával akar fizetni...

2007. június 27. - georgejr
Boksy kártyával akart fizetni, a pénztáros meg elküldte melegebb éghajlatra. Hát gyermekeim messze vagyunk az európaitól még...


Attol meg mindig alig kapok levegot, hogy a MAV-on mar nem (mindenutt) nezik undoríto feregnek a biciklis utazot. Sot. De azert ma hazajovet megneztem a naptart, de nem, 2007 van nalam. Csak a vasutallomason varjak meg mindig diszorsegben Baross Gabort, valaki megsughatna nekik, hogy azota tortent egy-s-mas, mi tobb, maga Baross is az egi tarifatablazatokat molyolgatja mar egy ideje.

Penteken Pesten lesz dolgom, elugrottam a pecsi fopalyaudvarra jegyet venni, ha mar a kozeleben jarok. Eloadtam a kerelmemet, a kisholgy vetett egy pillantast az uveg alatt betolt kartyamra, hidegverrel kinyomatta a jegyet, szoszmotolt rajta, bemondta az arat, majd flegman kozolte, hogy nem tudok kartyaval fizetni. Es diadalmasan hozzafuzte, hogy egesz Pecsen nem tudok (vasutasoknak jegyzem meg itt, hogy az orszag masodik legnagyobb varosa). Megdobbenesemben hebegtem valamit holmi idiota cegekrol, amire az en draga ugyfelszolgaltato penztarosom olyasmit nyomatott a hangosba, hogy a kedves utasok az idiotak.

Hat ennyi. Azt hiszem, hogy miutan eltavolitottak a vasutnal az utobbi otven evben megfordult egyetlen hozzaertot, a dolgok termeszete folytan kulsos embert, a tavozasa utan a TV-nek feltunoen arrogans primitivitassal, vigyorogva nyilatkozo utoda a merce. Ezt varhatjuk a vasuttol. Buszkek a dagonyara, amiben punnyadnak es egyre melyebbre sullyednek benne.

Csak sajnos a vendegeink minket sajnalva mondanak iteletet az orszagrol a vasuton altaluk is tapasztaltak miatt.

Ja, es hadd szurjam meg ide. 7-8 eve egy kis videki asztaloskellek-boltban fizeteskor vettem eszre, hogy nincs nalam eleg keszpenz. Mosolyogva tettek elem a kartyaolvasot, nana, hogy lehet kartyaval fizetni. Dolgoztak ott akkor vagy 15-en, nekik tellett ilyesmire, kigazdalkodtak. Valaki mondja meg hamar, hogy van-e a MAV-nak annyi penze, hogy penteken kap meg aramot a villanycegtol, vagy jobb lesz, ha korabban indulok, es bringaval? Vagy azert tudok csak kp. fizetni, mert a zset beramoljak egy kofferba, es minden vonatindulas elott elrohan egy ember az eromube annyi aramot kifizetni, amennyi az adott vonatnak eleg Pestig?

Boksy

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr45106622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szürkemedve · http://www.medveutja.hu 2007.06.27. 10:12:38

nézz utána neten: Pécs csak az 5., vagy 6. legnagyobb város.

Debrecen a 2. De ott sem lehet kártyával fizetni a pályaudvaron :)

Ellenben van egy automata a pénztárak mellett, vagy 10 éve.

Toymao 2007.06.27. 10:12:52

Anyám találkozott egy konferencián a MÁV új HR-esével, aki elhűálve mesélte, hogy mi is van annál a cégnél. Csak címszavakban: van nekik ugye saját kórházuk, meg mindenük, ami szintén ilyen XIX. sz. állapot, de van saját nyugdíjFOLYOSÍTÓJUK is (nem biztosító!!!), ami évi 500 millióért végez tök fölösleges munkát, de szakszervezet szerint fontos. A vezetők TELEXEN!!!! kommunikálnak egymással, saját postaszolgálatuk van, ahol az egy gépkocsihoz tartozik egy sofőr meg egy LEVÉLKÍSÉRŐ!!!!, a pénztárosoknak per fő van teljes kartonjegy-készletük, ha beszarna a számítógépes. Ész megáll, és egy helyben topog! Semmin nem lehet változtatni, mert az úgy van a szabályzatban (hogy esetleg azt lehetne módosítani, az senkiben fel nem merül).

Amúgy Boksy, nem akarlak elkeseríteni, de Debrecen Mo. 2. legnagyobb városa (204 ezer lakos). Miskoly a 3. (179 ezer), aztán jön csak Pécs (156 ezer). Nem mintha számítana, Pécs akkor is nagyváros. Meg ha nem az akkor is. 2007 van!

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2007.06.27. 14:29:29

Na ja, 2007. Németország, ICE jegy, neten beklikkolgat, bankkártyával kifizet, kinyomtat. Kalauz jön, kis kütyüvel leolvassa a kódábrát a lapról, meg lehúzza a bankkártyát az azonosításhoz. Ennyi.

(Azt most hagyjuk, hogy hány évszázadnyi különbség van az ICE-k meg a MÁV között.)

Adani 2007.06.27. 22:03:22

Erről eszembe jut egy történet, amit anya egyik kollégája mesélt el. Állnak a jegypénztárnál, jegyet akarnak venni a szegedi vonatra Békéscsabán. Pontosabban nem ő, hanem egy családtagja ha jól emlékszem, ő csak kikisérte. Itt lehet kártyával fizetni, mint utólag kiderült ,de jobb ha nem próbálkoztok vele. Szóval beálltak a hosszú sorba, már síkideg mindeki, h lekésik a vonatot, mikor van valaki, asszem éppen előttük vagy 2vel előttük, aki kártyával akar fizetni. De azt csak egy jegypénztárnál lehet, és éppen nem az volt nyitva. A pénztáros fogja magát, bezárja ( igen, a fél város ott áll előtte) és átmegy a másikba, ahol lehet, aztán ott szerencsétlenkedik, mert ő ilyet még nem látot, most ezzel mit kell csinálni stb.
2007 meg EU, de olyan, h bankkártya az ismeretlen fogalom. Elszerencsétlenkedett vele majd 20 percet, szegény utas már a majdnem a föld alá süllyedt annyi rosszalló pillantást kapott, szerintem az életéért kezdett el lassan imádkozni, de végül cska sikerült, pénztár becsuk, vissza a másikhoz, a sor megint halad. Nagy nehezen megkapták a jegyet mögöttük állt egy egyetemista, aki már szidta a MÁV-ot rendesen, h le fogja a vizsgáját késni már megint. A kolléga oldotta meg a helyzetet, kiszaladt a peronra és mikor a tárcsás ember menesztette volna a vonatot, megállította és elkezdte neki elregélni a sztorit, figylemen kívül hagyva minden kisérletet a leszerelésére 8 értse meg, nekem most kell indítani, már így is késünk stb. ). Mikor a szeme sarkából látta, h a családtag felszállt a vonatra, akkor hagyta ott a tárcsás embert, közben a dühöngő egyetemista is felszállt. A tárcsás felemelte a palacsintasütőt, fütty a vonat elindult.

Békéscsaba nem is tartozik a legnagyobb városok közé, de itt lehet kártyával fizetni , de ha jót akar magának az ember, ne tegye. Van az állomáson ATM, a nem meszse lévő buszpályaudvaron van K H-s is ( Kereskedelmi és hitelbank, csak ez a gép nem bír és jelet írni, mert arra az Ati dirver jön fel).

Kecskeméten sem lehet ha jól tudom kártyával fizetni, igaz ATM ott is van az állomáson.

Az megint más, h kicsit nyugatabbra a voanton is simán lehet a kallernél kártyával fizetni, de a MÁV-nál erre biztos sokat kell még várni.

nedudgi 2007.06.28. 17:51:03

A 2. legnagyobb, azért az télleg durva volt tőlem, bocs. Az ATM-eket nem keresem; van egy esély, hogy Aqualung ott áll melletted és adja le a drótot rólad - na nem mindig persze. Mindenesetre nem szeretek ATM-ből plusz négyszázért pénzt kivenni, arra van a lehúzó pluszköltség-mentesen - ha van. Legyen.

Egy lehúzó ára kábé 300 eFt, egy vonaté mennyi? És ha sok lehúzót veszel és okosan tárgyalsz, akkor...?

Egy engedély a személyszállító cégnek, az mennyi? Drukkoltam, hogy leállítsák őket, de ez nem egy működő ország, ami azért működik, mert ami nem működik, azt leállítják. De ez már másik mese, ma a kest bevette a pécsi pénztár, ma jó napom van és a MÁV-nak is.

Adani 2007.06.28. 22:53:07

Nekem ezért kell a K&H-s ATM-eket kerensem, mert akkor nem von le pénzt a kivételért, ha idegen ATM-ből veszek fel alóban levon 400 ft-ot. Békéscsabán szerencsére vna K&H-s az állomáshoz közel ( buszpályaudavar), Kecskeméten az állomáson lévő K&H-s ( nincs is nagyon több a városban).

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.06.29. 15:57:20

Ne menjünk messzire, kicsiny fővárosunkban a BKV-nak sincs csak asszem 2-3 pénztárban bankkártyás fizetés. Itt pl. a kőbánya - kispesti állomásnál pont nincs. ATM sem. Pedig a reptérről ide jön a sok külföldi, s bár néhány automata van az ugye tudjuk sohasem elég. Ráadásul a legtöbben azért sztem csak bérletet vesznek ami több, mint 6000 Ft. Egy büfében meg a 300-at is lehúzathatom...

Adani 2007.06.29. 19:59:55

Naná, Kecsón a suli mellett pl. van egy benzinkút, aholmár simán tudtam többször is fizetni kártyával akár egy doboz cigit is.

Persze sok hely van még, ahol a kártyára úgy néznek mintha UFOt látnának, és sokszor csak szerencsétlenkednek vele, ezért utálják sokan aki kártyával fizet, mert fletartja asort, pedig erről nem ő tehet hanem az, aki képtelen kezelni a leolvasót.
süti beállítások módosítása