MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Mick és a legjobb kalauz

2007. június 21. - georgejr
Mick benevezte a kedvenc kalauzát.Köszi Mick. Ilyen kalauzokat akarunk mi is.
Üdvözlet!

Eddig a legjobbfej vasutassal a Budapest-Esztergom vonalon találkoztam, amelyet szinte mindennap használok Aquincum-felső és Pázmáneum megállók között, ugyanis oda járok egyetemre.
Egy fiatal kaller srácról van szó, aki abszolút nem erőlteti meg magát, hogy jófej legyen, éppen ezért nem is "izzadságszagúan" adja elő magát.
Egyszerűen csak - találkozzunk bármelyik napszakban - jókedvű, vidám, sosem rajtunk, utasokon vezeti le a magánéleti problémáit. Olyan egyedi és poénos stílusban hajtja végre banális, rutinszerű feladatát (köszönés, jegyellenőrzés vagy -eladás, elbúcsúzás), hogy az - ahogy észrevettem - minden korosztálynak mosolyt csal az arcára. Láttam már elcsevegni egészen idős asszonnyal, és beszélni is épphogy alig tudó csemetével is, megmosolyogtatja bármelyik korosztály, de főleg minket, egyetemi hallgatókat, akikkel a suliig vagy onnan havafelé ki van tömve a vonat.
Na persze nem "sztárrajongok" érte, és anyagilag jobban megéri, ha sem ő, sem más kollégája nem jön, amíg utazom, és nem is tudok konkrét poénokat idézni tőle, csak a helyzet és a személyisége adja ezeket az élményeket. Ennyi...

Üdv! Mick

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr89103498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki más 2007.06.22. 11:14:58

Nem szép dolog azzal dicsekedni, hogy nem fizetsz a vonaton... Mert jegyet nem azért veszünk, mert jön a kaller

Mick 2007.06.22. 14:45:00

Üdv! Szoktam venni jegyet, ha van pénztár. Ha meg nincs pénztár, akkor csak a kallertől tudok, aki ha nem jön, nem tudok jegyet venni. És a mostani bazi nagy emelés után nekem nagyon sokat megspórol a kaller, ha nem jön, és ilyenkor bocsánat világ, örülök, hogy nem jön.

rpr 2007.06.25. 02:42:24

Asszem tudom, kiről beszélsz, idézni én sem tudok tőle ,de minden jegyvételnél van egy két jó beszólása :D
(Szintén Pázmány)

banpepe 2007.10.01. 23:38:04

Sziasztok Csak nem a Lajosról van szó???
Ő röhög egész nap mindenkivel. 23 körüli gyerek.

4321 2008.11.06. 11:48:30

Én nem kalauzról szeretnék beszélni, hanem vezetőről. Pár éve, mikor még ez a blog talán nem is volt -vagy én nem tudtam róla- volt egy vezető ezen a vonalon, aki miután az automata néni bemondta, hogy mi következik, maga köszöntötte az új felszállókat, a leszállókat elbúcsúztatta, sőt azt is megmondta, hogy hány percet fogunk ácsorogni. Sajnos ő aztán nagyon hamar eltűnt :-( Pedig olyan jó érzés volt, hogy reggel ültem a vonaton, és a vezető olyan figyelmes volt, h bemondta, "jó reggelt minden kedves felszálló utasunknak...."

Adani 2008.11.07. 15:56:07

A Youtube-on volt vagy van még most is egy videó, ahol az egyik metróvezető maga mondta be a megállókat ( biztos elromlott az automata hangos) még a szignált is utánozta. "Bimm Buuum, tessék vigyázni az ajtók záródnak".

Pesti ismerősök mesélték, h az egyik villamos ( vagy busz? pontosan nem emlékszem) vezetője is szabályos idegenvezetést tartott és jókat röhögtek rajta. pl. A Fővám térnél reggel bemondt, h a Fővám téri szabadidőközpont [Közgáz] látogatói most leszállhatnak, az igazi egyetemisták majd egy kicsit később" meg a Rákóczi térnél: "Kurvák tere, nős férfiak ne bámészkodjanak"
süti beállítások módosítása