MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Oldalszárny, okoskodó pénztáros, fekete leves

2007. június 12. - georgejr
Joe tömören foglalta össze a problémáit, kedvencünk az eurós kv-féle, amit már mi is jól ismerünk. Öraganyám szavaival élve. "Az nem kávé fiam, az négerlábvíz". (nem vagyunk rasszisták, mielőtt ránkfogja valaki.

"Szeva!
 
Én ezzel a számomra igen jelentős problémával szembesülök minden vasúti utazásom alkalmával.
A Keleti Thököly úti szárnya, a posta felöli oldalon. Oda a harmincas busszal, vagy gyalog érkezik az utaznivágyó. Tegyük fel, általában már van jegye, a kellemetlen tapasztalatok elkerülése végett azt már jóelőre megveszi. Tehát nem kell a csarnok elejére mennie. Helyesbítenék! Nem kellene...Jegy megvan, vonatindulási idő is, de a vágányszámot  még nem lehet tudni. Honnan is indul a vonatunk? Azért be kell menni szépen a csarnok túlsó felébe. Csomaggal, nagymamával, rokkant haverral (tolókocsival ugye durva....) majd láss csodát : talán éppen az első vágányról indul!
 nagyival, csomagokkal, tolókocsival, vissza ugyanarra. A legizgalmasabb verzió amikor a túlsó Kerepesi felől indul végül is :)
Másik. Amikor röviddel a vonatindulás előtt érkezel meg, felpattansz a peron végén kijelzőn feltüntetett vonatra. Aztán csodálkozol, a vonat valamiért nem ment el, pedig bemondták azt! Elment. Igen, de csak az eleje!
Leggyakrabban a lekapcsolt két-három szerelvényt a peron végén hagyják mintha odatartozna a szerelvényhez. Kérdem én, miért nem lehet a kallernek a peron végén állnia, vagy egy vasutasnak aki ezt jelzi - ha már nem mondják be :) Lassan kezdem azt hinni , a vasutunk is eképpen feljődik. Az első pár vagon jól elhúzott, ami meg maradt...
Három.
Pünkösdi utazáshoz előre váltottam meg jegyünk. Tudtommal a hétfői ünnepnap - csak józan paraszti ésszel is ,és a közlekedési szempontokat figyelembe véve ezt a rádióban nem hallva - vasárnapnak lett minősítve. Azon a hetedik napokon jár ugyanis az az IC amivel Keszthelyről szerettünk volna Pestre jönni. Azt nem kommentálnám ,miért is preferálom az IC-t, szemben a többi balatoni vonattal...
Csarnokbeli belföldi jegypénztáros kislány közli : nem az nem jön akkor, a hétfő az szombati napnak minősül. Nyugodjak meg, Ő tudja jobban. A gépe sem ad jegyet arra  a napra!  Hitetlenkedem. Rendben, ha nem hiszem menjek el ( !) és személyesen érdeklődjem meg a csarnok végén levő információban. :( Azért normál jegyet megvettem, ne kellejen sorban állni még egyszer. Azt majd telefonon keresztül még meg tudjuk rendelni, majd Keszthelyen átvesszük ugye. Információban böngészni kezdik az írott menetrendi infot. Vaskos könyv, jóidőbe kerül. Szerintük sem jár az az IC, csak ha vasárnap van!
Kavalec Imre közlését már csak utána láttam a MÁV hivatalos honlapján : a hétfői ünnepnap vasárnapi napnak minősíttetett. Figyelj? Ezek nem egy cégnél dolgoznak?
Negyedik.
Mezőtúr-Szolnok között a reggeli KörösIC-n, Pest felé. Büfékocsi...(( annak nevezik :) s vendégüllátósként nagyon fáj ez nekem!!! ))
Kávét innék, megkapom, majd legényke a pult mögött hetykén mondj aaz árat : euróban!!!
Ehhez mit szóltok, köpni -nyelni sem tudtam. Első reakcióm a lábaimból kiáramló vér, majd enyhe szédülés, és fejgörcs lett. Az sem a kávé hatása...( azonnal oldódó, műanyag pohár zamatú ) Euró, mellesleg nem kevés( egy ilyen lötyiért pláne ) de euró és nem forint. Közlöm vele, elnézését kérem de tudtommal a vonat magyar területen van és itt a hivatalos fizetőeszköz még 2011-ig tervezetten a magyar forint. Azt mondja flegmán, jó azzal is fizethetek...
Lehet rögtön, elpre csak az árat kellet volna megkérdeznem, s kávéra már nem is költeni.
Megpezsdültem, volna a fekete leves nélkül is...
 
Sztem még találkozunk, elég gyakran és elég régóta utazom a "BÁV"-val. Egyre jobban ugrásra készen a remek szolgáltatásaikra.
 
üdvözlettel : Joe Toth"

Hát igen a vasút csak törekszik az európai vasúti normákhoz. A kv árával kezdték. Lehet meg is álltak ott mondván, ej ráérünk arra még?

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr8697424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása