MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Egypercesek

2008. január 18. - georgejr
Ferihegy

UPDATE! Ma reggel kipucolták az állomást.

---------- Forwarded message ----------
From: ch now <xy@gmail.com >
Date: 2008.01.14. 13:30
Subject: Ferihegy
To: info@megintallunkvazze.hu
Kedves MÁV BLOG!

A Budapest-Cegléd vonalon járok nap mint nap és alapvetően elégedett vagyok a MÁV szolgáltatással.
A vonatok nagyjából pontosak, 21. századi automata ajtó, kitűnő fűtés és világítás, egyszóval szavam nem lehet.
Ami viszont mostanság nagyon bántja a szemem, és csodálkozom rajta, hogy más még nem jelezte, a Ferihegyi megálló.
Idén még nem nagyon sikerült kiüríteni a kukákat, ami nápolyi hangulatot kölcsönöz a helynek.
Az országimázs-építés szempontjából rendkívül ütős ötlet, hogy pont a ferihegyi megállót változtatjuk szemétteleppé, köszönet érte a MÁV-nak!

Üdv, Neo4


Pénztártól való távozás után...

Sziasztok,
 
naponta ingázom Alsógalla (Tatabánya előtti állomás) és Budapest között.
Január 5-én vettem bérletet Kelenföldön. Déli pályaudvar és Alsógalla között kértem, direkt ki is emeltem, hogy Déli.
Siettem, így csak a vonaton vettem észre, hogy Kelenföldtől adták. (Az Alsógalla-Kelenföld bérlet ugyanannyiba - 36.000 Ft-ba kerül, mint az Alsógalla-Déli)
Megkérdeztem a kalauztól, mit lehet tenni, azt mondta, ő sajnos nem tud segíteni, de mindenképp meg kell oldanom, mert ha nincs jegyem Kelenföld és a Déli között, az 2000 Ft bírság és egy 5 km-es jegy. Azt mondta, hétfőn (7-én) nyugodtan jöjjek vissza úgy, hogy nem írom be a személyigazolvány számát és próbáljam meg kicseréltetni.
Még aznap este próbáltam Alsógallán beszélni a pénztárossal, hátha tud segíteni, de neki arról sem volt fogalma, hogy Kelenföld és Déli között nem ingyenes az utazás.
Hétfőn visszafele menet a kalauz is megértő volt a hiányzó személyigazolvány számot illetően, azonban a kelenföldi pénztárosok már kevésbé. Közölték, hogy az én hibám, hogy nem néztem meg a jegyet, pénztártól való távozás után reklamáció nincs. Javasolták, hogy vegyek bérletet Kelenföld és a Déli között.
Tény, hogy ellenőriznem kellett volna, de az elmúlt 15 évben nem tapasztaltam, hogy egy pénztárosnak túl nagy szellemi kihívást jelentett volnaa megfelelő város beírása.
Nem látok abban túl sok rációt, hogy különböző távolságra ugyanannyiba kerül a bérlet, miért nem adják akkor automatikusan a Déliig?
Bármit hibázik a pénztáros az az utason csattan?
 
Köszi
 
Évi


Előrvárosi peronok

Én mindenben igazat adok,hogy koszosak és mocskosak a vonatok,de a--> peronokról is beszélgessünk egy kicsit,amelyek Budapestől nincsenek is messze,csak kb. 30- 40 km-re ,mert a nagy pénzeket felveszik az új kiscégek,de a peronon télen a hó nincs ellapátolva,nyáron pedig derékig érő fűbe kell felszállnom a vonatra,amiben különféle bogarak lehetnek pl. kullancsok.Nyáron a melegben,amikor le szeretném húzni az ablakot , akkor arra is kell figyelnem,hogy éppen mikor esik be vagy éppen mikor vág fejen egy gally(amelyre már sajnos példa is volt)Mert ugye,ezt is 1 kis Kft csinálná.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr72301973

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://dramamedia.net/ 2018.10.02. 06:04:52

Trafikország, ébredj! - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NGabor 2008.01.18. 13:29:37

A bérlet nem váltható vissza? Nem tudom a törvényt, csak kérdezem.

hard 2008.01.18. 15:36:59

Miért a várost eltalálta, Kelenföld is Budapest :)
Amúgy talán visszaváltható a bérlet, de nem kap érte 100%-ot az biztos. Akkor meg ugyanott van, mintha a déli és kföld közé vesz bérletet.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.01.18. 18:36:17

helyes reakció a máv részéről:

1. az ügy kivizsgálása. tart kb. 5 percig.
2. ha a pénztáros hibázott (ami sajnos valószínű), akkor a bérletet becserélni a kívántra; pénztárosnak meg hesspics. Azonnal. A pénztárba ugyanis kizáró ok a hallássérülés.

A takarítás ügyében :

1. kis kft-kkel szerződés felmondása.
2. felvenni maximum 5 km-enként 1 pályamunkást aki ezeket megcsinálja. ha nem csinálja, kirúgni. jelentkező úgyis lesz a helyére.

baybee 2008.01.21. 00:14:43

A Ferihegyi megállót tényleg kitakarították. (Tényleg rettenetesen nézett ki. Sajnáltam is akkor, hogy nincs nálam a fényképezőm) Viszont cserébe (mármint nem a takarítók) betörték és ellopták a menetrendet tartalmazó sárga plakátot. Így mostmár tényéleg csak a kiírásra és a gép úrra lehet hagyatkozni. Ugyan ma kéősbb értem ki, így már az az ominózus Debreceni gyors (amire annó GÉP Úr jóvoltából naívan felszálltam) elment, úgyhogy nem tudom update-elték-e már a mikrofont. De remélem igen. :O)
süti beállítások módosítása