MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Facebookos panaszok

2011. november 08. - Vittore.

Érdemes megosztani velünk a történeteket a Facebook-oldalunkon is, hiszen mi igyekszünk minél több emberrel megosztani. Az alábbi beküldéseket a Facebookon kaptuk, most közreadjuk másoknak is:

Engem igazán az érdekelnek, hogy mi okozza azt, hogy a vonatok késnek, vagy kimaradnak télen...nyáron...ősszel és tavasszal egyaránt. Ha valak tudja a választ, akkor lszi írja meg!!! 2 éve vonatozom minden nap, de ha így folytatom (pontosabban nem én, hanem a fent nevezett 3 betűs), akkor idő előtt el fogok kezdeni őszülni... :-/ (Réka)


Kedves Új Máv Blog!

Szeretnék veletek egy rövidke történetet megosztani arról, hogy hogy ne állítsuk ki a péntek déli személyvonatot.

Tegnap, 2011.11.04- én Gyula állomástól utaztam Békéscsaba állomásra a 37625. sz, Vésztő állomástól Békéscsabáig közlekedő személyvonattal. A vonat 1 db Bzx vezérlőkocsiból és 1 db Bzmot InterPici motorvonatból ált.

Tömegnyomor volt tegnap a déli személyvonaton. Egy kérdésem van: ki engedte meg hogy az amúgy is zsúfolt személyvonatot 2 kocsival közlekedtessék! És ezért még fizettünk is. A MÁV- nak meg nem küldöm el e szomorú történetemet mert úgy is jönnek a sablonszövegeikkel. (Sándor Bálint)


2011.11.04-én pénteken fura dolgot művelt a MÁV. Nem volt ugyanis szerelvény, amely 7:45-kor indulni tudott volna Békéscsabáról, így a vonat, amit menet közben kerítettek, "röpke" 60 perces késéssel érkezett Szegedre. Menet közben elment a Budapest Nyugati pu-ig közlekedő IC Szegedről (9:45-kor indul)... Aki azon a vonaton utazott, egy órás késéssel érkezett Budapestre, ugyanis kénytelen volt a 10:45-ös vonatot használni. De legalább azt elérte...

Ezért pl. ki a felelős??? Mármint hogy adott időben nincs vonat, aminek menetrend szerint indulnia kellene? (Vera)


Nem a napokban, de az idén megtörtént velem az alábbi eset. Kismarosról Budapestre 9.46-kor induló gyorsított személyvonattal kívántam utazni, melynek a Nyugatiba 10.34-re kellenne érkeznie. Kismaroson közölték,hogy ez a vonat kimarad, a követköző zónázóvonat lesz 10.15-kor. Ez a vonat röpke 15 percet késett. Váctól cserébe személyvonatként közlekedett, minden állomáson megállt, noha menetrendszerint Vác és a Nyugati között sehol nem állna meg. Végül is kereken 60 perc késéssel érkeztem a Nyugatiba. A kimaradt gy.személy, valamint Váctól a helyi személyvonat helyett, egy vonat közlekedett. Ezt hívják 3 az 1-ben. Váctól a vonat fullra tömve közlekedett. (József)


1) miért kell a lajosmizsei vonaton beállni az ajtóba, hogy még vé letlenül se lehessen leszállni? (főleg biciklivel)

2) ugyanezen a vonaton ha van rengeteg üres hely (mert volt!! és két desiro is jött) akkor miért kell beülni a biciklivivő helyre, hogy aki tényleg biciklivel megy annak a wc-hez kelljen leülnie és senki sem férjen el?

3) miért vannak felháborodva az emberek ha reggel biciklivel be akarok menni a biciklitárolós részre? (nem desiro, nem is flirt, nem tudom a fajtát :$)

4) és a legfontosabb: miért nem lehet megvárni azt, hogy leszálljanak a vonatról? látja, hogy megyek és azt is hogy biciklivel és felszáll... szóvátettem a nénikének, válasza: "miért nem igyekeztél jobban?" azért talán mert ha 6000en vannak a vonaton akkor biciklivel nem fogok tolakodni. mellesleg arra van a zöldtáblás bácsi/néni, hogy addig nem meneszti a vonatot amíg azt nem látja, hogy nincs több felszálló. ellenben azt rohadtul nem látja, hogy ha a nénik feltolakodtak, lenne-e még leszálló. szóval 'kedves' néni: neked nincs esélyed ott maradni az állomáson, ellentétben velem, aki rajta maradhat a vonaton és még fizethetek is büntetést továbbutazás miatt.

remélem értek ezzel valamit :) (Ági)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr263363984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása