MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Mutogatós mozdonyvezető

2011. július 23. - Vittore.

Az a szitu megvan, hogy hosszú ideje rákészül az ember valamire, jelen esetben egy vonat-fotóra, s mikor éppen összejönne az ideális beállás, háttérben az állomással, előtérben a vonattal, a vasútvezető elkezd mindenféle obszcén jeleket mutogatni?

Egy pillanat alatt ugrik a jó beállítás, a kép meg maximum arra jó, hogy az ember elmondhassa, mekkora mocskos nagy parasztot fotózott a minap ...

Az oldalmenüben található gyorsbeküldővel panaszt tevő olvasónk ugyanígy járt, ha erre jár ismét, kérjük, a fotót is küldje el, hadd lássa ország-világ.

Addig is íme a panaszos szavai:

Mutogatós motorvonat-vezető.

Prezentációs anyaghoz fotókat készítettem Győr állomás felet átívelő felüljáróról a győri állomásról. Van egy régebbi képem az állomásról, ezért szerettem volna egy hasonló beállítású modern képet is készíteni. Ezért megvártam még egy forgalomból kiálló motorvonat közelebb ér a felüljáróhoz.

A kép remekül sikerült volna, ha a tapló mozdonyvezető a vezetőállás ablakán keresztül nem integet felém egy nemzetközi nonverbális jellel.

Tudomásul kellene venni a hasonló gondolkodású tisztelt mozdonyvezető uraknak, hogy a fotósok a vasutat fényképezik, és nem a vezérekről készítik a portrékat. Ezért próbálják meg kulturált módon képviselni a munkaadójukat.

A fotós nem tehet a vasút helyzetéről, mérgüket ne a fotósokon töltsék ki, mert a fagyi esetleg vissza is nyalhat...

(Ma még lesz egy poszt a gyorsbeküldő által elküldött anyagokkal...)

 

Veled is hasonló történt? Történeted, észrevételed, fontos közlendőd van, mely megjelenthet itt, az Új MÁV Blogon? Az e-mailt az ujmavblog@gmail.com címre küldheted, és mi kitesszük történeted!



Elindult hírlevelünk, ha érdekel a vasút, vagy olvashatónak találtad ezt a bejegyzést, akkor kattints ide, és olvasd a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr823090328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymoli 2011.07.23. 08:18:57

Sokan nem szeretik a fotósokat, és is furán érezném magam, ha fotóznának munka közben. Előfordulhat, hogy hangulattól függően beintenék(ha ismerem a fotóst), de azért talán némi vigyort is küldenék, Meg szólnék, hogy "Fotózz, csak szólj előtte"! Jön később is motorvonat, lehet fotózni, csak időveszteség, meg már az ember keserűbb szájízzel fotóz. Én is fotózok néha vonatokat, kaptam beintést, olyankor kihagytam pár hetet... Meg dudálást, vigyorral, intéssel is, na olyankor meg videózni kellett volna, az úgy jólesik az embernek. :) Ez a fotózás eléggé kényes téma, talán valami szabályrendszer nem ártana, de tuti, hogy a szabályrendszer kis hazánkban mindkét félnek macerás lenne... Ha idegen fotóz, próbálnék hétköznapi lenni, ha az a vágya, hát fotózzon, sőt tőlem netre is teheti engedély nélkül. Kívánok a fotósoknak sok szép sikeres képet!

Adani 2011.07.23. 09:31:53

@Nagymoli:

Mutogatós képeket én is csináltam már ,de én leszarom ,mutogasson ha akar egyrészt később is le lehet retusálni a vezért másrészt meg hadd mutogasson magát minősíti vele csak. De a legtöbben nem problémáznak ezzel, valóban van aki még dudál meg integet.

Egyébként meg hadd mutogasson akkor is fotózni fogják, nem tehet semmit ellene. A felüljáró az ugyebár közterület vagy legalábbis utasforgalom számára megnyitott terület, ahogy az állomáson a peron is. A pályatesten kívül meg ugye már közterület ott meg azt fotózol, amit csak akarsz pl. a pályatest melletti földútról.

lurkó 2011.07.23. 12:02:32

Lehet hogy bennem van a hiba de nem értem a problémát. Nem a nemi szervét mutatta ha jól értem az hogy valaki a kezét mutatja mitől lesz obszcén? Az emberek adnak jelentést ezeknek és ugyanigy el is vethető ez a jelentés.
@Adani: Igen nem tehet ellene semmit és lehet hogy ennek köszönhető az indulat.

deeed 2011.07.23. 18:11:19

@Adani: Te mivel közterületről, utasforgalomnak megnyitott területről fotózol, tegyed. Hála az égnek megszűntek a komcsi rendszer fotózni tilos hülye rendelkezései.
Ő meg had mutogasson, senkinek semmi, de semmi köze hozá! Amúgy a véleménynyilvánítás szabadságába belefér ez is. Nehogy már csak a fotósnak legyenek jogai !
Amúgy mely vasúti, vagy egyéb utasítás tiltja a mutogatást, beleértve a kinyújtott középső ujj emelgetését ? Az hogy a video korszak óta nálunk is elterjedt eme szép angolszász "jelzés", MO.-n semmi hivatalos jelentése.....

Adani 2011.07.23. 18:46:49

@deeed:

Mutogasson ha akar, engem nem zavar, max. visszamutatok.

deeed 2011.07.23. 19:30:54

@Adani: Na végre egy értelmes hozzáállás...)
Azért sok fotós nem így van vele, telesírják a fórumot, átkozódnak, stb....

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.23. 21:06:13

A fotós fotózzon.

Aki mutogat, annak a képét meg be kell küldeni a MÁV VIG-ra, azt jónapot.

AndOr 2011.07.23. 21:17:04

"A kép remekül sikerült volna"
Nem értem. Egy kézjeltől meg nem sikerült? Az lett volna a fotóalany? Állomás oké, sínek rendben, vonat megvan. Az ég kék, a fű zöld, a madarak csiripelnek... Megnézném, miért nem sikerült. Ja, hogy valami kézjel? Ha nem tetszik: retus, ha marad: bizonyítvány a mutogatóról.

Éjszakai őrség · http://eo.blog.hu 2011.07.24. 00:28:49

1. Muti a fotót!
2. Hajrá fotosopp!
3. Muti a fotósoppolt fotót!

gcsabi 2011.07.24. 13:33:49

Van aki nem szereti, hogy fotózzák és a megkérdezése nélkül kerül fel a netre. Talán nem mindenki örül a kéretlen népszerűségnek, esetleg így dokumentálva valami szabálytalanságot-amit te esetleg nem is tudsz, vagy veszel észre de adott esetben egy hülye főnöke még b....ogathatja miatta!
Ráadásúl a VBO /vasútbiztonsági osztály/ emberei is előszeretettel fotóznak hidakról, felüljárókról a fenti okok miatt, aminek forintosított következményei lehetnek.

Adani 2011.07.24. 17:47:19

@AndOr:

Na ja, pláne, h pár perc munka Photoshoppal leretusálni róla a vezért meg a nemzetközi egyujjast.

Azért sokszor a vasútfotósok is megérik a pénzüket. Volt már mikor rendes volt a vezér és beengedte a mozdonyba vagy a vezetőfülkébepl. Uzsgyin vagy Bz-n. Aztán meg leírja az Index fórumon dátummal meg idővel ,h jajj de rendes volt a vezér,h beengedett. Csak hát ezt a fórumot MÁV-os fejesek is olvassák és mehet a szőnyeg szélére miatta a vezér.

Engedtek már fel engem is mozdonyra, meg is beszéltük a vezérrel, h nem reklámozom, mert szorulhat miatta, és a végállomás előtti megállónál ki is szálltam, nehogy észrevegyenek. És persze sehol sem reklámoztam, h mikor hol és merre volt.

Képet netre meg egyébként is csak időpont nélkül rakok fel és úgy,h ne látszódjon rajta a vezér. Amúgy olyan is volt, mikor Városligeti elág és Zugló között a töltésen fotóztam és épp 15-ös hívózás volt, h a vezér kikiabált a fülkéből, h ne fotózz. Mondtam, h úgy csinálom ,h ne legyen rajta és majd az elhaladó vonatot fényképezem, mondta,h ok úgy lehet. Amúgy van olyan videóm is, ahol nem is vezér mutogat hanem az utasok, elhaladó Csörgős inga Zugló előtt a töltésről videózva, 15-ös hívó és a ablakon kilógó utas mutatja a nemzetközi egyujjast meg volt, aki kiabál ,h "nefotózzá geci".

karosszékely 2011.07.25. 12:43:07

Elképzeltem a szituációt, és jót nevettem rajta. Szegény japán turista!
süti beállítások módosítása