MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Azért még lehet lopni

2011. július 08. - Vittore.

A debreceni polgárőrök és a MÁV járőrei közösen figyeltek fel egy emberre, aki a MÁV Zrt. egyik telephelyén fekete zsákokat pakolt a kocsijába. Az elfogáskor kiderült, hogy a zsákokban lévő 7 kannában 85 liter gázolajat próbált ellopni.

Gázolajat lopott a vasutas

Közös szolgálatot láttak el a belvárosi járőrök a MÁV munkatársaival, amikor szerda hajnalban egy gyanúsan viselkedő férfira lettek figyelmesek, aki a MÁV Zrt. egyik debreceni telephelyén fekete nylon zsákokat pakolt egy gépjárműbe.

 

A férfi igazoltatása során kiderült, hogy MÁV-alkalmazott, s gépkocsija átvizsgálásakor a csomagtartóban nylon zsákokban 7 kannát találtak, amelyekben 85 liter gázolaj volt. A rendőrök a gázolajas kannákat lefoglalták, a férfit pedig az ügy tisztázása érdekében előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A férfi ellen lopás vétség gyanúja miatt indítottak eljárást.

Forrás: Autómenedzser.hu

 

Veled is hasonló történt? Történeted, észrevételed, fontos közlendőd van, mely megjelenthet itt, az Új MÁV Blogon? Az e-mailt az ujmavblog@gmail.com címre küldheted, és mi kitesszük történeted!


A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr763050712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fővizsgáló 2011.07.08. 18:11:59

Ez érdekes....lehet a gázolajkútról lopta? Mert mozdonyból nem valószínű....Vagy lehet előtte 10perccel hozta neki a MOL-os haver, csak a számlát kidobta már? :-)))

Nagymoli 2011.07.08. 20:07:58

"lopás vétség gyanúja" ehh, hát ezt nem inkább tettenérésnek híjjják? :-D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.07.08. 23:24:47

Gázolajból mintát kell ilyenkor venni. Erről egy régi buszos történet jutott az eszembe:

Nevezzük a hőst Faternak, aki kiment este a buszhoz, és annak rendje és módja szerint levett 60 litert. Mivel kocsmai jelenése volt, ezért a levett anyagot betette az akkuládába.

Kocsma után el is feledkezett róla, másnap szombat, majd vasárnap, a busz nem dolgozott. Hétfőn a Fater rövidben volt, mert a váltója beteget jelentett, majd kedden jött immár rendesen hosszúba.
Kedden délután az ..... utcai telephely sorompójánál a kiléptető ember egy új gyerek volt, és kinyittatta a Faterral a ládákat, ahogy azt kell.

Na akkor találták meg a kannákat, amiket az a barom elfelejtett kivenni.

A Volán hatalmas példastatuálást akart az ügyből, per, szakértő miegyéb.

A Faternak olyan koszosak voltak a kannái, hogy a szakértő szerint a kannában levő gázolaj biztosan nem a volántól származik.

A tanulság: Akit most elkaptak, arra már utaztak, és igen lehet a mozdonyból vette le. Ugyanis valamin megbukott.

Adani 2011.07.09. 10:30:50

Legalábbis próbálkozni még lehet. Tudtommal ma már nem egyszerű mozdonyból olajat leszívni, mert a fogyasztást és a mennyiséget is adatrögzítők hada figyeli. Buszoknál is ment nagyban régebben a fűtésen vagy a klímán megspórolt benzin leszívása, a buszsofőröknek dízeles autójuk van, nem véletlenül.

De mi van ha mondjuk tartálykocsikban volt gázolaj, mert tehervonat vitte valahová és ott azon az állomáson is megpihent? Abból talán könnyebben lehet mutyizni.

Régen meg szenet loptak sokan, és akkor az még súlyos bűnténynek számított ha elkapták akkor kemény büntetések jártak érte, mégis lopták.
süti beállítások módosítása