MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Újraindul a Győr-Gönyű szellemvasút

2011. június 07. - Vittore.

A Kisalföld megírta, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter felkérte a MÁV vezérigazgatóját, hogy vegyék át a Győr-Gönyű vasútvonalat. A területhez tartozó ingatlanok státuszát rendezik, s a vasút még ez előtt, várhatóan július 31-ig újraindul.

Alább olvasható a Kisalföld cikke, alatt pedig a még februárban készített videójuk az állomásról:

Győr-Gönyű `szellemvasút´: július 31-ig a MÁV átveszi a vonalat

A mihamarabbi üzemeltetés végett a nemzeti fejlesztési miniszter felkérte a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, hogy a létesítményt vegye át. Ideiglenes engedéllyel már a nyáron is lehetséges a fuvarozás a vonalon.

"A győr-gönyűi vasúti pályahálózat mielőbbi üzemeltetése érdekében a nemzeti fejlesztési miniszter felkérte a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, hogy a vasútüzemi létesítményt vegye át.

A miniszter egyidejűleg az érintett állami ingatlanok vagyonkezelésének rendezését is kezdeményezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél.

Továbbá a vasúthálózat létesítésére vonatkozó egyéb, más intézkedések végrehajtása is folyamatban van" - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Arzt Gergely, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs osztályának vezetője.

Az említett feladatok folyamatban vannak. Kiderült az is, hogy az üzemeltetés megindításához nem szükséges megvárni az ingatlanok vagyonkezelésbe vételét.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy a MÁV, az ÉDUKÖVIZIG és a Magyar Közút szakemberei 2011. június 3-ig  közösen bejárták a pályahálózatot.

A MÁV hamarosan megküldi az üzemeltetési szerződés tervezetét az ÉDUKÖVIZIG-nek, amit 2011. július 31-ig véglegesítenek és aláírnak.

Ezután a MÁV kérelmezi a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól a működési engedélyt.

"Az üzemeltetési szerződés aláírása után a vonalon megindulhat a forgalom. Ezt követően várhatóan az év végéig megoldódnak a vagyonkezelési kérdések is.

A vasúti pályahálózat használatára engedéllyel rendelkező ÉDUKÖVIZIG igény esetén, ideiglenes engedéllyel, az említett kérdések rendezéséig is biztosítani tudja a rakományok fogadását és továbbítását" - tájékoztatta portálunkat Arzt Gergely.

Forrás: Kisalföld

  

Veled is hasonló történt? Történeted, észrevételed, fontos közlendőd van, mely megjelenthet itt, az Új MÁV Blogon? Az e-mailt az ujmavblog@gmail.com címre küldheted, és mi kitesszük történeted!



Kérlek töltsd ki egyperces kérdőívünket az olvasói levelekről! Szeretnénk még jobbá tenni az oldalt!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr542965089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.06.09. 11:18:07

Ez most jó nekünk? Vagy csak a MÁV ráfizetését fogja növelni? Ha eddig is jó lett volna, akkor miért kellett bezárni?

Nem kellene megvárni, amíg valamit csinálnak a hajózással?
süti beállítások módosítása