MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Így is lehet

2011. május 28. - Vittore.

Tegnap este a munkahelyemen a diszpécserünkkel beszélgettem, mielőtt elindult volna, hogy elérje a Nyugatiból induló vonatát. Mindjárt eszembe jutott a történetéről Tamás, akit múltkor elég jól lehúztak, mert sajnos nem küldte el már az elején a zaklatóját, s így kvázi áldozat lett.

Hát íme akkor a másik oldal, hogyan koptassuk le a lejmolókat:

Balázs a Nyugatiból indulva minden nap vonattal jár haza, mert valahol Ferihegy környékén lakik. A napokban elindulva a Nyugatiból, egy nagydarab, részeg srác esett be mellé és elkezdett hozzá beszélni.

A beszélgetés elején kiderült, hogy a srác nagyon keménynek érzi magát és "mindjárt megöl mindenkit". Bazsi nem éppen nagy darab, nem is kicsi, így csak megvonta a vállát, és nézett továbbra is ki a fejéből..

Ekkor a következő jelenetben a srác elmondta, hogy Bazsi és a vonaton lévő többiek jól megszívták, mert a következő állomáson, Zuglóban majd felszáll még 18 ilyen srác, akik ugyanúgy szeretnek verekedni, és majd jól megölnek mindenkit!

Balázs továbbra is csak nézett ki a fejéből, mit is csinálhatott volna .. persze Zuglóban nem szállt fel a 18, mindenkit megölő barát, de kiderült, hogy a lejmoló saját elmondása szerint épp a börtönből szabadult és pénzt szeretett volna a vonatjegyre.

Ezt már Bazsi sem hagyta szó nélkül, hiszen kijött belőle, hogy így hónap vége felé kb. 3 fillér van a zsebében, szóval felejtős a történet, erre a srác adott EGY PACSIT Bazsinak és tovább állt.

Szóval így is lehet, érdekelne, hogy ti hogy oldanátok meg a hasonló helyzeteket? Én személy szerint egyetértek azzal, hogy a lehető legkevesebb szóval válaszolva, unott arccal nézzünk, ekkor általában elhúznak a kéregetők másfelé. Nos?

 

Veled is hasonló történt? Történeted, észrevételed, fontos közlendőd van, mely megjelenthet itt, az Új MÁV Blogon? Az e-mailt az ujmavblog@gmail.com címre küldheted, és mi kitesszük történeted!

* * * * *

A 100 Facebook-fan összejött! De vajon mikor lesz meg a Facebook-csoportunk 200. kedvelője? Ha tetszik a blogunk, lájkolj minket itt oldalt, vagy keress fel minket a Facebookon!

* * * * *

50.000 hirdetés itt, akár 1 Ft-ért? Érdekelne? Klikk ide a részletekért!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr742937950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alensha 2011.05.28. 14:34:17

lejmolókkal szemben legjobb reakció a "sorry, I don't speak Hungarian" (persze csak akkor jön be, ha egyedül vagy és nem hallotta előtte, hogy magyarul beszélsz a barátaiddal, de ha többen vagytok, akkor eleve nem mer emberkedni).

Adani 2011.05.29. 11:36:07

Vagy csak olaj a tűzre, mert gazdag angol vagy német turistának néz.

A legjobb az ha románul vagy szerbül válaszolsz valami hasonlót. Esetleg még az ukrán mehet.

VJV Man 2011.05.29. 19:16:12

A dolog egyszerű. Szólok neki, hogy a következő állomáson szálljon le, mert tilos kéregetni a vonaton. Jó esetben már az állomáson kiszúrom, és már ott le kell szállnia...
Sajnos az utasok többsége nem szokta jelezni, ha ilyet tapasztal. Az persze nagyobb baj, hogy van olyan kolléga aki nem is foglakozik vele....

Okos mackó 2011.05.30. 22:23:31

4-6-os villamoson fogtam ki egy csávót. Egy batár patkánnyal flangált és rémisztgette a nőket, meg mindenkit. Csak akkor állt tovább, ha fizettek neki.
Én el kezdtem kérdezősködni a patkányról. Hány éves, milyen fajta, hol lehet szerezni. Egy bazmeg társaságában távozott is gyorsan, látta, hogy nincs esélye.

Amit még hallottam és poén, hogy azt kell mondani, hogy adnék egy ezrest, de csak nagyom van, tud-e visszaadni. :D

Általában elmebetegeknél is bejön, hogy ha ráállsz a témájára. Egyből kiderül, hogy tényleg kamuzik-e és akkor jól is el lehet vele hülyéskedni, csak ne lódíts nagyobbat mint ő.:)

Adani 2011.05.31. 12:57:00

@Okos mackó:

Vasútállomáson jegyre tarhálók ellen meg az a legjobb, h bocs készpénzem nincs egy peták se, mert bankkártyával szoktam fizetni ,de ha tényleg csak egy feles ára hiányzik (mert általában ennyi szokott :) akkor adja ide a többi pénzt és irány a pénztár kifizetem a jegyet kártyával. Erre nem tud mit mondani, ni9ncs is erre felkészülve. Sok lerázós dumára fel vannak ,de erre nem lehet és nem is tud.

Témára ráállni se rossz pláne akkor lehet jókat szórakozni ha te is mondod spontán a marhaságot csak a röhögést kell visszafojtani mikor nagy kanállal eszik az összes hülyeséget, amit mondasz jól telepakolt idegen hangzású szavakkal. Pl. mikor azon mérgelődik az utas, h ott az új metró és homokzsákokkal van telepakolva. Na ilyenkor kell hót komolyan előadni ,h persze ez azért van, mert Paksnál árad a Duna és oda kell a homokzsákot vinni és mivel a Bp-n van a metróalagutakban raktár a homokzsákoknak ,h gyorsan elő lehessen venni ha baj van, ezért a metrókocsikba belepakolják és a Kossuth téren vagy zsiliprendszer, ahol egyenesen mehet a partra ,ahol viszik tovább hajón. Pesten nem árad most a Duna ,ezért ide nem kell, ezért adjuk kölcsön Paksnak. Tök jó nézni ,h ilyen hülyeséget szemrebbenés nélkül elhisznek egyesek. Ha elég meggyőző vagy azt is el fogja hinni, h jártál a Holdon.

molace 2011.06.02. 00:36:32

Velem is volt pár ilyen eset.

1.eset:
Keletiben, csávó végigmegy az IC-ken azzal a szöveggel, hogy lekéste az előző vonatot és elitta a jegy árát kellene neki pénz jegyre. Amikor először találkoztam vele, adtam neki (talán mert el is hittem, hogy van ilyen hülye, aki elissza a jegypénzt, végül is nagy az Isten állatkertje). Pár hét múlva megint jön ugyanaz a csávó, ugyanazzal a szöveggel. Ekkor mondtam neki, hogy kétszer ne lehetsz ilyen hülye, ebből felfogta, hogy engem már lehúzott és továbbállt. De már a kallerok is ismerik, többük már lezavarta a vonatról. Mostanában nem látom, ez betudható annak, hogy mostanában a Keletiben 4-esével járkálnak a zsaruk.

2.eset:
Szintén a Keletiben, odajön hozzám egy srác angolul (egész jól beszélte), mondta, hogy ellopták az iratait, pénzt gyűjt vonatjegyre (ez eddig hihető), ezután buktatta le magát (valszeg turistának nézett), mondta hogy szlovén (erre én magamban: hohoho lebuktál kisk*cs*g). Elmondtam neki szépen angolul, hogy: menjen el a szlovén nagykövetségre/konzulátusra ott igazolják, adnak neki ideiglenes papírokat és még pénzt is a vonatjegyre, amit majd Szlovéniában visszafizet. Továbbá mondtam neki, hogy odaviszem a rendőrökhöz, akik , ha kell elviszik a nagykövetségre. Erre (főleg az utolsó mondatra)felfogta, hogy nem tollas a hátam és lelépett.

3.eset:
Ez mondjuk a BME-n történt velem. Ugyanúgy koldus, tavaly novemberben jött oda hozzánk, hogy "most engedték ki vmilyen intézetből és nincs pénze, nem tudja hova menjen stb.", szintén adtam neki aprót (általában a nemc*gányoknak elsőre "elhiszem" a sztoriját). Pár hónap múlva megint ott kóválygott az egyetemen. Már felismertem, úgyhogy rögtön azzal kezdtem, amikor odalépett hozzám, hogy "melyik épületet/tanszéket tetszik keresni?", elkezdett hebegni-habogni, erre én tovább húztam "odakísérhetem egy biztonságishoz, ő biztos útba igazítja", ebből felfogta és tovvábment, hogy valaki mást húzzon le.

Szerintem a legjobb taktikák ezek ellen:
-abszolút kerüld a szemkontatktust!
-ha mozgásban vagy menj el mellet, mintha észre se vetted volna.
-ha állsz és felég jön, indulj el az ŐFELÉ és haladj el mellette, miközben elfordulsz
-ha ülsz akkor már gázosabb (ezek termes kocsikba ritkán "vadásznak", a fülkésekre utaznak:
ha látod, hogy jön egy ilyen:
-zárd be a fülkeajtót és fordulj el
-vagy a csukott/zárt ajtó mögül küldd el

Az idegen nyelven válaszolás is bejön (kivéve angolt, mert azt már a legtöbb ork is töri), ha van egy kiállásod, az orosz/ukrán/szerb (vagy bármilyen keleti szláv) tökéletes, mert "nehézfiúnak" nézhetnek, akinek az ő fajtájuk a fél fogára se elég.
Vagy ott vannak a skandináv nyelvek, azokról a legtöbb lejmoló, azt se tudja eszik-e vagy isszák?

Adani 2011.06.02. 13:37:55

@molace:

Mindig jobb ha valami csóróbb népség nyelvén válaszolsz, angol,német, meg egyéb nyugati azért cinkes, mert gazdag turistának néznek és mondjuk egyfalka cigó neked eshet.

Akár le is írhatna valaki, ide pár mondatot szerbül vagy románul pl. bocs, de nem értem mit mondasz. Esetleg oroszul.

Hallottam már olyan sztorit, mikor egy társasághoz mentek oda szerbek és tört magyarásggal próbáltak cigit lejmolni ,erre ők eljátszották ,h orosz bevándorlók és nem értik mit akarnak. Sok alkohol után ugye orosz karattyolás mehet, a szerbek meg csak lestek, persze oroszul nem tudtak, de pár orosz szó és különböző mutációi (peresztrojka, daviszdánya, toljstozj, zaporosec, szergej, szerjózsa, ilijics stb.) pláne részegen gyorsan mondva egymás után tűnhet oroszosnak. Mikor elhúztak ott buktak le, h jó hangosan és már magyarul röhögtek rajtuk ,h ezek a hülyék bevették. Sajnos a szerbek is hallották és ők is képesek arra mint a c-k, h osztódással szaporodnak, mert legalább 2x annyian mentek vissza, az volt a mázlijuk ,h időben felismerték a veszélyt és a szégyen a futás, de a kurva anyját aki kerget elvet követve felhúzták a nyúlcipőt.

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.06.03. 21:02:35

@Adani: szláv nyelvterületen szoktam brillírozni a "Hódmezővásárhely Szeged-Rókus Szegedre" mondattal. Ha még van mersze kérdezni valamit, akkor jöhet a "Keccskemét Kecsskemét állomás, köszöntjük kedves utasainkat".
Mostanság Szegeden van egy bácsi, aki odamegy az emberekhez. Tegnap előtt azt kérdezte tőlünk, hogy magyarok vagyunk-e. Mondom neki, hogy olyasmi. Akkor adjunk neki pénzt. Hát mondom pont azért nem.
Ma a város másik pontján meg azt kérdezi, hogy szegedi vagyok-e. Na itt már nem is lassítottam, mondtam neki, hogy nem.
A következő eset pedig vonatos-lejmolós-kettéharapós, el is küldtem Vittorénak a kiragadott részletet, de itt teljes kontextusában olvashatjátok (az utolsó bekezdésben van a lényeg):
midnight-rider.blog.hu/2010/08/26/izola_koper_ljubljana_budapest_szeged
süti beállítások módosítása