MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

100 milliós kártérítés a MÁV-nak

2011. május 11. - Vittore.

A MÁV 353 millió forintot követel a MAL Zrt.-től a vörösiszap miatti kárainak fedezésére.  A bíróság most ideiglenes intézkedésként megítélt 100 millió forint kártérítést a MÁV-nak.

Vörösiszap - százmilliós bírságot szabtak ki a Mal Zrt.-re

A MÁV Zrt. 353 millió forintot követel kártérítésként a vegyipari cégtől. A bíróság ideiglenes intézkedésként 100 millió forint megfizetésére kötelezte a Mal Zrt.-t, amely fellebbezett a döntés ellen.

A bíróság ideiglenes intézkedésként 100 millió forint megfizetésére kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t a MÁV Zrt. által indított perben szerdán, a tárgyalás első napján.

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma által tárgyalt perben MÁV Zrt. mintegy 353 millió forintot követel kártérítésként a tavaly októberi iszapömlés során bekövetkezett kára miatt a Mal Zrt.-től. A felperes ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is beterjesztett, 317 millió forint megfizetésére kérte kötelezni a Mal Zrt.-t. Erre szerinte azért van szükség, mert olyan költségei merültek fel, amelyeket az állam nem tud finanszírozni. 

A bíró a kérelmet részben megalapozottnak találta, és 100 millió forint megfizetésére kötelezte a Malt. Az alperes fellebbez a végzés ellen.

A per szeptember 8-án folytatódik.

 

Forrás: Híradó.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr542896272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pbence 2011.05.12. 02:27:39

Nagyon helyes, fizessenek csak. Amúgy van bőr a képükön a MAL-nál, hogy fellebbeznek...

pbence 2011.05.12. 02:29:23

Bár ez a címadás: "százmilliós bírságot szabtak ki a Mal Zrt.-re"
A hirado.hu nem tud különbséget tenni a bírság és a kártérítés között?

Arcady 2011.05.13. 15:19:58

És az emberekkel mi van ? Nagyon nagy hallgatás, arról hogy őket hogyan akarják "kár téríteni"? Nem mintha lehetne ilyen katasztrófa után, de én nagyon rég nem hallottam erről. Tudom ne máv téma :)