MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

BzMot rohadó ablakkeretekkel

2011. április 28. - Vittore

Máté április 1-én írt levelet a Máv-Start Zrt. ügyfélszolgálatának:

Tisztelt MÁV-Start Ügyfélszolgálat!

A mellékelt képek szerintem beszédesek lesznek. Rajtuk egy BZmot motoros kocsijának egyik (és sajnos nem egyetlen) rohadásnak indult ablakkerete látható.

A mai munkából hazafelé utazás során nem először találkoztam ezzel a szerelvénnyel (sajnos buta mód a lajstromszámát megint elfeledtem felírni), de a falumon keresztülhaladó vonalon nem ez az egyetlen ilyen rossz állapotban lévő vagon. Főképp a motorkocsikon lehet ilyen amortizációt megfigyelni, pár éve már látjuk hogyan nőnek a lyukak a kiszolgált BZmot-ok külső és belső burkolatain. A piszkos kárpitok miatt nem szándékozom külön szót emelni, azokat sajnos az évek során megszoktuk errefelé.

Vonalszám: 78 (Aszód-Balassagyarmat)

A képek a ma este Aszódról 19:50 perckor (menetrend szerinti időpont) induló szerelvény első kocsijában készültek

Nem szeretnék közönséges lenni, és megértem, hogy a főbb vonalakra kellenek az újdonságok, az új beszerzések, de szerintem lassan ideje lenne a szárnyvonalakon élőkre is gondolniuk, mi is ugyanúgy megvesszük a jegyet és a havi bérletet az ingázáshoz...
  (Ezzel kapcsolatban a Pekingi olimpia egy tényfeltáró képe jut eszembe, ahol az új és gyönyörű stadionok mellett álló reklámtáblák takarásában ott állnak a szegénynegyedek rozzant viskói...)

Tisztelettel kérem Önöket, hogy valamilyen ráhatást gyakoroljanak az illetékes járműjavítóra, hogy ezek a véleményem szerint a 21. századi viszonyok közt megengedhetetlen hibák ne ismétlődjenek meg. Sajnos az ilyen mértékű rohadást a magam részéről csak szándékos hanyagságnak tudok tekinteni, ami így a nyári időszak közeledtével igen csak súlyos gondokat okozhat. Képzeljék csak el: véletlen egy kedves utastársam figyelmetlen, és nekidől ennek a felületnek, és egy felületi sérülésből is könnyen vérmérgezést kaphat nem csak a rozsdás fém, hanem a kilógó szigetelőanyag szemcséi miatt is.

Tehát ismét tisztelettel kérem a helyzet orvoslását, szerintem nem elszigetelt jelenségről írtam

A levelet természetesen másolatban küldöm a "MÁV-Megint Állunk Vazze" blog szerkesztőjének is.

Válaszukat várva,

Tisztelettel,

******* Máté
 

És akkor a csatolt képek, a képekre kattintva megtekinthetőek új ablakban is:

 
 
 

 

Máté április 27-én újabb levelet küldött:

Szervusz Viktor!

A múltkor küldött "BZMOT rohadó ablakkeretekkel" sztorihoz megjött a MÁV válasza, magam is meglepődtem, mivel lényegi történést vetít előre.

Ha gondolod majd csapd hozzá a bejegyzéshez!

Üdv,

Máté

-----------------------------------------------

Tisztelt ...!  

Köszönettel vettük a Társaságunk részére elektronikus úton tett bejegyzését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni:

Nagyon sajnáljuk, hogy szolgáltatásunkkal kapcsolatban kellemetlen tapasztalatokra tett szert, melyért ezúton kérjük Társaságunk nevében szíves elnézését. Az észrevételében jelzett 33518-as számú járatunkba sorozott – Ön által is jelzett – Bz mot 314-es, és Bz mot 313-as számú kocsik soron következő fővizsgája 2011. második félévében lesz esedékes, így legkésőbb annak keretében a kocsik belső karosszéria javítása is megtörténik.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy 2011-ben összesen 6 darab balassagyarmati Bz motor fővizsgája történik meg, melynek eredményeként jelentősen javulhat szolgáltatásunk színvonala.

A vonalon közlekedő Bz motorvonatokra vonatkozóan, az ülések kárpittisztítását soron kívül elrendeltük, azok jövőbeni rendszeres elvégzésére és minőségére kiemelt figyelmet fogunk fordítunk.Megkeresését köszönve bízunk benne, hogy a későbbiek folyamán elégedett utasaink között üdvözölhetjük Önt.

Itt szeretnénk figyelmébe ajánlani hírlevél szolgáltatásunkat, amelynek segítségével elektronikus levél formájában személyre szabott információkat kaphat legújabb akcióinkról, menetrendi módosításainkról. Hírlevél szolgáltatásunkat a következő hivatkozásra kattintva érheti el: http://hirlevel.mav-start.hu/.

Üdvözlettel:

D.Á.

ügyfélkapcsolati szakelőadó 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr832862376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gucus 2011.04.29. 09:45:03

Háát, remélem, tényleg változás lesz a levélben írtaknak megfelelően, csak sajna én már sokszor láttam olyat, hogy a rozsdára festettek egy réteg festéket - ami persze hamarost lepattogott - és ez volt a nagy renoválás. Az üléstisztításokról meg annyit, hogy a kárpittisztító a 20 éves mocskot nem fogja kiszedni. Ezt mindannyian tudjuk....
Szóval én is azt remélem, hogy nagy változás lesz, és kívánom is, csak hinni nem tudok benne....
süti beállítások módosítása