MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A Déli pályaudvaron is egysoros lesz a sorbanállás

2011. április 26. - Vittore

A Déli pályaudvar belföldi pénztárainaál is bevezetik a Keleti pályaudvarnál már bevált egysoros sorbanállást. Én személy szerint örülök, mert nem is volt annál idegesítőbb dolog, mint sorbanállás közben előttem végighallgatni egy öreg néni élettörténetét, két ember számlakérését, illetve egy szefós kormányra és a jegyárakra tett megjegyzéseit - persze eközben meg az összes sor fénysebességgel haladt. Legalább is az én szemszögemből..

Egysoros sorbanállásra vált a MÁV

A Keleti pályaudvarhoz hasonlóan a Déli pályaudvar belföldi jegypénztáraiban is bevezetik az egysoros sorbanállás rendszere - közölte a MÁV.

A személyszállító vasúttársaság szolgáltatásfejlesztésének célja a vasúti pénztárak előtti sorbanállási idő csökkentése, és az érkezési sorrend által meghatározott, folyamatos előrehaladás elősegítése.

Az új rendszer alkalmazása során az utas nem egy előre kiválasztott pénztárhoz tartozó sorba áll be, hanem egy általános várakozási sorba, amelynek az elejéről a soron következő vásárló mindig az éppen felszabadult pénztárhoz megy.

A módszer további előnye, hogy a pénztár és az általános várakozási sor között kialakított távolság lehetővé teszi az utasok számára a zavartalan vásárlást, hiszen nem áll harmadik személy közvetlenül a vásárló vagy érdeklődő ügyfél mögött.

Az egysoros sorbanállás rendszerét a különféle szolgáltatók számos országban alkalmazzák, köszönhetően annak, hogy bizonyítottan csökkenti a várakozásra fordított időt. A személyszállító vasúttársaság elsőként tavaly a Keleti pályaudvar belföldi pénztáránál vezette be a rendszert, amelynek hatékonyságát az utasok pozitív visszajelzései is igazolják - olvasható a közleményben.
 

Forrás: FN.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr822857703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

banpepe 2011.04.26. 23:54:03

Nekem eddig a Déli jött be a legjobban. 5 percnél tovább soha nem álltam. Max 2 ember volt előttem, nem 200, mint a Keletibe, vagy a Nyugatiba.

Alensha 2011.04.27. 01:31:32

már nem szoktam ugyan vonatozni, de már ideje volt ezt bevezetni, mert kevés idegesítőbb dolog van, mint amikor öt perc múlva indul a vonatod és előtted az idős bácsika végigkérdezi, hogy jövő szerdán mikor indulnak vonatok Békéscsabára :)

Adani 2011.04.27. 09:23:40

Ez egy jó ötlet, sokkal több helyen kéne bevezetni. Valóban idegölő lehet ha előtted van egy olyan ember, aki akkor akarja kitalálni hová is akar menni és milyen jegyet is kér meg ugyebár ide is meg oda is, de utalványa is van, nincs nála elég pénz mégis inkább kártyával fizetne, de azon sincs ezért fele így fele úgy stb. A Keletinél az szokott a baj lenni inkább ,h volt már mikor hosszú hétvége előtt mikor fél Bp ott áll a sorban két pénztár van nyitva.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.04.27. 18:09:47

Ezt még csak most vezetik be? ezeknél még mindig 1967 van?
süti beállítások módosítása