MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Prekop Kft.

2010. december 01. - Ashi Valkoinen

Gjeorgjr hívta fel a figyelmem egy régi kommentre, ami most külön poszt lesz. Ennek ellenére fenntartom, hogy az írásban szereplő dolgot nem feltétlen igazak vagy nem úgy igazak, ahogy írója állítja.
 



Bejegyzés: http://megintallunkvazze.blog.hu/2008/06/25/higienia_ohne_a_prekop_kft_nel
Szerző: ..RégiMunkás..
Komment:
http://megintallunkvazze.blog.hu/2008/06/25/higienia_ohne_a_prekop_kft_nel/fullcommentlist/1#c11672665

Ez az egész cég (Prekop kft.) egy nagy rakás sz*r..nem a munkásokat kell le mondani mindenek..
nem ők a felelősek mind azért amit látok nap mint nap a nyugati pálya udvaron... a főnökök a hibásak mert mindenen spórolnak a k*va anyukat azt... Rácz Jozsef és társa Feri ők ketten irányítsák ezt a( Prekop kft.t )...
Sokan lássátok hogy a munkások egy törlő kendővel törlik az asztalokat és a wc-t hát ez is azért van mert azon is spórolnak... és pedig bőven tellene nekik még egy törlő kendőre..
mindent el tusolnak és azt hiszik hogy ők milyen jó munkát csinálnak , és közbe sehol semmi, ott csalnak ahol tudnak két semmire kellő féreg....

És még valami mikor mész felvételizni alá íratnak veled egy csomó papírt és legalul van egy olyan amit sokan nem olvasnak el de ott az van hogy a saját kirúgási papírodat írod alá...és ezzel az alá írással akkor dobnak ki a cégtől amikor ők akarják.. szerintem ez sem törvényes... ja és hogy ők vonnak minden fél-e Pénzeket pl.. mondták hogy lépjünk be a magánnyugdíj pénztárba jó semmi baj be is léptünk sokan... és Prekop kft fizeti vagy is vonják a fizetésünkből 8%-ott vonnak de közbe ezt is ők maguknak be nyelik nem fizetnek semmit utánunk...ezt az egész nevetséges Prekop kft el kell törölni !!!

ja és a nyugati pályaudvar mögött van egy másik munka területük ott csinálják az igazi piszkos munkákat...ha oda ki menne egy ellenőr mind börtönbe kerülnének... olyan munkákat csináltatnak emberekkel amit még egy állattal sem végeztetnék el... Só savakkal Permetezik a vonatokat és úgy kényszerítik a munkásokat hogy csiszolják a vonatokat ilyen kis Dörzsölővel ja és persze semmilyen védő felszerelést nem adnak... ki kel küldeni az ÁNTSZ-t hogy nézzenek már a körmük alá mert ez így nem mehet tovább az isten bassza már meg..

Le a Prekop al!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr962484655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.12.01. 08:51:33

@VJV Man:

A mondás is azt tartja,h amiről nem tudunk az nem zavar. Néha jobb is nem tudni bizonyos dolgokat, pl. h miből készül az occó menü a kínai kifőzdébe vagy mi van hús helyett a Mekis hambiban. És igen, h mivel törlik le az asztalt meg a székeket a takarítók a vonaton.

Antal Z. 2010.12.01. 09:59:42

@Adani: Az a baj mindenki tudja.

karosszékely 2010.12.01. 14:27:24

Most simán elhiszem, hogy tényleg egy ott dolgozó takarító írta ezt a bejegyzést (és nem pl. jelfogó a huszadik nevén).

rickyramirez 2010.12.01. 15:27:17

Korábban arról volt szó, hogy ezen a blogon lesz egy minimumszint, amely alatt nem fog írás megjelenni. Na, ez semmilyen szintet nem üt meg: egy helyesírási hibáktól hemzsegő, nehezen értelmezhető szöveg.
A munkaszerződésekre vonatkoznak általános szabályok, amelyektől eltérni nem lehet. Mit jelent az, hogy "a saját kirúgási papírodat írod alá"? Minden munkáltató köteles betartani a munkajogszabályokat, az ettől eltérő megállapodás érvénytelen, hiába írták alá.
A munkabérből sem lehet levonogatni akármit és akárhogyan. A magánnyugdíjpénztári járulékot nyilván azért vonják le, mert az illető belépett valamelyik ilyen pénztárba. De ettől még összességében sem neki nem kellett többet fizetnie (csak a nyugdíjjárulék összegének megoszlása volt más, hiszen az állami alapba kevesebb ment), sem a munkáltatónak nem lett sem több, sem kevesebb a munkabér után fizetendő nyugdíj-hozzájárulás. A befizetésekről egyébként a pénztárak rendszeresen értesítőt küldenek, és ha ezen valaki azt tapasztalja, hogy nem fizették be a tőle levont összegeket, vagy nem annyit fizettek be, akkor lehet reklamálni vagy feljelentést tenni. De nem kell izgulni, a magánnyugdíjpénztáraknak már úgyis végük...

pbence 2010.12.01. 16:04:59

Nagyon sajnálom "szegény" takarítókat... Azt elhiszem, hogy a vezetőség részéről sem jó a hozzáállás, de amit nap mint nap látok, az biztos, hogy nem csak a vezetőségen múlik.

Amikor a tél közepén bejön 3 takarító a kocsiba, maguk mögött persze az összes ajtót nyitva hagyják, hadd hűljön ki a fűtött vonat. Ordítoznak, és/vagy hallgatnak valami szar zenét jó hangosan, volt már olyan is, hogy cigivel a pofájukban.
Aztán megkezdik a "munkát". Az egyik általában csak végigmegy, ritkán látom, hogy törölget (akármilyen ronggyal is), a másik általában csak végigtolja a seprűt a kocsi közepén, kb. 30 centi szélességben, ritkábban az ülések közé is benyúl, de azt sem valami nagy alapossággal. A harmadik meg üríti a kukákat, de úgy, mint valami vandál.
Amikor kiérnek, az egyik benyit a WC-be. Jobb esetben önt bele valami folyadékot, meg megtörölgeti, rosszabb esetben csak nézi.

Ezeket a műveleteket semmi esetre sem nevezném takarításnak. De még csak arra törekvésnek sem! És akkor az a stílus, amit megengednek maguknak... Még az is jobb lenne, ha nem is csinálnának semmit, a vonat nem lenne tisztább, de legalább nem kéne elviselni a jelenlétüket.

Ezek után meg panaszkodik itt a blogon, hogy vele milyen rosszul bánnak... Ezt elhiszem, de ha ő sem áll másképp a munkához, akkor mit vár?

SlafRock · http://holdontul.wordpress.com/ 2010.12.01. 16:32:05

Gondolom a fizetésük a vezérek juttatásának szintjén mozog. Persze ez nem felmentés, csak másik látószög.

Adani 2010.12.01. 22:43:26

@pbence:

A lényeg végül is megvan. A Prekop nem végzi jól a munkáját felmondani nekik és jöjjön valaki más,aki tényleg komolyan veszi és szigorúbban ellenőrizni és ha nem lehet enni a padlóról akkor apelláta nincs a sokadik figyelmeztetés után szerződésbontás.

pbence 2010.12.02. 09:21:04

@Adani:

Igen, fel kellene nekik mondani. De én biztos vagyok benne, hogy van valami kis privát megegyezés valamelyik MÁV-START-fejes és a Prekop között. Egyébként miért tűrnék a MÁV-START részéről ezt a színvonalat évek óta?

Bence004 (törölt) 2010.12.24. 14:44:25

pl. jöhetne a Flirt vonatok takarítói, a PQS. ők végzik normálisan a dolgukat, s nekik idő is kell, még végigjárnak a szerelvényen.

A flirtöket meg is lehet nézni, mindig szépen fel vannak mosva, csak úgy csillog-villog. a mellékhelyiség állapota is megfelelő.

PatóPál 2010.12.27. 16:10:02

@Bence004: Azért a PQS dologban nem értek egyet. Ne tedd tűzbe értük a kezed. Azt tudni kell, hogy a FLIRT vonatok nagyon újak még, így a takarításuk is egyszerűbb, mint egy 30 éves rozsdaette vagoné. Ezzel nem a másik céget akarom védeni, csak érzékeltetném, hogy a kettő nincs köszönő viszonyban egymással. Ha a Prekop helyett a PQS takarízana, akkor csak annyi lenne a különbség, hogy most őket szidná mindenki.

maxxy2010 2011.04.25. 11:22:17

Hagyjátok békén a Prekopot!!!Lehet hogy vannak hibái de nekem 4 éve adja a számba a kenyeret.Én vidéki vagyok 3 évig jártam Pestre meg hatvanba meg mindenhova!Elküldhettek volna már vagy1000 szer de nem tették és ezért minden elismerésem az övék.Más munkahelyről a távolság miatt már rég lapátra tettek volna.Az emberekről meg annyit mindenhol vannak léhűtők nem csak itt!!!Köszönöm.

Gucus 2011.04.29. 09:50:08

@rickyramirez: Te vezető vagy ennél a cégnél, ugye?

1056857215 2011.07.08. 18:52:11

sziasztok nekem van egy barátom és a keletibe dolgozik neki az utalásával van a gond hogy ecer utalnak majd megintnem rajta kivül még igen csak sok dolgozonak utalnak már évek ota fojamatosan de érdekes modon valahogy vele kivételeznek mert fojamatosan meg szakicsák az utalását és könyörögnie kel hogy agyák visza ha megis kapja akkor egy kis idöre utána el veszik, egy kicsit igen csak érdekes s egyben különös és nagyon sok ojan dolgot mesélt még nekem ami meg döbentö én nem is értem hogy mi eza egész. hol az igaság.

Kimérős szaloncukor (Lédig) 2011.07.08. 23:41:15

@1056857215:
Magyar nyelvtan 1-es.
Pótvizsgát nem tehetsz.

Utas 25 2011.07.12. 12:03:46

@1056857215: helló azért van mert a Prekop Kft Fekete Listán van.... Az egész cég elvan adósodva... aki teheti az hadja ott ezt a nevetséges céget..! mert már nem sok van nekik hátra..!

Utas 25 2011.07.13. 11:27:29

@Gucus: Hát persze és le merem fogadni hogy az a kis szánalmas * Rácz József * volt személyesen !
De nekik már befellegzett,Mert *FEKETE LISTÁN* Vannak Céginformáció ban ha rá kerestek erre a nevetséges cégre meg lássátok hogy hol is tart ez a szánalmas cég.. Még annyit hogy ez a cég sose utalt senkinek semmiféle pénzt,mert azt egyből le karmolta volna az adóhivatal... Mindenkinek helyszínen fizettek.. és sokan csodálkoztak hogy miért nem fogadják el a munkáltatói igazolást amit a Prekop kft állított ki , mert Saras a Cég !
Hamarosan el tűnik ez a sz*r cég, és reménykedjünk hogy egy jobb és megbizgatóbb cég veszi át a vonatok tisztában tartását ! !

Szebb jövőt És te le a Prekop Kft-vel !Rácz József húzz vissza oda ahonnan jöttél Te kis Falusi majom ! Molnár Ferenc Te meg menny vissza Romániába !

briskine 2011.08.03. 23:27:07

Látom, zajlik az élet.
Egy kis hozzáadás:
megintallunkvazze.blog.hu/2010/10/28/sorrel_ontotte_le_az_utast

Görgessetek lefelé, a végén a lényeg!

briskine 2011.08.04. 09:32:13

@Utas 25: Rácz József pedig, ha hazamegy a falujába, vigye magával Editet is, ha már sülve-főve együtt vannak.

Vajon mi lett volna, ha múlt év végén a baba megszületik?...

balnamalna 2013.02.01. 19:22:58

Örülhettek vége a cégnek, ma utaztam a Keletiböl és nem láttam takarítókat, de szutykos vonatot annál inkább!! Emberek takarítás nélkül közlekedik sok vonat ha eddig nem volt jó most kíváncsi vagyok hogy tetszik az Új helyzet! ÉBRESZTŐ!!!!!!! Aki neme volt elégedett lehet menni önkéntesen csuszkolni!!!!!! I LOVE YOU MAGYARORSZÁG

Kiss Ember 2013.02.02. 16:13:39

Én Vácról utaztam. Takarítót nem láttam sehol. De a szeméthegy csak egyre nő és nő. Hajrá Európa, megyünk feléd :)

Csebi rudolf 2013.03.30. 12:04:00

Hiába törölted amit irtam roluk hisz fojtatom és mégroszab a hejzet mer már csak egy hajszálnyi kel és bum ja jut eszembe kibasztál magadal is mert töröltél ojan dolgokat ami idörendbe jo let volna de az idö dolgozik nem felejtük harcolu az igazukér .
süti beállítások módosítása