MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Sörrel öntötte le az utast

2010. október 28. - Ashi Valkoinen

Hello,

Pár szóval szeretném ismét dicsérni Prekop Anikó cégét és munkatársait. Beosztottja ismét kitűnően teljesítette a "tartsuk a vonatot olcsó, gyors, hatékony módon tisztán" című feladatát. Szeretném a hatékony munkavégzésre való törekvését kiemelni. Történt, a gaz utas galád módon,a vonaton hagyott egy sörös dobozt, alján némi folyadékkal. Mivel a sör a dobozból a szemeteszsákban kifolyna, és a sérült fólia nyílásain az utastérbe csöpögne, a doboz kiürítése mellett döntött. Erre több alternatíva (a teljesség igénye nélkül) kínálkozott:
1.) Megissza. Nem jó, munkaidőben nem iszunk alkoholt.
2.) WC-be önti. Nem jó, mert a kocsi közepéről el kell oda menni, és vissza, nem hatékony. Különben is,az állomáson a WChasználata tilos.
3.) Az ablakonkiönti. Hatékony, gyors.

Itt látszik Anikó nagyszerű képzésének eredménye, munkatársa pillanatnyi tétovázás nélkül a harmadik lehetőség mellett döntött. Minimális időkiesés, gyors megoldás. Olyannyira, hogy előtte felesleges ellenőrizni, a kedves utas a peronon tartózkodik-e a nyitott ablak alatt, vagy nem. Így esett, hogy egy mozdulattal feleségemet, a bébit, a babakocsit, a kétévest, a tízévest és iskolatáskáját sikerült beteríteni a nedűvel. Jól esett este 9 körül kocsmaszagúan megérkezni, babát, gyereket, babakocsit, babakelengyét, hajat, iskolatáskát, kabátot mosni, majd aggódni, hogy reggel hétre mi szárad meg.

Köszönjük Anikónak és kitűnően képzett munkatárásának a hatékony takarítást, és az egész estés, éjfélbe nyúló különprogramot.

Ahogy az óriásplakát is hirdeti, utazzon elővárosi vonatainkon, kerülje a dugót.
Lehet, lúzer vagyok, nekem nincs notebookom, és nem vigyorgok elmélyültena vonatból az autókra, mint az órásplakáton?Akkor bizonyára nem minket öntenek le.

Lásd:

1.)

http://www.e-cegjegyzek.hu
Cg.01-09-921314 cégjegyzékszámú PREKOP Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (1152 Budapest, Mátyás utca 35/b.)
A tag(ok) adatai:
1/3. Prekop Anikó

és

2.)

Ezt 2004-ben sem sikerült megoldani.

http://www.origo.hu/itthon/2004051886millioert.html

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr562404569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Törzsgyökeres szentesi 2010.10.28. 13:08:11

Felelőtlenség netovábbja! Legalább kinézhetett volna az ablakon, mielőtt kiönti azt a drága nedüt. De hát mivel ritkán mossák az ablakokat, gondolom annyira koszos volt, hogy nem látott ki rajta a takarító.
A WC-be azért sem önthette bele, mert a WC-t akkor amikor a kocsi áll, nem használható.

Végülis az utas a felelőtlen! Miért nem itta meg a sörét az út alatt! :):):)

MagyarZizzi (törölt) 2010.10.28. 13:25:38

Aki otthagyja a szemetét maga után az utastérben, azt le tudnám csapni. De hogy a takarító tetézze a bunkóságot, olyat még nem hallottam! Tudom, hogy nem megoldás, de én ott helyben leüvöltöttem volna a fejét.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.28. 14:46:43

Miért nem velem esett meg! Legalább egyszer jogosan jöhettem volna haza sörszagúan.

Sajnálat a posztolónak.

banpepe 2010.10.28. 17:07:58

Én azt imádom, amikor a prekop munkásai szotyizva jönnek a Desiro-ra takarítani. 1, azaz egy csíkot képes húzni a seprűvel az egész vonaton. Majd miután végigment az 1-es számú ember a seprűvel, jön a 2-es számú ember a kiskefével. Ő nemes egyszerűséggel lesöpri a földre a port sz ülésről.
Érdekes, múltkor ott volt valami fejes, az összes úgy dolgozott, mint a kisangyal.Miért nem tudják ezt akkor is megcsinálni, ha nincs ott a góré? 5-en felszállnak, abból 3 leül melegedni, a 2 meg 5 perc alatt végez, mind akik jól végezték dolgukat. Ráadásul már a Desiro-ra is sikerült valamelyik bunkó prekoposnak cigivel a szájába felszállni. Rég el kellett volna zavarni őket, és valami normális társaságot felvenni, akik dolgoznak is, és nem csak úgy tesznek. A szelektív kukáról meg annyit, hogy 1 zsákba beöntik az összes szemetet. Én sem válogatom már szét, mert felesleges.

GhostBusters 2010.10.28. 19:52:41

@MagyarZizzi: Én most Skóciában lakom, és itt gyakorlatilag nincs olyan utas, aki elvinné maga után a szemetet... És én azt hittem, itt Nyugat-Európa lesz...
És itt pörögnek a vonatok, nincs idő takarítani sem. Vagy elviszi a következő járat utasa a szemetet a kocsik közepén lévő gyűjtőbe, vagy nem. Inkább nem, mert hiszen az nem az övé...

HUnter27 2010.10.29. 13:13:06

@banpepe: Tegnap a Nyugatiban vagy 6 takarító melegedett a 2 egységes Dezsi első egységében...
Szerencsére a másik egységbe le tudtam ülni... A takarítók az indulás előtt 5 perccel szálltak csak le:S Direkt figyeltem... Na meg aztán ugye "marhamód" dolgoztak... Ott melengették a hátsójukat:S Elvéve a helyet az utasoktól, na meg a kedvet, hogy odaszálljanak:S

zoldbeka55 2010.10.29. 13:38:36

Én eleve mindig mosolygok, ha ilyen takarítós ellenőrzőlapokat látok a vonatokon, szerintem csak amőbát játszanak rajta, nem nagyon láttam még olyat, ahol látványos eredménye lenne az efféle munkálkodásnak. Mondjuk már kérdés, hogy a kocsik többsége annyira mocskos, hogy napokba telne a takarítása, hogy észrevehető legyen, de olyan is van, ahol a kosz az ápol és eltakar elve mentén palástolja a meglévő egyéb esztétikai hibákat... Csak tudnám, miért nem ellenőrzik rendesen a teljesítést, persze a máv is csak állami vállalat, ami magyarországon azt jelenti, hogy senki sem tekinti a magáénak, így mindenki a másikra vár, hogy tegyen is valamit.
A sörös manőver meg max húsvétkor elfogadható ilyen formában, bár akkor sem épp kedves gesztus :P

banpepe 2010.10.29. 17:59:08

@HUnter27: Akkor legalább más is látja, hogy mennyire dolgoznak. Csak tudnám, hogy minek fizeti. Olyan munkát, amit némelyik végez, a szomszédom 6 éves lánya is képes alkotni. A seprűt ő is tudja maga után húzni 1 csíkba.

nemhiszekaszememnek 2010.10.29. 21:54:36

Hello,

"Neduddki" panaszos levelében némi folyadékról tesz említést,ami a takarítók taplóságából elárasztott 1 felnőttet,és három gyermeket 1 babakocsit babakelengyéstől,iskolatáskát és 1 kabátot.Ez,ha így történt nagyon sajnálatos,és az Ön felháborodásában mindenki osztozik.
De a taplóság egy másik gyönyörű példája amikor az okostóbiás a végére beszúrja a cégjegyzékből kibogarászott adatokat.Ez engem kisértetiesen emlékeztet a szélsőséges véleményeket publikáló blogok stílusára.Ez annyira nem tetszik!

Jó napos időt!

nagyazegom 2010.10.29. 22:59:31

Ingyen öntik a sört? Mégis hol???????

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.30. 08:06:36

@nemhiszekaszememnek:

Publikus adatok, melyekhez bárki hozzáférhet.

Mellesleg nem árt tudni, melyik céget nem kell(ene) semmivel megbízni.

B. András 2010.12.07. 08:03:12

Fél deci sör beterítette apucit, anyucit, lurkókat, kocsikát és még estig bűzlöttek is folyamatosan?
Ezekután még cégjegyzéket citál?!
Át kéne írnia a nick -jét Hári Jánosra!
:))))))
Undorító :-/

..RégiMunkás.. 2010.12.13. 12:33:30

@HUnter27: Te senkiházi gyökér Ha nincs munka akkor mi a f...nak.. álljanak kint a hidegbe ?? nem zavarnak senkit ha kicsit felülnek valamelyik fűtött vonatra... kíváncsi lennék hogy te mit csinálnál az ö helyükbe te kis pöcs... te ott állnál a Peronon mint egy
jégcsap?? ők is emberek nem Robotok te kis zabi gyerek :D

És a vonat tisztaságáról meg csak annyit hogy nektek utasoknak kéne oda figyelni a Rendre és a Tisztaságra ha ti nem úgy utaznátok mint az disznók a teher kamionon (szarba húgyba)%% igen jól lássátok szarba húgyba , mert már volt szerencsém felszállni olyan vonatra hogy Telibe le volt szarva vagy 4 ülés és a padló is csupa szar volt és húgy...

szóval csak annyit szeretnék mondani hogy a munkásokat ne buzeráljátok inkább magatokat kérdezzétek meg hogy miért vagytok ennyire Trehány mocskos bunkó állatok.... !!!!

írták előttem hogy a Prekop cég-né a munkások nem meg felelőek pedig velük semmi probléma nincs ők el végzik a munkájukat ahogy tudják mert ugye nincs nekik több órájuk egy vonat takarítására a pálya udvaron max 10-15 perc...
annyi takarítási idő van hogy éppen hogy le bírják szedni a sok szemetet amit ti szanaszét dobáltok pl. Taknyos Zsebkendők meg kaja maradványok... de ha kinyitnátok azokat a vak szemeiteket ahol ültök van 110!% hogy ott a kuka csak ti féltek felnyitni a kuka fedelét vagy nem tudom.... csak magatokat okolhassátok...

És még egy két dolgot szeretnék le írni a prekop cégről biztos láttátok már hogy felszáll egy 4-5 fős takarító brigád és nekifutnak a wc.nek egy törlő kendővel és utána ugyanazzal a törlő kendővel le törli a kis asztalokat.. ez is a prekop miatt van mert mindenen spórol meg is mondom ki a fő fő bűnös Rácz Jozsef... ö irányít minden munkást a Keleti pálya udvaron , és a Nyugati pálya udvaron is... ha Hígéniát szeretnétek a Vonatokon akkor szavazunk az ellen hogy le váltsák a Prekop céget... mindenkinek jobb lesz szerintem.... küldjék ki Prekop cégre az ÁNTSZ-t... ja és Veszélyes mérgező vegyszerekkel mindenféle Savakkal meg hasonló dolgokkal dolgoznak... és semmiféle védő Felszerelést nem biztosítanak a munkásoknak.. Nyugati Pálya udvar mögött van egy vonat mosó oda állnak be a nagyon Retkes vonatok és ott végeznek rajtuk külső és belső nagy mosást és ott használnak nagyon kemény mérgező Savakat amik tilosak nincs rá engedélyük nem veszik meg a rendes tisztító szereket mert azok drágábbak ezzel a Só sav szerű anyaggal olcsóban meg ússzák.... Ne Feledjétek Rácz Jozsef a fő fő bűnnős mindenért ami a prekop cégnél zajlik......

..RégiMunkás.. 2010.12.13. 12:34:42

@HUnter27: Te senkiházi gyökér Ha nincs munka akkor mi a f...nak.. álljanak kint a hidegbe ?? nem zavarnak senkit ha kicsit felülnek valamelyik fűtött vonatra... kíváncsi lennék hogy te mit csinálnál az ö helyükbe te kis pöcs... te ott állnál a Peronon mint egy
jégcsap?? ők is emberek nem Robotok te kis zabi gyerek :D

És a vonat tisztaságáról meg csak annyit hogy nektek utasoknak kéne oda figyelni a Rendre és a Tisztaságra ha ti nem úgy utaznátok mint az disznók a teher kamionon (szarba húgyba)%% igen jól lássátok szarba húgyba , mert már volt szerencsém felszállni olyan vonatra hogy Telibe le volt szarva vagy 4 ülés és a padló is csupa szar volt és húgy...

szóval csak annyit szeretnék mondani hogy a munkásokat ne buzeráljátok inkább magatokat kérdezzétek meg hogy miért vagytok ennyire Trehány mocskos bunkó állatok.... !!!!

írták előttem hogy a Prekop cég-né a munkások nem meg felelőek pedig velük semmi probléma nincs ők el végzik a munkájukat ahogy tudják mert ugye nincs nekik több órájuk egy vonat takarítására a pálya udvaron max 10-15 perc...
annyi takarítási idő van hogy éppen hogy le bírják szedni a sok szemetet amit ti szanaszét dobáltok pl. Taknyos Zsebkendők meg kaja maradványok... de ha kinyitnátok azokat a vak szemeiteket ahol ültök van 110!% hogy ott a kuka csak ti féltek felnyitni a kuka fedelét vagy nem tudom.... csak magatokat okolhassátok...

És még egy két dolgot szeretnék le írni a prekop cégről biztos láttátok már hogy felszáll egy 4-5 fős takarító brigád és nekifutnak a wc.nek egy törlő kendővel és utána ugyanazzal a törlő kendővel le törli a kis asztalokat.. ez is a prekop miatt van mert mindenen spórol meg is mondom ki a fő fő bűnös Rácz Jozsef... ö irányít minden munkást a Keleti pálya udvaron , és a Nyugati pálya udvaron is... ha Hígéniát szeretnétek a Vonatokon akkor szavazunk az ellen hogy le váltsák a Prekop céget... mindenkinek jobb lesz szerintem.... küldjék ki Prekop cégre az ÁNTSZ-t... ja és Veszélyes mérgező vegyszerekkel mindenféle Savakkal meg hasonló dolgokkal dolgoznak... és semmiféle védő Felszerelést nem biztosítanak a munkásoknak.. Nyugati Pálya udvar mögött van egy vonat mosó oda állnak be a nagyon Retkes vonatok és ott végeznek rajtuk külső és belső nagy mosást és ott használnak nagyon kemény mérgező Savakat amik tilosak nincs rá engedélyük nem veszik meg a rendes tisztító szereket mert azok drágábbak ezzel a Só sav szerű anyaggal olcsóban meg ússzák.... Ne Feledjétek Rácz Jozsef a fő fő bűnnős mindenért ami a prekop cégnél zajlik......

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.12.13. 20:53:40

@..RégiMunkás..:
A kommented olvasását az első kérdőjelnél abba kell hagyni!

Ha nincs eszed, miért írsz? Nem zavartál volna, ha be sem kapcsolod a gépedet.

Ez eddig egy efféle modortalan tuskóságoktól mentes blog volt, szeretném, ha a bloggazda mindent elkövetne annak érdekében, hogy ez így is maradjon.

..RégiMunkás.. 2010.12.14. 07:19:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: mi van ?!!?!!?!!?!!? Fáj hogy le írtam a szín Tiszta Igazságot,,,?! Ha nem tetszik valami tehetsz egy nagy szívességet .....

Te anorexiás zabi gyerek !!

lurkó 2010.12.14. 13:36:01

@..RégiMunkás..: Igazságot??? Talán azt amit te érzel annak. Nem biztos hogy ez az egyetlen és megkérdőjelezhetetlen igazság. És az amilyen stílusban tetted hiteltelenné teszi azt.
Kb hasonló terjedelemben tudnám taglalni Bp déli pályaudvaron tapasztalható áldásos tevékenységeit az említett"dolgozóknak" és vitáimat velük. Mert semmi keresnivalótok nincs egy szerelvényben a"munkátok" elvégzésén kívül addig amig nem tudtok kulturált ember módjára viselkedni. Vagy ha már ott vagytok akkor takaritsatok ne a helyet foglaljátok!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.12.14. 19:09:03

@..RégiMunkás..: Én is nevezhetnélek gyökérszopó abortuszmaradéknak, de nem teszem, mert érvekkel szeretek vitázni. Mivel érvelni nem tudsz, ezért nem vitázunk. pá!

..RégiMunkás.. 2010.12.16. 00:38:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Te kis Aberált Senkiházi az anyádat szopatom éppen de holnap a ribanc nagy anyádat és annak az anyát és az ö anyát is meg fogom szopatni te kis homok búvár!! és utána a te kis kcsg segged is meg kúratom valami éces kcsg el és utána apádat le kell szopjad te kis fasz szopó nyaligátor kurva !!!!!!!!!!!

lurkó 2010.12.16. 10:32:13

@..RégiMunkás..: Na ennyit a kultúráról!!! Gusztustalan! Hányingerem van az ilyen emberektől! És még ő mer kikérni magának bármit is...

pbence 2010.12.16. 17:04:01

@..RégiMunkás..:

LOL. Gondolom ezeket a szar szövegeket a vonat takarítása helyett találod ki :) Égeted magadat rendesen, nagyokat röhögök rajtad. Csak az a baj, hogy hozzászólásaid, ahogy lurkó is írja, abszolút kulturálatlanok és undorítóak is, és lehet, hogy valakit ez zavar. Engem nem annyira, mondom, én csak röhögök, mekkora szerencsétlen vagy. Emellett értelmes dolgokat még nem írtál le, a fogalmazásod meg érthetetlen. Mit keresel itt?
(Már előre várom, hogy válaszolj valamit :D)

Amúgy nem tudom elképzelni, hogy egy szó is igaz abból amit korábban leírtál (sajnos elolvastam, hát nagy kár volt...), és azt sem tudom elhinni, hogy te valaha is takarítást végeztél egy vonaton. Legfeljebb melegedni, röhögni, zenét hallgatni, meg cigizni szálltál fel rá. Szóval ne csodálkozz semmin.

pbence 2010.12.16. 17:07:40

@lurkó:

Csodálkozol? Eddig egy olyan hozzászólást sem olvastam tőle, amit kulturáltnak lehetne nevezni, és már sokszor megnyilvánult ebben a stílusában is...

Én azt javaslom Neked, hogy ne legyen hányingered. Feleslegesen idegesíted magad. Röhögj egyet a szánalmas hozzászólásain, és lépj tovább. Egyszer remélhetőleg ki lesz moderálva innen.

PatóPál 2010.12.17. 11:27:55

@..RégiMunkás..: Olvasgatom a blogot egy ideje és elszomorít néhány dolog. Azt írod le a Prekop Kft.-vel. De igazából nem tudod megindokolni. Dobálózól mindenféle vádakkal, nevesítesz dolgokat, de semmi bizonyíthatót nem írsz le. Tény, hogy a takarítók munkájában vannak hiányosságok. Tény, hogy az utasok utazási kultúrája is messze elmarad az elvárhatótól. Ezekn a dolgokon javítani kellene, ezzel egyetértek. Ellenben vádaskodsz. Azt írod mindenféle savakat használnak. Tudod ezt bizonyítani? NEM. Tudod miért nem? Azért, mert egy ilyen munkát végző cégnek szigorú előírásai vannak. Értem ezalatt, hogy csak olyan tisztító szereket használhatnak, ami szerződésben engedélyezett, amit ellenőriznek is rendszeresen. A másik: nem adnak semmi védőfelszerelést? Biztos vagyok benne, hogy minden dolgozó megkapja kimutathatóan, mert egy cég vigyáz arra, hogy ne bukjon meg ilyen apróságon. Az megint más, hogy a dolgozók nem használják. Én inkább őket büntetném meg szigorúan. Nekem az jön le az írásaidból, hogy te még mindig a cégnél dolgozol, csak valami okból berágtál rájuk. Lehet, hogy a sérelmeidet nem így kellene intézni, nem gondoltál még erre? Bár amiket írsz, szerintem nem nagyon van mivel gondolkodnod.
Mindent egybevetve: ha van benned kurázsi, akkor add a neved az írásodhoz, és a vádaskodásokat támaszd alá tényekkel. Szomorú, hogy egyes dolgozók álnéven akarják lejáratni a céget ahelyett, hogy inkább tisztességesen dolgoznának és akkor erre a blogra nem is lenne szükség.

pbence 2010.12.20. 21:44:58

@lepard:

Túl komolyan veszed, amit leírt, és olyan dolgokat vársz el tőle (pl. gondolkozás), amik nyilvánvalóan nem várhatók el tőle.

Egyáltalán nem is kell komolyan venni ezt a savas dolgot. Ki ő, valami vegyészmérnök, hogy tudja, milyen anyagot használnak?

Az utazási kultúra meg olyan, amilyen. Azért, mert van néhány ember, aki szemetel, már egyes - helyesen és értelmesen írni nem tudó, káromkodó, sértegető, vádaskodó - vonattakarítók büszkén verhetik a mellüket, hogy nekik bizony nem is kell rendesen dolgozniuk?

És való igaz, szomorú, hogy csak vádaskodás van, de tények nincsenek. Kíváncsi lennék, az illető hányszor kereste már fel az illetések hatóságokat ahelyett, hogy ilyen stílusban itt fröcsögne.

..RégiMunkás.. 2010.12.30. 10:01:51

@PatóPál: Te semmire kellő kis kcsg mi az hogy nem bírom bizonyítani?? akkor találkozunk a Nyugati Pálya udvar mögött és majd ott leesik a pofád te kis semmire kellő..... !!!!! meg mutatok ott neked egy Raktárt ami tele van pakolva mindenféle veszélyes savakkal...és ezek savakért mint **Rácz József** Felel !! Ez a Dagadt Disznó malac pofájú azt hiszi hogy ö huu de nagy főnök és közbe sehol semmi

..RégiMunkás.. 2010.12.30. 10:12:32

MÁV - Megint Állunk Vazze Sörrel öntötte le az utast 2010.10.28 09:50

Hello, Pár szóval szeretném ismét dicsérni Prekop Anikó cégét és munkatársait. Beosztottja ismét kitűnően teljesítette a "tartsuk a vonatot olcsó, gyors, hatékony módon tisztán" című feladatát. Szeretném a hatékony munkavégzésre való törekvését kiemelni........... na erről van szó azért hogy kevesebb legyen a költségük a Vonatok tisztában tartása,a hoz meg veszik a sokkal olcsóbb és veszélyesebb Savakat és ezeket mind ott tárolják a nyugati pálya udvar mögött ahol van az irodájuk picivel feljebb van a külső vonat mosó gép... és azzal szembe van az az a bizonyos raktár egy pince és tele van mindenféle veszélyes savakkal... oda szinte maszk nélkül senki nem bír bemenni mert ki köhögi a tüdejét.... Ennyit a hatékony és olcsó takarításról Kedves ** Rácz József úr **

PatóPál 2010.12.30. 10:20:20

Nos, akkor találkozzunk és kíváncsi vagyok mit tudsz bizonyítani.
Vagy csak a szád jár????

PatóPál 2010.12.30. 10:51:52

Te szegény "régimunkás" látom valamiért nagyon ideges vagy.Egyetlen kulturált mondatod sincs.Lehet, hogy nem csak a munkahelyeden nem szeretnek? Gondolkodj el inkább azon hogy képtelen vagy egy normális mondat leírására,csak káromkodsz és szitkozódsz.Ezek szerint te vagy az etalon?

jómunkásvagyok 2011.06.30. 09:07:20

Má megint a Prekop. Ezekkel mindig csak baj van. Én is mentem vóna oda dolgozni, de nem volt erköcsim egy baleset okoás miatt. Ja, de egyes prekopos vezetők ellen meg eljárás van hamisításér, na valakinek minden lehet mi? Ennyit a prekopró.

egy_utas 2011.07.01. 21:18:23

@jómunkásvagyok: Ja. Csak nem az utazási kedvezmények hamisítására gondolsz? Hallottam az esetet. Jogilag az nem szabálysértés, hanem bűncselekmény, amiért letöltendő is járhat. De ha felfüggesztik, az erkölcsi akkor is ugrik egy időre. Csoda, hogy megtűrik a cégnél.......

briskine 2011.07.05. 21:47:19

Szerintem arra gondol!
Az az érdekes, hogy nem friss keletű a dolog, régóta tart a nyomozás és a cégvezetők semmit sem tudnak - vagy csak nem reagálnak - az eset kapcsán.
Pedig...
Azt tudni kell, hogy ha a hamisítást súlyosbító körülmény - nyereségvágyból, a Magyar államot megkárosítva, bűnszövetkezetben - terheli, akár 5 év letöltendő a büntetési tétel.
Ez egy cégnek nagyon rossz reklám!

egy_utas 2011.07.07. 18:07:09

@briskine: Hát, ha nekem cégem lenne és ilyen dologba keveredne bármelyik alkalmazottam, azonnal megválnék tőle. A cég jó híre fontosabb mindennél az üzleti szférában.
De az is elképzelhető, hogy valamelyik vezető spanja a tagnak.
Amúgy utánanéztem kicsit a prekopnak, van több helyen is érdekeltségük. Azt lehet tudni ez a tag helyileg hol dolgozik?

briskine 2011.07.10. 01:25:11

@egy_utas: Természetesen. Akiről szó van a Nyugati pályaudvaron dolgozik, mint művezető.
- Remélhetőleg nem sokáig -.

...Táj O Jackson... 2011.09.26. 08:50:05

Rácz József a Bűnös ! Én mindig is tudtam hogy *Simlis* egy faragatlan semmire kellő.. azt hiszi neki mindent szabad..

briskineee 2011.10.02. 01:23:08

Hát igen!
Biztos a kft-nek is jobb lenne ha a szerelmes pár nem a telefonálgatással töltené az idejét, hanem a munkára figyelne.
Valóban simlis a kis féreg - otthon eljátssza a munkában fáradt embert, közben a "mezítlábas" grófnővel építi a második családi fészket.
Persze azt meg kell hagyni erre van esze a fekete démonnak.
Nem csak magukat, de a kft-t is nevetségessé teszi ez a két buta paraszt.
süti beállítások módosítása