MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Időutazás és IC-k Komáromból Miskolcra

2010. szeptember 03. - Ashi Valkoinen

Péntekre pedig egy lazább poszt.


Helló!

Úgy hallom radikális változások lesznek a MÁV-nál, a csatolt fotó alapján elsőként az időszámítást reformálták meg, valamint erősen sűrítették a Komárom-Miskolc InterCity járatokat :)
Üdv,
sonny

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr112268414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2010.09.03. 10:36:28

Hasonlót láttam már Szolnokon is a pörgő táblán, de a BKV-n a Fok-gyemeknél ez rendszeres. Most a héten egy 70 vagy 78-as trolin pl. reggel 28:42 perc volt. :)

mehgab86 2010.09.03. 10:56:45

Ez se rossz, de én szerdán a 15:33-as Miskolc-Bp , legújabb IC kocsiban -a kijelző szerint -egymást váltogatva a Lillafüred, TVK, Baranya, Abaúj Ic-n utaztam, persze egyszer Bp, utána Miskolc felé, az út közepén pedig még leszállásra is felszólított a kijelző :)

mehgab86 2010.09.03. 10:57:55

Bocs, 15:28-kor indult, nem 33-kor.

Janicsár 2010.09.03. 12:31:49

Van egy új vasút is kb 2 éve:
www.kephost.com/images3/q0d2bvlkwc37n71loud1.jpg
Nem túl jól sikerült kép, de azért olvasható...
Érd alsón át Záhonyba gyorsított személyvonat
Kelenföld 3. vágányáról indult minden hajnalban.
(csak a Bp déli felé eső kijelzőn)
Már vagy 4 hónapja nem voltam hajnalban Kelenföldön de szerintem még mindig így írják ki.

Aurum08 2010.09.03. 18:54:23

Vonatinfóban rendszeresen feltűnik a Tisza nemzetközi gyors, valamelyik vonalon. (1, 30, 150... Volt már pár helyen) Nem tudom miért, de az is szép baki.

Igaz, a legjobb: Fonyódon RailJet.

Sajnos a képet nem mentettem le, de látni nem volt semmi.

Ákibard! 2010.09.03. 19:15:26

@Tyky8:

Meg is fog jelenni továbbra is mert a rendszerrel nem foglalkozik senki komolyabban.

A rendszert biztberes szakemberek csinálták, minden anyagi juttatás nélkül.
Cserébe a cég alapvető menetrendi adatokat nem adott át kezelhető formátumban, csak úgy, hogy az időadatokat kézzel kellett volna egyesével bepötyögni.
Ez pedig mindne menetrendváltásnál menetrendi módosításnál kézzel megcsinálni, a saját munkájukon felül, fizetség nélkül.
Hálából a cég nem az Ő oldalukat hanem a trakciós iemiget nyomja...
Talán nem meglepő hogy nem foglalkoznak vele...

martinasz 2010.09.03. 19:59:53

@Ákibard!: Jó estét kívánok! T.Ákibard írótárs! Látom az elöző posztban ebben a első.meg másodosztály témában nagyon össze tetszett zavarodni!...azért ne tessen csüggedni teszek föl egy mentő kérdést! JÓ?....elöljáróban azt szeretném megkérdezni,hogy azt a maréknyi embert aki még megmaradt a vasútnál,azt miért kell szánt szándékkal elüldözni elmarni?!....Heti rendszerességel utazom Nógrádkövesdre,aszódi átszállásal/engem még nem, sikerült elmarni/....BKSZ bérletem van ami Rákoscsaba állomásig jó!/RÁKOSCSABA állomáson nem üzemel jegypénztár/...Azt szeretném tisztelettel megkérdezni,hoyg mért kell nekem minden szombat reggel 20-30 percet sorban állni a Keletiben a jegyért/amit természetesen nem teszek meg/Mért nem mutathatom fel a T.JEGYVIZSGÁLÓNAK a BKSZ bérletet,és miért nem kérhetek tőle Rákoscsabától jegyet!...Mért kell nekem Rákoscsabáig a Wc-ben utazni,bújkálni mint egy gyilkosnak,mért kell nekem Rákoscsabán átszállni egy másik kocsiba,mintha új felszálló lennék/mert érdekes módon Rákoscsabán már adhat ki menetjegyet,de kőbánya felsőn meg stb nem....tényleg nem szégyenlik magukat?! Köszönöm szépen!

siófoki35 2010.09.03. 21:04:01

Meg volt Győrben egy kijelző ami 1:10 perckor, 10 perc késéssel Csajágra induló gyorsvonatot írt ki időnként :)

Ákibard! 2010.09.03. 22:34:31

@martinasz:
Röviden tömören:
Azért mert a Keletiben szálltál fel, ahol biztosítva volt a jegyváltás lehetősége.
Ha nem váltottál, akkor a vonaton a jegyvizsgáló pótdíjjal fog adni, mert ahol felszálltál volt pénztár a jegyvizsgáló pedig nem pénztár, elsődleges feladata a jegyellenőrzés majd a jegykiadás azoknak akik olyan helyen szálltak fel ahol nem volt üzemelő pénztár, majd azoknak ad jegyet akik ugyan vehettek volna jegyet, de nem tették meg. Nekik még jár a pótdíj is.

Vagy bújkálsz, ha neked az jobb.

Én mindig megveszem előre a jegyem, vagy neten és eddig nem kellett a retyón bújkálnom.
Ha van bankkártyád, van interneted (van mert ide is írtál) vedd emg neten a jegyed, a kioszk előtt soha nincsen sor.

Ákibard! 2010.09.03. 22:35:58

@martinasz:
Amúgy abszolúte nem vagyok összezavarodva az 1.o. ügyében de Te agyilag meg vagy zavarodva látom, mert már másodszor vágod a fejemhez ugyanezt én meg hiába kérem mutasd meg hol zavarodtam bele a mondandómba, nem teszed meg. Úgyhogy a zavar nálad vagyon.

Ákibard! 2010.09.03. 22:38:00

@martinasz:
Aztán ha még most sem vagyol hajlandó megmutatni miben látod a megzavarodásomat az említett témában, a végén még azt kell feltételeznem, hogy szimplán szándékosan provokálni igyekszel, de ugye nem...? :-)

Adani 2010.09.04. 09:42:48

@Ákibard!:

Korrekt. A kioszkok előtt sosincs sor. Nagyon hasznos dolog, és mégis kevesen használják. Ha nincs megfelelő kártya akkor ajánlom a CIB bankot. Számlanyitás után ingyen lehet igényelni internetkártyát. Ezzel prímán működik a dolog.

Egyébként miért is bújkálsz a WC-ben? Hogy bírod ki gyomorral, mert a legtöbb vonaton ehhez nem kis gyomor kell. Sztem ha már mindenképp ezt a megoldást akarod csinálni akkor inkább ülj a seggeden és ha Rákoscsaba előtt jön a kaller mutasd a Bp. bérletet, ha utána kérj egyet Rákoscsabától. Esetleg mielőtt indul megnézheted, h hol van a kaller és a vonat másik végébe szállj.

Ákibard! 2010.09.04. 12:08:40

@Adani:
" akkor inkább ülj a seggeden és ha Rákoscsaba előtt jön a kaller mutasd a Bp. bérletet, ha utána kérj egyet Rákoscsabától. "
Jah, a jegyvizsgáló meg hülye és észre sem veszi nem...?

fővizsgáló 2010.09.04. 18:25:23

@Adani: vagy legyen becsületes,szabálykövető

Adani 2010.09.04. 19:43:57

@fővizsgáló:

Az volt az első opció még segítséget is adtunk neki, h vegye kártyával úgy nincs sor.

Ha hülye ha nem ha Rákoscsabáról kéri a jegyet akkor adnia kell, bizonyítani nem lehet, h nem ott szállt fel. Ha a kaller normális és nem a kekeckedésre meg a büntire megy (ami a többségre nem jellemző) akkor adni fog neki jegyet. Mikor még Gödöllőn dolgoztam volt úgy, h majdnem lekéstem a vonatot és nem volt időm jegyet venni, ezért elszálltam, majd kértem egy jegyet Máriabesnyőtől vagy Gödöllő állami telepektől. Mindig adott szó nélkül, elvégre ezért kár kekeckedni akkor is ha tisztában van vele, h Állami telepeknél csak az üres peront látta. Elvégre ha kéred jegyet jóhiszemű agy és nem lógni akarsz a vasutat ezzel nem éri kár lévén a jegy ugyanannyi állami telepektől is.

Ha meg teljesen jóhiszemű vagy akkor megkeresed önként és kérsz egy jegyet Rákoscsabától tovább mondván változott a program, nem jöttek eléd kocsival vagy mégis be kell menned Gödöllőre vagy hasonlók. Egyszer túlmentem Gödöllő ég Hatvanban ébredtem fel, vonatról le az indulóra fel a kallernek elmeséltem, h kb. fingom sincs hol vagyok, de túlmentem és Gödöllőre tartok. Szó nélkül kiadott egy jegyet Hort-Csánytól hozzátéve, h innen tudom adni így drágább lesz, de ha Hatvantól adnám akkor pótdíjat kéne fizetnie.A legtöbb kaller normális és ha látja, h jóhiszemű vagy akkor nem büntet meg. Ezért nem ajánlom, h sunnyogj meg a WC-be bújjál előle meg menekülj a vonat végébe. A kallerek nem hülyék és ezek 1000 éves trükkök. mióta egyszer rámnyitott egy kaller a retyóban azt is tudom, h ki is tudja nyitni a bezárt ajtót.Egy rendesebb akivel egyszer elbeszélgettem meg elmesélte, h a sok hülye utas mindig bújik a WC-be a potyázik és mindegyik azt hiszi valami nagyon ravasz dolgot talált ki. És igen a régi viccet is megjátszották már nála, mármint,h ketten egy jeggyel be a WC-be és mikor kopog egyet kinyújtanak. Akkor esik le az álluk mikor benyit és kéri a másiktól is.
süti beállítások módosítása