MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Virágoskert a Keleti pályaudvar elé?

2010. július 13. - Ashi Valkoinen

Talán jó ötlet lenne, ha nem Magyarországon lennénk és az első éjjel nem tennék tönkre...


Tél végétől várom a csodát,  közben itt a nyár júliust írunk már. Nap mint nap látom   a gyönyörű Keleti pu.épületet, és előtte a főbejárat melletti  felháborító  mocskot, a valamikori szépen rendezett virágoskert helyén.. Millió ember fordul meg erre, várakozik nap mint nap. Külföldiek és főképp mi magyarok, rohanunk de látjuk de sírni volna kedvünk.
Mindenhol mocsok, gyom és lesüllyedt hányásban fetrengő emberek. Köszönöm MÁV szép reklám ez kell nekünk, vagy már nincs mit a hírünkön elrontani.
Nincs pénz ??????? de bezzeg   ......, talán gyűjtést  fogok nyilvános internetes oldalon  szervezni virágra,  gyepgondozásra. sőt egy ötlet::  a valószínű valaki kezében lévő valamikori MÁV kertészettől adományt  fogunk kéregetni.  És akkor jóleső érzéssel nézhetünk körbe itt. És nem lesz borzadály mindenki arcán aki velem szembe jön.

Végül egy kérdés: Önök MÁV vezetés sosem járnak erre, nem utaznak vonattal?????????????  Már ha olvassák  ezt az oldalt!

Szép napot minden olvasónak!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr512148512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.07.13. 12:32:34

Hát nemtudom...
Sok realitását nem látom most a Keleti előtti állapotokat ismerve...
A Keleti előtt közterület van, az ott fekvő gustustalan undorító emberszármazékokkal a MÁV sokat nem tud kezdeni...
Ezeket eltakarítani a Rendőrök és közteresek dolga lenne, őket meg ismerjük, ugyebár...

Amíg ezek ottvannak sok értelmét nem látom a kiskertnek, mert hamar az ebek harmincadjára jutna. Lenne belőle idilli, virágos közvécé vagy épp hempergő...

Legkevésbé sem hiszem, hogy a pénzhiány lenne ennek a fő oka, még akkor sem, ha a T. posztoló erre élezte ki kis levelét...

DePassant 2010.07.13. 16:49:55

ott most nem a metrót építik? totál káosz, sztem erre akkor kellene visszatérni, ha befejezik a munkálatokat (tehát pár évtized múlva...)
addig nem sokat segít egy virágoskert a kupleráj közepén.

petya.bacsi 2010.07.13. 17:51:15

Hát, a virágoskert szebb lenne, mert ami a Keleti lépcsőjén, illetve magán a pályaudvaron van, az kopasz embernek is hajmeresztő... eleve nem értem, hogy a galambokkal miért nem lehet semmit sem tenni. Össze-vissza szarnak mindent és mindenkit, közegészségügyi szempontból szerintem aggályos. És ha belegondolok mennyi büfé, étterem meg árus tevékenykedik a pályaudvaron. (Be kéne szerezni a galambok természetes ellenségét, majd az levadászná a francba őket...)

A sok hajléktalan, illetve a pályaudvarra nem illő elemek eltávolítása tényleg jó volna. Elég ciki, amikor pl. egy külföldi turista első élménye az országról ez.

Főállású Ingázó 2010.07.13. 20:31:34

Üdvözlet !!!

Nos a Keleti pu és környezete téma az én vesszőparipám. Évek óta katasztrófális állapotok uralkodnak ott !!! Csövesek , zugárusok , galambszar , eldobált szemét és cigarettacsikkek STB.

Pláne ezt napi szintem kell látnom 60 KM vonatozás után az egyetemre menet, valósággal felháborító , és a düh is majdnem szétvet a tehetetlenségtől, mert hogy már egy jó ideje nem képesek az illetékesek felszámolni ezeket az áldatlan állapotokat!!!!!!!

Ráadásul sokszor figyeltem már , hogy nem volt olyan év , -továbbmegyek- olyan hónap amikor nem volt feltúrva a tér valami kisebb -nagyobb dolog miatt , persze leszámítva most a 4-es METRÓ építését .

A lényegre térve : A virágoskert gondolata nem rossz. Viszont ezzel várnék még addig míg nagyjából levonulnak a metróépítők. Gyanítom , hogy egy jó ideig még lesz itt túrás - fúrás.

Viszont jó lenne ha a pályaudvar előtti placcot - 44 , 67-es villamosok egykori végállomását - tereprendezés után parkosítanák . Több zöld felülettel , padokkal , szökőkúttal STB. Nos lehet , hogy túl sokat kérek , de szerintem így lenne rendjén!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.13. 20:34:09

Egy retya az egész. 1 éve vagyok kénytelen közelről kémlelni. Kedvencem:
Reggel fél 7. Emberek megállóban várják a buszt, mennek munkába. Közöttük galambok csipegetik a hajnalban valaki által ottfelejtett hányást. Reggeliztek.
De etessétek csak őket, kedves idős nénik, kell a sok tollas patkány a városba!

Pályaudvar no komment. Amint föllépek a vonatra, rutinosan kapom elő a táskából a kézfertőtlenítő lötyit, még ha nem is nyúltam az odaútig semmihez.

Virágoskert telepítésénél (bárhol legyen az országban) mindig eszembe jut "Vajh meddig marad ez ilyen szép?"

sütöde 2010.07.14. 09:42:12

A Baross szoborral kell kezdeni: visszahelyezni méltó helyére és azt körbeparkosítani.

MagyarZizzi (törölt) 2010.07.14. 11:34:56

Ha jól emlékszem a Trinity Blood animében tényleg egy park volt a Keleti pályaudvar előtt, nem a négyes metró túrás-fúrása. :-) Mikor a húgom először jött föl Budapestre látogatóba, az a romhalmaz volt az első, amit lefényképezett. Rettenetes állapotok uralkodnak ott, tényleg csinálni kéne valamit, de amíg tart a "metróépítés", nem sok esély van rá.
süti beállítások módosítása