MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Kerékpáros kocsibemutató a Nyugati pályaudvaron május 15-én

2010. május 12. - Ashi Valkoinen

Kerékpáros kocsibemutaó

Kedves Kerékpáros Utasunk!

Május 15-én a „Bringázz a munkába kampány" zárórendezvényének egyik eseményeként kerékpáros kocsibemutatóra hívjuk Önt a Nyugati pályaudvarra a 10. vágányhoz.


A bemutató idõpontja 10:00-14:00 óra, amelynek keretében terveink szerint 6 jármûtípussal ismerkedhetnek meg közelebbrõl: 2 típusú motorvonattal és 4 fajta kerékpárszállításra alkalmas kocsitípussal.

A bemutató során kipróbálhatják a vasúti kerékpárszállító kocsiban történõ elhelyezést, valamint a bringa fel- és lerakását, és bármilyen kerékpárszállítással kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket illetékes munkatársainknak személyesen feltehetik. A kerékpáros szolgáltatás fejlesztésével kapcsolatban lehetõség lesz kérdõív kitöltésére is, melyben mind az utazási szokásokra, mind pedig a kerékpáros vasúti jármûvekben történõ szállítására, tárolással kapcsolatban kifejthetik véleményüket.

Jöjjön el, és ismerkedjen meg a vasúti kerékpárszállítási lehetõségekkel, fejlesztéseinkkel!


MÁV-START Zrt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr171998021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasutassrác 2010.05.12. 22:00:29

Legfőképp azért nem használom a kerékpárszállítás lehetőségét napi rendszerességgel, mert egy hónapra a bérletre sajnálok kiadni 7880 Forintot azért, hogy Pesten bicajjal közlekedhessek. Akkor inkább két havi BKV-bérletet veszek a pénzből.

Ashi Valkoinen 2010.05.13. 09:05:33

Ha diák vagy, akkor kijön a két BKV-bérlet. Ezért nem veszek én sem. Ha dolgozol, akkor viszont egy bérlet sem jön ki a kerékpáros bérlet árából.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2010.05.13. 12:38:05

Beszámoló lesz ezen a blogon is, vagy inkább a hazai kerékpáros oldalakon?

rickyramirez 2010.05.13. 12:39:44

Kár, hogy ezt a bizonyos kérdőívet nem lehet a weboldalon is kitölteni, hiszen nem mindenki tud (vagy akar) elmenni ide. És akkor le lehetne írni, hogy a START Klub kártyával rendelkezőknek a kártya érvényességi ideje alatt biztosítsák az ingyenes kerékpárszállítási lehetőséget (ez legyen benne az árban), illetve hogy szeptember 22-én azok, akik egész évben (jómagam még a januári fagyokban is) rendszeresen kerékpárral együtt utaznak vonaton, megérdemelnének annyit, hogy szintén ingyen utazhassanak, és ne kelljen ehhez gépjármű forgalmi engedélyt bemutatni. Akik egész évben pusztítják a környezetüket, azok ezen a napon ingyen utazhatnak (bár kétlem, hogy sokan élnek ezzel a lehetőséggel), akiknek pedig nincs is környezetkárosító járműve (mint például nekem), tehát forgalmija sem (ráadásul csak az utazhat ingyen, akinek a nevére szól a forgalmi engedély), azaz környezettudatos életmódot folytatnak, azok meg fizessenek csak! Remek!

charlie 2010.05.13. 20:33:52

na igen, a klub premium mellé igazán berakhatták volna (akár egy kis felárért) a kerékpárjegyet. vagy vegyék ki a vip várótermet és rakják be a kerékpár szállítást.

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.05.13. 20:45:22

@charlie:
Nem hiszem, hogy a Premium kártyások részéről valódi tömeges igény lenne a kerékpárszállításra...

VJV Man 2010.05.15. 08:59:09

Nem értem, hogy a vasút a kerékpárszállítást miért ilyen drága pénzért adja.
Nem hiszem, hogy annyira nagy többlet költség rátenni a kerékpár szállítót a vonatokra. Nyilván a vasút a leg környezetbarátabb közlekedések egyike. Miért nem lehet kicsit támogatni a bringásokat.
Egyszerűbb volna ha x forintért lehetne venni egy éves országos bérletet és kész.

Habár pár napja egy bringással meg gyűlt a bajom, mert üvöltött a vonat végén, hogy miért nincs nyitva kerékpárszállító, és elég trágár és durva hangnemet ütött meg. Mert minden vasutas bunkó, hogy nem segít, meg bezárja, meg az egész rohadt vasút, bla, bla. Én kb 5 kocsival előrébb álltam, az meg csak üvölt.
Szépen hátra sétáltam, meg kérdeztem mi a probléma. Szegény nem tudta feltenni a bringát, mert nem tudta kinyitni az ajtót. Felnyúltam, kiakasztottam (egy kis mozdulat az egész) és felsegítettem. Fent még morgott, hogy ezt neki honnan kellene tudnia, meg nekem az a dolgom, hogy segítsek, és különben is miért van beakasztva. Be fog jelenteni. Azt lehet.
Persze jegye nem volt, így került egy utasleadási neki meg a kerékpárjának.

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2010.05.15. 09:14:11

@VJV Man:
És ismét bebizonyosodott, hogy az kiabál a legjobban, akinek a háza ég...

charlie 2010.05.16. 10:58:42

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: nekem lenne rá igényem.

de mivel éppenhogy sokan nem használnák ki, megérné berakni, mert elmondhatnák, hogy ni, ebbe még ilyen is van.
süti beállítások módosítása