MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Káposztásmegyeren lopják a fát? - Nem csak a MÁV éjjel kettőkor vágatja az ágakat...

2010. március 08. - georgejr

A MÁV-nál ismét zseniálisat alkottak. A kivezényelték a kollégákat egy kis testmozgásra. Hajnali fél kettőkor. A gond ezzel csak annyi volt, hogy motoros fűrésszel vágták a töltés mellett a fákat, és a nevezett töltés a káposztásmegyei lakóteleppel szemben van. Komolyan nincs gondolkodni képes ember a MÁV vezetésében? Szívesen visszaküldenék egy szakasznyi embert légkalapáccsal felszerelkezve, hogy bontsák az aszfaltot annak az ablaka alatt, aki ezt kitalálta.... 


2010.03.08-án hajnali fél kettőkor írok nektek. Stresszesen kezdem a nőnapot, ennek oka pedig nem más, minthogy a Káposztásmegyeri lakóteleppel szemben lévő vasúti töltés mellet a MÁV pályakarbantartói motoros fűrésszel vágják a fát és a motoros fűrészek hangja engem is kirobbantott az ágyból. Sajnos a töltés nagyon közel van a lakott területhez, ezért sokan az ablakból figyelték a délceg munkások tevékenységét. Már aki tudta figyelni, hiszen csak a felsőbb emeletekről lehetett látni, hogy egy pályakarbantartó vonat tetejéről vágják fákat. Még a rendőröket is kihívták, akik a fűrészelés megkezdése után nem sokkal ki is értek és lerakták a kocsijukat a Külső Szilágyi út 116-al szembeni buszmegállóban és felmásztak a töltésen, majd eltűntek a fák között. Kisvártatva visszajöttek és a fűrészelés még tíz percig folytatódott tovább, majd abbamaradt. Gondolom a rendőröket azért hívta ki valamelyik háztömb alsóbb emeletének a lakója, mert azt hitte, valakik lopják a fát. Ezen gondolatmenetből csak azért indulok ki, mert az ágyból kipattanva én is azt hittem, hogy lopásról, nem pályakarbantartásról van szó. Mert épeszű embernek meg nem fordul a fejében, hogy ilyenkor vágják ki a vezetékekhez közel álló fákat, vagy azok ágait. Ma már nem fogok tudni elaludni, köszönöm ezt a MÁV-nak. A munkásokra nem vagyok pipa, nyilván azt a munkát végezték, ami nekik elő volt írva. Csak a rendszerre haragszom, amelyik ezt megengedi. Egy felmentő okot találok az estre. Azt, hogy ilyenkor kevesebb vonat jár. Ugyanis ebben az időszakban is járnak vonatok, főleg teher szerelvények. Szerencsére semelyik szerelvény sem annyira hangos, hogy felkeljünk mikor elhaladnak, ráadásul a szerlények mindegyikét villany és nem dízel mozdony vontatja. Viszont a motoros fűrészek hangja bizony belehasít az éjszakába. Talán a vonatokat meg is szoktuk, míg a fűrészeket nem. Csak egy kérdésem van az illetékes munkatársakhoz, mégpedig az, hogy ezt a munkát miért hajnalok hajnalán kell végezni egy sűrűn lakott terület közvetlen szomszédságában? Remélem sokan vissza tudtak aludni, és nem jártak úgy mint én. Ezúton is kívánok boldog nőnapot minden kedves hölgyolvasónak!

 
Tisztelettel:
 
A Külső Szilágyi út 120. egyik lakója.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr391818357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gozos 2010.03.08. 11:14:04

Ha nem benzinmotoros fűrésszel dolgoztak volna, hanem villanyárammal működővel...

1. akkumulátor + 230 V-os inverter -- abszolut halk
2. ha aggregátorral megy, az is csendesebb, mert a földön van egy nagyobb teljesítményű, nem sivító fordulatú fajta és nem ablakmagasságban.

Összegezve: villany motoros fűrész és kész. Ennyi lett volna a megoldás.

rickyramirez 2010.03.08. 11:54:15

Gondolom, hogy sokan bosszankodtak emiatt, de azért nem árt figyelembe venni egy-két dolgot. Az egyik, hogy lehet, hogy azért ilyen időpontban csinálták az egyébként nyilvánvalóan szükséges munkát, mert ekkor kisebb a vonatforgalom (amit a levélíró meg is említ, saját maga adva meg a választ), tehát a közlekedés minél kisebb akadályozása is szempont volt. Ha pedig valakinek azért késett volna a vonata, mert csúcsidőben csinálják, akkor meg azért lett volna felháborodva, hogy hihetetlen, hogy ezt nem lehet este vagy éjszaka megcsinálni, amikor nincs vagy alig van vonatközlekedés.
Aztán például vegyük figyelembe, hogy sokan éjszaka kénytelenek dolgozni, tehát napközben kell(ene) pihenniük, vagyis ha nappal csinálták volna, akkor meg azokat az embereket zavarták volna vele, és nem hiszem, hogy bárki örülne, ha mondjuk éjjel orvosi ellátásra szorulna, és késve jönne a mentőautó vagy a kórházban rosszul csinálnának valamit, mert az akkor dolgozók nem tudták kipihenni magukat.
Azok is sokat tudnának mesélni, akik forgalmas csomópontok, utak közelében élnek, és a megbuherált kipufogócsövű motorkerékpárokkal az éjszaka közepén berregnek hosszasan antiszociális tulajdonosaik. Tessék mondani, ők kihez forduljanak, kit hibáztassanak? Vagy éppen ma én sem tudtam rendesen pihenni a közeli ház udvarából jövő folyamatos kutyavinnyogás miatt. És akkor én kit hibáztassak? A kutyát nem bánthatom, mert akkor eljárást indítanak ellenem állatkínzás miatt (nem vagyok egyébként ilyen hajlamú, de azért feszülten sok mindent megtesz az ember, amit egyébként nem biztos, hogy megtenne), a tulajdonosa meg egy antiszociális barom, nem törődik semmivel. Ja, és én is közvetlenül vasútvonal mellett lakom, nem villamosított, tehát dízelek húznak el folyamatosan. Ez tényleg nem olyan hangos egyébként, hogy zavaró lehessen.
Úgyhogy szerintem örüljünk, hogy egyáltalán megtesznek mindent azért, hogy balesetmentes lehessen a vasúti közlekedés, mert ha mondjuk nem csinálják ezt meg, és emiatt baleset történik, akkor meg azért reklamáltak volna, hogy hihetetlen, hogy a MÁV-nál már erre sem figyelnek, és kockáztatják az utasok életét.

lyken 2010.03.08. 13:23:26

@rickyramirez: Ez olyan bizonyítványmagyarázás.
A tények:
- Van egy alkotmány és több jogszabály, amely biztosítja a nyugalomhoz való jogot, kiemelten, hogy este 10 után senki nem folytathat mások számára zavaró hangos tevékenységet.
- Leányvár és pilisvörösvár közt egy terepre való pickup-al oldották meg a favágást. Nappal. Megdöbbentő, ugye? Mert nappal senkit nem zavar és a pickupal még a dagonyásba is be tud menni dolgozni.
- A vonítós kutyát jogod van jogi úton lerendezni, hiszen a jogszabályok biztosítják számodra, hogy a szomszédaid csak olyan keretek közt tartsanak állatot, hogy az másokat ne zavarjon. Az, hogy te feljelentés és/vagy polgári peres eljárás keretében érvényt szerzel-e ennek a jogodnak, csupán rajtad múlik. Ha te úgy döntesz, hogy csendben tűrsz, az a te egyéni döntésed, azonban ezt a döntésedet követendő példaként másoknak leírni kicsit nagyképűség.

Adani 2010.03.08. 13:54:34

Szerintem egyszer-egyszerk i lehet bírni, mondjuk annyit a vasút is megtehetett volna, h kiragaszt pár plakátot a lépcsőházakba vagy vhogy a környéken lakóknak szól ,h ekkor és ekkor várhatóan eddig is eddig favágás lesz, ne lepődjenek meg. Évente 1-2 alkalommal sztem ki lehet bírni. Olyan ez mint mikor panelben a fölötted vagy alattad lakók bulizni akarnak mert pl. szülinapot ünnepelnek. Ilyenkor azért szokás előtte szólni ,h lehet kicsit hangosak leszünk ne lepődjenek meg. Ha nem rendszeres a zajongás azért egyszer-egyszer ki lehet bírni.

Egyébként említette posztíró is, h munkagép állt a síneken tehát vágányzáras ügy volt. Azt meg nappal csúcsidőben nem csinálhatják mert akkor késések meg vonatpótlózások lesznek, akkor meg az lenne a baj.

rickyramirez 2010.03.08. 14:04:42

Igen, sokféle jogot biztosít sokféle jogszabály ebben az országban, mégis lépten-nyomon semmibe veszik azokat. Például jogunk van a legmagasabb szintű testi-lelki egészséghez, mégis csak az kap megfelelő ellátást, aki fizet az orvosnak. Jogunk van egyenlő munkáért egyenlő bért kapni, mégis különbség van a férfi és a női, illetve dolgozó és dolgozó fizetése között (azonos munkáról beszélek). Jogunk van, hogy mindenkiről tisztességes és pártatlan eljárás keretében mondjon ítéletet a bíróság, mégis több évre börtönbe lehet rakni ma Magyarországon valakit teljesen ártatlanul csak azért, mert cigány. És ez csak néhány kiemelt, a zajszennyezésnél komolyabb súlyú eset volt.
Egy normális országban nem pereskedni kellene ilyenek miatt, hanem elő sem szabadna fordulnia. Normális esetben nem tartana valaki ilyen hangos kutyát sűrűn lakott övezetben, vagy megszüntetné az ebtartást (pl. elvinné máshová, stb...). Egy ilyen esetben ráadásul nekem kellene bizonyítanom az igazamat, az pedig szintén nehéz és problémás lenne. És mondjuk mit csináljanak azok, akiknek az ablaka alatt berregtetik a hangtompító nélküli motorjaikat idióták, és nemcsak nappal (nem mintha akkor kellemes lenne), hanem éjjel is ez megy. Hallottam olyanról, hogy a gyerekeket hétvégére el kell vinni a nagyszülőkhöz falura, hogy legalább egyszer-kétszer egy héten ki tudják magukat rendesen pihenni az ilyen miatt. És mit tegyenek, kit pereljenek? Ha felhívja ilyennel a rendőrséget, rosszabb esetben kinevetik, jobb esetben pedig tájékoztatják, hogy közlekedni márpedig joga van mindenkinek, hiszen még akkor sem csinál semmit a rendőr a zajhatárértéket nyilvánvalóan meghaladó motorosokkal, ha mellette húznak el.
Szóval csak annyit lehet mondani, hogy addig örüljünk, amíg az ilyeneket elvégzik, és így megelőzik a baleseteket.

rickyramirez 2010.03.08. 14:09:07

(Az előző hozzászólásom elsősorban @lyken-nek szólt)

rickyramirez 2010.03.08. 14:13:40

@Adani:
Ugyanazt írtad le, amit előzőleg én, csak más megfogalmazásban. Szóval ezek szerint egyetértesz velem.

Adani 2010.03.08. 15:43:15

@rickyramirez:

Na igen a motorosokkal amúgy is mit tudna csinálni? A sportmocikkal akár 200-al is elhúzhatnak mivel érje őket utol? Még rendszám se biztos, h van rajta, motorosruhában meg a vezetőt sem lehet felismerni. Ráadásul olyan helyen is el tudnak lógni, ahová a rendőr autóval nem tud bemenni. Anno mikor még nem volt jogsim, de robogóval közlekedtem ilyen alsóbb utcákon használtam, volt sok szűk csak gyalogosan járható utca ott ha helyzet van le tudtam volna lépni. De robogóval sosem állítottak meg, azóta se mióta már letettem a jogsit.

Igen egyetértek veled, annyit tehetne még meg hasonló esetben a MÁV ,h szólnak, h X időpontban fát fogunk vágni előre is elnézést kérünk a zaj miatt, de csak fél óra az egész, megértésüket köszönjük. Ahogy az áramszolgáltató is szól ha áramszünet lesz meg a vízszolgáltató is ha elzárják átmenetileg a vizet, a szomszédod is jó esetben ha bulit rendez a lakásban vagy hangoskodik ( pl. falat fúr vagy flexel).

Snake 2010.03.08. 15:55:59

Nem tartom kizártnak, hogy valamilyen módon az űrszelvénybe, vagy annak közvetlen közelébe került ágakat kellett haladéktalanul eltávolítani a vasúti közlekedés biztonsága érdekében.

Kopi3.14 2010.03.08. 16:11:16

Aki a villamos láncfűrészt javasolja ne feledje, azok játékfűrészek, nem normális munkaeszközök. Magyarul otthon egy ágat levágni megfelelőek, de folyamatosan, akár vastag ágak vágására már nevetségesen lakalmatlanok. És attól, mert elektronyos még hangos, próbálja ki nyugodtan. Csak tovább zajong, mert képtelen időben végezni a munkával. Az aggregát sem egy csöndes valami, pálne, hogy am élyebb hangokat preferálja, amik tán még roszabbak is élettanilag a magasabb frekvenciájú hangoknál.

Törzsgyökeres szentesi 2010.03.08. 21:38:51

Megnéztem a VPE oldalán: A BSS 2000 Kft. végzett felsővezeték fenntartást Rákospalota Újpest állomás környékén. A felsővezetékesek vágták ki a fák ágait, mert gondolom már az űrszelvénybe belógtak, és veszélyeztették a felsővezeték épségét. A felsővezeték fenntartás speciális munka, ekkor a felsővezetéket feszültségmentesíteni kell. A favágáskor pláne, mert a belógó ág, vagy munkaeszköz 2m-re megközelítheti a 25000V-os vezetéket. A villanymozdonyos vonatok ilyenkor nem tudnak közlekedni, dízel előfogatra van szükségük. Ezt szeretik a vasútnál elkerülni, így éjjelre, vonatmentes időre teszik ezt a munkát. Félévente fordul elő ez a kötelezően előírt fenntartási munka, szóval én is csak azt tudom írni, hogy ki kell bírni, hogy ez zajjal jár.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2010.03.08. 22:22:16

Ó csesszétek meg... persze a szolgáltató tartson karban mindent, nehogy baj legyen, de nehogy olyankor tegye, amikor valaki aludna, vagy utazna, vagy... (tulajdonképpen nem is tudná SOHA megcsinálni, mert valaki a közelben mindig alszik, vagy utazik....)

réges régen megmondtam: 5m mélyre az összes vasutat! Nem rondít a tájba (engem mondjuk nem zavar) nem zajos, biztosítani lehet a szobahőmérsékletet, nem havazik/esik és aki a "nyílt" pályán az alagútban császkál, arra lehet hívni a rendőröket....

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2010.03.08. 22:26:31

@rickyramirez:
<politika><offtopic>"mégis több évre börtönbe lehet rakni ma Magyarországon valakit teljesen ártatlanul csak azért, mert cigány [...]" itt mondjuk offtopic, de ilyet még nem hallottam. olyat már igen hogy az általad említett okból úszta meg a börtönt....</offtopic></politika>

Adani 2010.03.08. 22:39:15

@chipetke:

Börtönbe viszont raktak ártatlanul embereket lásd. Kaiser Ede akit Mór miatt csuktak le aztán kiderült ,h nem ő volt vagy Tánczos Gábor. Jó róla nem derült még ki ,h ártatlan, nem is biztos, h az, de kb. 99.9999%, h igen, de még ha bűnös is az tény, h mondvacsinált és erősen megkérdőjelezhető bizonyítékok voltak csak ellene egyetlen egy cáfolhatatlan bizonyíték sem volt a bűnösségére és számtalan eljárási hibát is vétettek, csak a veréssel és vallatással kicsikart egymásnak és a tényeknek is többször ellentmondó beismerő vallomások voltak.

Ez is OFF itt ne is nagyon folytassuk.

lyken 2010.03.09. 12:29:33

@rickyramirez: A bírói joggyakorlat magyarországon az volt az elmúlt 30 év során, hogy akit büntetőperbe fogtak, azt az esetek 80%-ban el is ítélték.
Azért, mert valaki cigány ÉS bűntényt követ el, nem több börtön jár mostanában, hanem amnesztia. A bíró elnézőbb, a média meg se jeleníti a hírt, ha kisebbségi az elkövető. Helyi önkormányzatnál gyerekek iskolai támogatása (120 fő után) évi 800.000 Ft. 10 roma munkaintegrációjára a támogatás 15 millió Ft. Mindegy, nem ez a téma.
Másik: "Egy normális országban..." Ezt olvasom minden második postban. Jártam úgynevezett normális országokban, laktam úgynevezett normális országokban. 1. Ott az emberek egyenként is tesznek a dolgokért és nem "bezzeg kultúrországokban" felszólalással osztják az okosságot mint a mannát. 2. Ezekben az országokban az ex-KGST országokból jött emberek se boldogultak, ha nem vetközték le a bezzeg-mentalitásukat. Az se segített rajtukhogy mindig mindent megmagyaráztak. Ezekben az országokban azt várják, hogy letegyél valamit az asztalra. Az nem elég, hogy jár a szád, mint a kacsa segge.

rickyramirez 2010.03.09. 12:33:10

@chipetke:
Nem OFF volt, csak valaki azt próbálta meg bizonygatni, hogy hú, de sok jogunk van, én pedig arra hoztam példákat, hogy ezeket rendszeresen súlyosan megsértik. A jogok kérdése pedig a zajszennyezés kapcsán merült fel. Egyébként én nem szoktam "offtopicolni". Nem hallottál olyat, hogy valakit csak a cigány származása miatt ítéltek el? Id. és ifj. Burka Ferencékkel márpedig ez történt, jogerősen is beismerték, hogy több mint két évig teljesen ártatlanul ültek.

Adani 2010.03.09. 12:39:41

@rickyramirez:

Ilyesmi megesik,egyébként erről a Burka Ferencről semmit se hallottam eddig. A móri mészárlás után is kiderült ,h nem a tetteseket fogták el és ültek börtönben évekig. A TV ostrom után is találomra szedtek össze vagy 200 embert az utcáról, akiket össze-vissza vertek majd előzetesben tartottak hetekig, aztán volt kb. 5-6 ember, akit ténylegesen el is tudtak ítélni, mert ők tényleg csináltak valamit a többieket még hamis tanúzással sem sikerült ( hamis tanúzás: rendőrök állították ,h ők látták ,h pl. kővel dobáltak, közben 2x annyi tanú meg állította, h ott se voltak). Sztem ezeket a Burkáékat sem feltétlen a származásuk miatt sittelték le, éppen ők voltak a bűnbakok, akire rá lehetett húzni a vizes lepedőt mert olyan bűncselekmény történt, aminél muszáj volt bizonyítékot felmutatni. Lásd. a körmendi ügy, ahol szintén előrángatták Tánczost, aki önként jelentkezett tanúként ( egy gyilkos miért tenne ilyet?).

rickyramirez 2010.03.09. 12:40:22

@Adani:
Hosszasan ne folytassuk, de azért olyan eseteket hoztál fel, amelyekre muszáj reagálni. Kaiser egy bűnöző életmódú személy, és bár úgy tűnik, Mórhoz nem volt köze, mégsem jogtalanul ült eddig, hiszen a többi bűncselekményeiért többet kapott, mint amennyit eddig rács mögött volt. Szóval itt szó sincs ártatlanságról úgy általában, de ettől függetlenül is vannak ártatlanul bebörtönzött emberek (ld. Burkáék).
Tánczos esetéről olvastam könyveket is, és unom már, hogy sokan csak azért tartanak ártatlannak valakit, mert 18 éves fiatal volt a bűntett elkövetésekor. És? Bekattant, egyébként is zavart személyiségű emberről van szó. Nem igaz ez a 99,9999%. Egyébként elég durva, hogy egy kislány ok nélküli meggyilkolásáért csak 11 évet ült.

Adani 2010.03.09. 15:00:41

@rickyramirez:

Pont azért tudták ráhúzni Tánczosra a vizes lepedőt mert egyébként is volt nála vmi, de egyrészt az áldozatot úgy tudom nem is ismerte max. futólag találkoztak, bizonyíték ellene semmi sem volt a többször módosított egymásnak is sokszorosan ellentmondó beismerő vallomásai amit veréssel szedtek ki belőle sem hitelesek, mert pl. a lakás belső elrendezését is teljesen másképp írja le. Az sem életszerű, h vki hirtelen felindulásból ölve szinte mérnöki precizitással vágja el a torkát valakinek, ilyen módon csak higgadtan lehetséges, hirtelen felindulásból ölés nem így néz ki hanem inkább összeszurkálja a gyilkos áldozatot, pl. tavaly Kecskeméten történt ilyen gyilkosság egy gimnazistagyerek kaszabolta szét a barátnőjét vmi 30-40 késszúrással.Kapóra jött, h rá lehet húzni a dolgot. Asszem a neten is olvasható Balaton Balázs könyve az esetről abban részletesen le van minden írva, mondom 99%, h ártatlan, mellesleg még ma is ártatlannak mondja magát és próbál nyomozni az ügyben saját szakállára. Annyira bizonygatja még ma is, h ártatlan, pedig ha bűnös lenne már nem volna semmi értelme hiszen leülte, ami járt érte. Mellesleg 11 év börtön után nem csoda, h kissé bekattant pláne ha ártatlanul ült.

VJV Man 2010.03.09. 21:34:49

Mikor a nép megveszi a lakását a vasúti pályához közel, akkor elfogadja annak a szabályait. Hangos vonat, kürt, évente kétszer pálya karbantartás, stb...

Az, hogy a levélíró, ezt furának tartja, nem meglepő.
Ami nekem fura az "georgejr" hozzáállása, hisz ha ezt nem éjjel, hanem nappal csinálják, akkor álló cerkával írná a posztot, hogy a farok máv már megint milyen nagyot alkotott, hisz pár gally levágása miatt megkésették a vonatokat.

(hú, két répa egy mondatban :-))

anemo 2010.03.14. 00:55:43

Gondolom a szokásos éjjel 01-től 03-ig tartó vágányzár volt az adott vágányon Törzsgyökeres szentesi által emlegetett feszmentesítéssel. Napközben a menetrend ezt nem engedi, a szenvedő utasoknak töredékét teszi ki a környezetben élők száma...
süti beállítások módosítása